Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Μέτρα για την προστασία των εργαζομένων στα ΜΜΜ και του επιβατικού κοινού ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ.

Λήψη μέτρων λόγω κορωναϊού από τον ΟΑΣΑ

4.435 Επισκέψεις στο άρθρο (28/2/2020)

Μέτρα για την προστασία των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και του επιβατικού κοινού, λόγω του κορωναϊού, ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ μετά από σύσκεψη με τη συμμετοχή της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ.

Σε πρώτη φάση, αποφασίστηκε πως σε όλες τις οθόνες των αστικών συγκοινωνιών (σταθμοί Μετρό, τηλεματική, συρμοί Μετρό κ.ά.) θα προβάλλονται επαναλαμβανόμενα ενημερωτικά μηνύματα που θα υπενθυμίζουν τα μέτρα προστασίας και προσωπικής υγιεινής, που επιβάλλεται να τηρούν όλοι, ως μέτρο προστασία κατά της εξάπλωσης του εν λόγω ιού.
Παράλληλα, σε ημερήσια βάση, αποφασίστηκε από τον ΟΑΣΑ η απολύμανση (καθαριότητα) συρμών και οχημάτων με έμφαση σε μπάρες και χειρολαβές , τα οποία οι επιβάτες ακουμπούν συστηματικά, ενώ εντατικοποιούνται τα μέτρα καθαριότητας των σταθμών.
Ως προς την προστασία των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ο ΟΑΣΑ προχωρά άμεσα στην προμήθεια αντισηπτικών (για χρήση μόνο των εργαζομένων) τα οποία θα τοποθετηθούν σε σταθμούς, εκδοτήρια, γραφεία και όλους τους χώρους όπου βρίσκονται εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες.