Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Χαβάκης ΑΕ. μεταφορική πρότυπο, με σύγχρονο ιδιόκτητο στόλο οχημάτων και μεταφορές – παραδόσεις φορτίων από και προς την Κρήτη.

Μεταφορική πρότυπο, με δίκτυο στην Κρήτη

9.085 Επισκέψεις στο άρθρο (17/6/2021)

Χαβάκης ΑΕ. Είναι το Νο1 παγκρήτιο δίκτυο μεταφορών (Ηράκλειο, Λασίθι, Χανιά και Ρέθυμνο). Με ένα σύγχρονο ιδιόκτητο στόλο οχημάτων & εστίαση στις ασφαλείς μεταφορές, εδώ και 52 χρόνια, αναλαμβάνει μεταφορές και διανομές εμπορευμάτων, από και προς την Κρήτη, σε συνθήκες περιβάλλοντος, συντήρησης και κατάψυξης.

Στα πλαίσια των άρθρων του Autotriti Επαγγελματικά με κορυφαίες στον κλάδο τους εταιρείες, οι οποίες διαθέτουν Στόλο οχημάτων, επικοινωνήσαμε με την Χαβάκης AE και μιλήσαμε με την κυρία Μάρα Χαβάκη, Business Development Manager και Αντιπρόεδρο του  Δ.Σ. της Χαβάκης Α.Ε. Θέμα μας το αντικείμενο εργασιών, ο στόλος οχημάτων και η ασφάλεια στην εργασία και στις μεταφορές. Ας δούμε τα όσα ενδιαφέροντα μας είπε.

Στόλος οχημάτων που διαθέτετε; (πόσα LCV-πόσα HCV, από ποιές μάρκες;)

Για την άμεση και αξιόπιστη ολοκλήρωση του μεταφορικού μας έργου διαθέτουμε περισσότερα από 75 πιστοποιημένα οχήματα σε Αθήνα και Κρήτη, όπου αναλύονται σε επικαθήμενα, πλατφόρμες και ψυκτικούς θαλάμους, καθώς και σε μικρότερα οχήματα διανομής από 3,5 έως 12 τόνους. Η πλειοψηφία των οχημάτων μας είναι μάρκας Mercedes, Volvo, Daf και Scania. Ο στόλος των οχημάτων μας είναι πλήρως ιδιόκτητος.

Έχετε συμπεριλάβει στα μελλοντικά σας σχέδια την επένδυση στην ηλεκτροκίνηση;

Στην εταιρεία μας λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη τις νέες τάσεις της διεθνούς αγοράς, καθώς επίσης και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Συνεπώς, είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε πως στα μελλοντικά μας σχέδια συμπεριλαμβάνονται επενδύσεις στην ηλεκτροκίνηση, όπως και σε άλλα projects, για την ενίσχυση της αειφόρου ανάπτυξης, με βασική προϋπόθεση όμως την ανάπτυξη των αντίστοιχων απαραίτητων υποδομών ώστε να είναι και βιώσιμη μία τέτοια επένδυση. Για παράδειγμα, είναι επιτακτική η ανάπτυξη επαρκών σταθμών φόρτισης ηλεκτροκινούμενων οχημάτων ανά την Ελλάδα, καθώς σήμερα εμφανίζονται αρκετά περιορισμένοι.

Σημαντικότητα που δίνει ο σχεδιασμός της εταιρείας σας ως προς την ασφάλεια; Ασφάλεια στον χώρο εργασίας και κυρίως ασφάλεια στις οδικές μεταφορές.

Η ασφάλεια των εργαζόμενων και των εγκαταστάσεών μας, αλλά και των εμπορευμάτων των πελατών μας είναι υψίστης σημασίας για εμάς. Η εφαρμογή διαδικασιών ασφαλείας σε κάθε λειτουργία της εταιρείας μας αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αρχή, γι` αυτό άλλωστε διατηρούμε πολυετή και σταθερή συνεργασία με εξειδικευμένο Τεχνικό Ασφαλείας.

Είναι καθήκον μας να εξασφαλίσουμε ένα αξιοπρεπές και παραγωγικό εργασιακό περιβάλλον για τους εργαζομένους μας, όπως και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας για τους πελάτες μας. Έτσι έχουμε πιστοποιηθεί με το πρότυπο ISO 9001:2015. Επίσης, τόσο οι χειριστές κλαρκ στις εγκαταστάσεις μας, όσο και οι επαγγελματίες οδηγοί διαθέτουν πέραν των ειδικών αδειών και πολυετή εμπειρία στην ιδιότητά τους.

Τα χιλιόμετρα του Στόλου σας, κατά την διάρκεια της πανδημίας, είτε σε ποσοστό/αναλογία, είτε σε πραγματικούς αριθμούς;

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας τα χιλιόμετρα των δρομολογίων μας αυξήθηκαν κατά 15,5%. Γεγονός αναμενόμενο καθώς την περίοδο των lockdowns οι ηλεκτρονικές αγορές, B2C αποστολές, πολλαπλασιάστηκαν. Πέραν τούτου, η αύξηση των χιλιομέτρων οφείλεται και στο γεγονός ότι ο χώρος των μεταφορών έχει κατακερματιστεί, αφού πλέον οι παραγγελίες χαρακτηρίζονται από μεγαλύτερη συχνότητα και μικρότερη ποσότητα.


Θεωρείται το Νο1 παγκρήτιο δίκτυο μεταφορών (Ηράκλειο, Λασίθι, Χανιά και Ρέθυμνο). 52 χρόνια, αναλαμβάνει μεταφορές και διανομές εμπορευμάτων, σε συνθήκες περιβάλλοντος, συντήρησης και κατάψυξης.Θεωρείται το Νο1 παγκρήτιο δίκτυο μεταφορών (Ηράκλειο, Λασίθι, Χανιά και Ρέθυμνο). 52 χρόνια, αναλαμβάνει μεταφορές και διανομές εμπορευμάτων, σε συνθήκες περιβάλλοντος, συντήρησης και κατάψυξης.

 

Όσον αφορά τα Ελαστικά του Στόλου οχημάτων σας; Ποια τα κριτήρια επιλογής τους;

Στην εταιρεία μας, ανέκαθεν προμηθευόμαστε αποκλειστικά και μόνο επώνυμα ποιοτικά ελαστικά από κορυφαίους κατασκευαστές, καθώς σε άμεση προτεραιότητα θέτουμε την ασφάλεια των οδηγών και των μεταφερόμενων φορτίων. Παράλληλα, είμαστε πάντα σε επικοινωνία με τους οδηγούς μας προκειμένου να έχουμε σωστή ενημέρωση από εκείνους, ως άμεσα εμπλεκόμενους, σχετικά με τη συμπεριφορά των ελαστικών. Συνεπώς, η επιλογή των ελαστικών γίνεται σε συνδυασμό του brand name, των ποιοτικών χαρακτηριστικών και των επιδόσεών τους.

Η τελική επιλογή των ελαστικών προς χρήση γίνεται από το αρμόδιο τμήμα της εταιρείας μας, όπου λαμβάνονται σοβαρά υπόψη οι παρατηρήσεις και οι αναφορές των οδηγών μας, όπως αναφέραμε και παραπάνω.

Κάθε πότε (ή κάθε πόσα χλμ) προχωράτε σε αντικατάσταση τους;

Η αντικατάσταση των ελαστικών πραγματοποιείται όταν παρέλθει ο χρόνος χρήσης ή τα χιλιόμετρα που συνιστούν οι κατασκευαστές των ελαστικών. Παράλληλα, διενεργείται τακτικός έλεγχος των ελαστικών από συνεργαζόμενα συνεργεία, προκειμένου να διαπιστώνεται η ακεραιότητά τους και εάν υπάρχει λόγος έκτακτης αντικατάστασης.

Έπειτα από 52 έτη δραστηριοποίησης, η εταιρεία μας γνωρίζει τις κατάλληλες επιλογές ελαστικών για τα επαγγελματικά οχήματα του στόλου, όπως επίσης και τους προμηθευτές με τους οποίους βρίσκεται σε επαφή. Επίσης, είναι εγγεγραμμένη σε ενημερωτικά μέσα του κλάδου, από όπου και ενημερώνεται για οτιδήποτε νεότερο προκύπτει στην αγορά των επαγγελματικών οχημάτων και των αναλωσίμων τους.

Ελέγχεται τα δρομολόγια του στόλου σας με κάποιο σύστημα τηλεματικής; Τι σας προσφέρει η παρακολούθηση του στόλου σας; Με ποια εταιρεία συνεργάζεστε;

Το σύνολο του στόλου μας παρακολουθείται από σύγχρονο σύστημα τηλεματικής και συνεργαζόμαστε με μία από τις top πολυεθνικές του χώρου, G4S Telematix.

Η διαχείριση και η εποπτεία του στόλου από ένα αξιόπιστο και σύγχρονο σύστημα τηλεματικής συνδυάζει μία σειρά πλεονεκτημάτων. Αρχικά, αυξάνεται η ασφάλεια του στόλου λόγω του ότι είναι εφικτή η live παρακολούθηση και ο εντοπισμός του ανά πάσα στιγμή είτε στον υπολογιστή είτε στο κινητό.

Παράλληλα, είναι δυνατός ο έλεγχος της δρομολόγησης σε πρώτο χρόνο και η λήψη όποιας έκτακτης διορθωτικής ενέργειας. Επίσης, γίνεται καταγραφή του δρομολογίου του κάθε οχήματος ως προς τη θέση, την ταχύτητα, την απόσταση, το χρονικό αποτύπωμα, τη διάρκεια διαδρομής και στάσης, καθώς και τη διάρκεια ακινησίας. Κατά συνέπεια, έχουμε στα χέρια μας χρήσιμα στατιστικά στοιχεία επισκέψεων στα σημεία ενδιαφέροντος και τη δυνατότητα έκδοσης αναλυτικών αναφορών και εκθέσεων, καθώς και εξαγωγής δεδομένων για σκοπούς ανάλυσης.

Πείτε μας λίγα λόγια για την Χαβάκης Α.Ε.

Από το 1969, η ΧΑΒΑΚΗΣ Α.Ε. "μεταφέρει με ευθύνη" τα εμπορεύματα των πελατών της από και προς την Κρήτη. Έπειτα από 52 χρόνια δραστηριοποίησης στον κλάδο των οδικών εμπορευματικών μεταφορών, παρουσιάζει με υπερηφάνεια το Νο1 παγκρήτιο δίκτυο μεταφορών (Ηράκλειο, Λασίθι, Χανιά και Ρέθυμνο). Έχοντας αναπτύξει ένα σύγχρονο ιδιόκτητο στόλο οχημάτων, αναλαμβάνει την ασφαλή και αξιόπιστη μεταφορά και διανομή εμπορευμάτων σε συνθήκες περιβάλλοντος, συντήρησης και κατάψυξης. Με προσήλωση στην ποιότητα και στην ικανοποίηση των πελατών της, επενδύει καθημερινά στην παροχή πιστοποιημένων και ολοκληρωμένων υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας. 
ΧΑΒΑΚΗΣ ΑΕ:  www.havakis.gr, Τ: 2104815598, 2810 380111