Η νέα εφαρμογή «Fleet Tracker» της Goodyear αναβαθμίζει περαιτέρω τις υπηρεσίες που η εταιρεία προσφέρει στη διαχείριση στόλου οχημάτων…

… μέσω του προγράμματος «Total Mobility», περιλαμβάνοντας ακόμη και τα τρέιλερ.

Νέα εφαρμογή «Fleet Tracker» από τη Goodyear

Η Goodyear Proactive Solutions προσφέρει ένα νέο εργαλείο για τους διαχειριστές στόλων οχημάτων που περιλαμβάνει και τα τρέιλερ, με απόλυτα αποτελεσματικό και αξιόπιστο τρόπο.

 
Το νέο Goodyear Fleet Tracker είναι ουσιαστικά μια εύκολη στη χρήση και έξυπνη εφαρμογή που παρέχει λεπτομερή καταγραφή των διανυθέντων χιλιομέτρων κάθε οχήματος.
Μέσω της συνεχούς παρακολούθησης του υπολειπόμενου πέλματος των ελαστικών, παρέχεται στους διαχειριστές στόλων και στους παρόχους service η δυνατότητα καθορισμού της πλέον κατάλληλης στιγμής για την αντικατάσταση ενός ελαστικού και του προγραμματισμού της συντήρησης τους. Παράλληλα, συμβάλλει τα μέγιστα στην βιώσιμη λειτουργία των στόλων οχημάτων, επεκτείνοντας ουσιαστικά τη διάρκεια ζωής των ελαστικών και διασφαλίζοντας πως ο σκελετός τους θα διατηρηθεί σε βέλτιστη κατάσταση έως την αναγόμωση.
Σε σχετικές του δηλώσεις, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Goodeyear Proactive Solutions EMEA, κ. Andre Weisz, ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «… Το Goodyear Fleet Tracker παρέχει στους διαχειριστές στόλου και στους παρόχους service, λεπτομερή δεδομένα χιλιομετρικής απόδοσης με ακρίβεια έως και 95%, βελτιώνοντας έτσι σημαντικά τη διάρκεια ζωής των ελαστικών και το συνολικό κόστος διαχείρισης. Παράλληλα, διευκολύνει τον προσδιορισμό της σωστής στιγμής για αντικατάσταση, επαναχάραξη ή αναγόμωση των ελαστικών, όχι πολύ πρόωρα αλλά σίγουρα όχι καθυστερημένα».
Επιπρόσθετα, το Fleet Tracker διευκολύνει τον εντοπισμό των οχημάτων σε απομακρυσμένες τοποθεσίες. Η συσκευή λειτουργεί με μπαταρία και μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε τύπο οχήματος, διευκολύνοντας κατά πολύ τη διαχείριση των ρυμουλκούμενων οχημάτων.
«Μέσω του Fleet Tracker επιτυγχάνεται η ανάκτηση του ιστορικού διαδρομών του οχήματος, σε περίπτωση κλοπής. Η ανίχνευση της διαδρομής προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα τόσο στις μεταφορές φορτίων υψηλής αξίας όσο και εφαρμογές όπως π.χ. τα απορριμματοφόρα ή τα αστικά λεωφορεία, όπου είναι πολύ σημαντικό να τηρείται και να ολοκληρώνεται η προγραμματισμένη διαδρομή», αναφέρει ο κ. Weisz.
 
Προηγμένο τεχνολογικά, εύκολο στη χρήση
 
Το Goodyear Fleet Tracker περιλαμβάνει εσωτερική μνήμη αποθήκευσης άνω των 55.000 εγγραφών ενώ μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας, μεταφέρει τα συγκεντρωμένα δεδομένα σε cloud. Ακόμη και στην περίπτωση που ένα όχημα έχει εξοπλιστεί με τη συσκευή αλλά είναι εκτός εμβέλειας, η χωρητικότητα της μνήμης είναι αρκετά μεγάλη ώστε να διασφαλιστεί πως τα δεδομένα δεν θα χαθούν.
Επιπλέον, ένας ενσωματωμένος μετρητής τριών σταδίων επιτρέπει στο σύστημα να τεθεί σε «κατάσταση αναστολής λειτουργίας» προτού ενεργοποιηθεί εκ νέου αυτόματα, όταν ανιχνευθεί κίνηση του οχήματος.
Από προεπιλογή, το GPS στέλνει σήματα ανά 15 λεπτά και η αποστολή δεδομένων γίνεται ανά 2ωρο ή όταν εκκινεί ή σταματά η λειτουργία του οχήματος. Φυσικά, οι μεταφορές δεδομένων μπορούν να διαμορφωθούν ώστε να καλύπτουν συγκεκριμένες ανάγκες στόλων και τύπων μεταφοράς.
Από την πλευρά του, ο χρήστης έχει πρόσβαση σε λεπτομερή δεδομένων διανυθέντων χιλιομέτρων και σε δεδομένα δρομολογίων ανά όχημα, μέσω μιας προσαρμοσμένης αναφοράς. Παράλληλα, μπορεί να παρακολουθήσει το συνολικό ιστορικό του στόλου μέσω εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα ή διαδικτυακές πύλες.
Καταλήγοντας αξίζει να αναφέρουμε πως το «Fleet Tracker» αποτελεί την τελική προσθήκη στην ολοκληρωμένη πρόταση συνεργασίας «Total Mobility» της Goodyear, που περιλαμβάνει μια εκτεταμένη γκάμα από νέα και αναγομωμένα ελαστικά, τα οποία εξελίχθηκαν για να προσφέρουν βέλτιστη απόδοση σε διαφορετικές εφαρμογές καθώς και «έξυπνες» / φιλές προς τον χρήστη λύσεις διαχείρισης ελαστικών, χωρίς να παραβλέπουμε το αξιόπιστο Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εξυπηρέτησης που λειτουργεί σε 24ωρη βάση.
 
 

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ