Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ένας επιβάτης ανά σειρά καθισμάτων και μόνο το 50% των επιβατών στα λεωφορεία όλων των τύπων επιτρέπονται πλέον σε όλα τα Ι.Χ. & Δ.Χ. επιβατικά οχήματα.

Νέα μέτρα στις μεταφορές επιβατών!

4.861 Επισκέψεις στο άρθρο (2/4/2020)

Με σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Μεταφορών ανακοινώθηκαν νέα συμπληρωματικά μέτρα που αφορούν στις μετακινήσεις επιβατών με Taxi, τρόλεϊ, λεωφορεία αλλά και Ι.Χ. οχήματα. Διαβάστε περισσότερα εδώ…

Συμπληρωματικά μέτρα που σχετίζονται με συγκεκριμένους περιορισμούς σε ότι αφορά στην μετακίνηση επιβατών με κάθε είδους μεταφορικά μέσα, δημόσιας ή ιδιωτικής χρήσης, ανακοίνωσε η Πολιτεία.
Πιο συγκεκριμένα, μέσω εγκυκλίου που υπογράφει ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, τα νέα αυτά μέτρα θα έχουν ισχύ έως την 31η Μαΐου του 2020 και προβλέπουν τα εξής:
  • Στα επιβατικά οχήματα με έως 5 θέσεις (Ε.Δ.Χ. Ταξί ή Ι.Χ.), επιτρέπεται η μεταφορά μόνο ενός επιβάτη (πλέον του οδηγού). Εξαιρείται από το μέτρο η μεταφορά και δεύτερου επιβάτη, μόνο εφόσον εκτελείται μεταφορά για ιατρικούς λόγους (μεταφορά σε νοσοκομείο, ιατρικό κέντρο ή άλλη νοσηλευτικό ίδρυμα).
  • Στα επιβατικά οχήματα 6 – 7 θέσεων (ΔΧ ή ΙΧ), επιτρέπεται η μεταφορά έως δύο επιβατών (πλέον του οδηγού).
  • Στα επιβατικά οχήματα 8 – 9 θέσεων (ΔΧ ή ΙΧ), επιτρέπεται η μεταφορά έως τριών επιβατών (πλέον του οδηγού).
  • Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, επιτρέπεται η υπέρβαση του ορίου επιβατών, μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνει γονέας με τα ανήλικα τέκνα του.
  • Στα λεωφορεία Δ.Χ. (αστικά λεωφορεία και τρόλεϊ του Ο.ΣΥ., λεωφορεία Ο.Α.Σ.Θ., λεωφορεία αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ, λεωφορεία μεμονωμένων αυτοκινητιστών άγονων γραμμών και τουριστικά λεωφορεία) ή στα λεωφορεία Ι.Χ., συμπεριλαμβανομένων και της δημοτικής συγκοινωνίας, επιτρέπεται η μεταφορά επιβατών μέχρι πλήρωσης ποσοστού 50% των προβλεπόμενων θέσεων του οχήματος.