Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

H επόμενη γενιά του VW Amarok αναμένεται να λανσαριστεί στην ΕΕ μέσα στο 2022 ωστόσο, προς το παρόν δεν φαίνεται πως θα διαθέτει και ηλεκτροκίνητες / υβριδικές εκδόσεις.

Νέο VW Amarok από το 2022!

15.858 Επισκέψεις στο άρθρο (13/9/2019)

Μέσα στο 2022 αναμένεται να παρουσιαστεί η επόμενη γενιά του VW Amarok με την εταιρεία να μην προγραμματίζει –προς το παρόν- την εξέλιξη και υβριδικών / ηλεκτροκίνητων εκδόσεων του.

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της Volkswagen για επιβατικά οχήματα και μέλους του ΔΣ της εταιρείας, κ. Ralf Banstatter, η νέα γενιά του Amarok αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2022 στην ΕΕ ωστόσο, δεν υπάρχουν προς το παρόν βλέψεις για την εξέλιξη υβριδικών ή ηλεκτροκίνητων εκδόσεων του, καθώς θα συνεχίσει να βασίζεται σε κινητήρες εσωτερικής καύσης (πετρελαίου ή βενζίνης).
Μεταξύ των δεδομένων που επιβεβαιώνονται προς το παρόν είναι πως το νέο Amarok θα μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα αλλά και πολλά μηχανικά μέρη με την επόμενη γενιά του Ford Ranger.
Στην παρούσα φάση, οι κορυφαίες εκδόσεις του VW Amarok εφοδιάζονται με έναν V6 TDI πετρελαιοκινητήρα απόδοσης 258 ίππων (272 χάρη στο overboost) και 580 Nm ροπής ενώ, εταιρείες βελτιώσεων όπως η ABT προσφέρουν εκδόσεις με μέγιστη ισχύ 302 ίππων και ροπή 630 Nm.
Ωστόσο, σε ότι αφορά στην επόμενη γενιά του Ford Ranger, υπάρχουν πληροφορίες αναφορικά με την υιοθέτηση τόσο ενός V6 πετρελαιοκινητήρα 3,0λτ. όσο και ενός βενζινοκινητήρα 2,7λτ. με διπλό turbo.
Ο εν λόγω κινητήρας, αναλόγως και της αγοράς βέβαια, δεν αποκλείεται τοποθετηθεί κάτω από το καπό και του επόμενου VW Amarok.