Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

To κορυφαίο σε πωλήσεις Μεσαίο Van στην ΕΕ με 131.800 οχήματα για το 2018, είναι πλέον διαθέσιμο και σε εκδόσεις αυτοκινούμενου τροχόσπιτου.

Η κοντή έκδοση Transit Custom Nugget εφοδιάζεται με αναδιπλούμενη οροφή ενώ…

… η έκδοση Transit Custom Nugget Plus με το αυξημένο μήκος αμαξώματος και μεταξονίου, φέρει ειδική υπερυψωμένη οροφή που έχει επιμεληθεί η Westfalia.

Σε όλες τις εκδόσεις του, το Transit Custom Nugget προσφέρει κουζίνα με διπλή εστία γκαζιού και ψυγείο χωρητικότητας 40λτ…

… ενώ ένα διπλό κρεβάτι εδράζεται στην υπερυψωμένη ή αναδιπλούμενη οροφή, αναλόγως της έκδοσης.

Παράλληλα, το καθιστικό στο εμπρός τμήμα του οχήματος, πίσω από την καμπίνα του οδηγού…

… μπορεί επίσης να μεταβληθεί σε ένα δεύτερο διπλό κρεβάτι.

Οπου γης και πατρίς με τη Ford!

3.790 Επισκέψεις στο άρθρο (18/1/2019)

Με τη συνδρομή της γνωστής εταιρείας Westfalia, η Ford αναμένεται να λανσάρει σε διάφορες αγορές της ΕΕ ένα ονειρικό αυτοκινούμενο τροχόσπιτο βασισμένο στο ιδιαίτερα ευέλικτο μοντέλο Transit Custom.

Όσοι θεωρούν τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα ως δύσχρηστα και ογκώδη οχήματα καλό θα ήταν να αναθεωρήσουν δεδομένου ότι, η νέα πρόταση της Ford με την ονομασία «Transit Custom Nugget» κλέβει τις εντυπώσεις τόσο με τις περιορισμένες –για τα δεδομένα της κατηγορίας- διαστάσεις του αμαξώματος της, όσο και με τις εντυπωσιακές ανέσεις και παροχές που προσφέρει στο εσωτερικό της.
Θέλοντας να αποσπάσει ένα όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην κατηγορία των «Motorhomes» της ΕΕ, που εμφάνισε αύξηση πωλήσεις κατά 14,9% μέσα στο 2017, ξεπερνώντας για πρώτη φορά το φράγμα των 100.000 οχημάτων πανευρωπαϊκά (111.000 οχήματα), η Ford θα λανσάρει τα μοντέλα Transit Custom Nugget και Nugget Plus (με μακρύ μεταξόνιο), αρχικά στις αγορές της Αυστρίας, του Βελγίου, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ελβετίας.
Βασισμένο στο αμάξωμα μήκους 4,97μ. ή 5,34μ. του Ford Transit Custom, επιδεικνύει κύκλο στροφής από 11,6 – 13,5μ. γεγονός που το καθιστά ιδιαίτερα ευέλικτο ωστόσο, τα βασικότερα γνωρίσματα του εν λόγω αυτοκινούμενου τροχόσπιτου είναι άλλα.
Πέραν του κορυφαίου εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας που συνοδεύει το Transit Custom με στοιχεία όπως π.χ. το σύστημα SYNC 3 με δυνατότητα χρήσης φωνητικών εντολών για διάφορες λειτουργίες του οχήματος, οι εκδόσεις «Nugget» προσφέρουν άνετους χώρους για την διανυκτέρευση έως και τεσσάρων ατόμων, χωρίς να παραβλέπουμε παροχές όπως η κουζίνα, η τουαλέτα κ.ο.κ.
Η βασική έκδοση του οχήματος με το μικρό μεταξόνιο φέρει αναδιπλούμενη οροφή τύπου «φυσαρμόνικας» όπου εδράζεται ένα δεύτερο διπλό κρεβάτι ενώ η έκδοση «Nugget Plus» φέρει υπερυψωμένη οροφή με πολλαπλές γυάλινες επιφάνειες.
Η κουζίνα έχει τοποθετηθεί στο πίσω μέρος του οχήματος και είναι  γωνιακή ενώ έχει διασφαλιστεί επαρκής χώρος για ένα άνετο καθιστικό στο κέντρο καθώς και ένα διπλό κρεβάτι στην οροφή του οχήματος (όπως προαναφέραμε). Φυσικά, ο χώρος του καθιστικού μετατρέπεται σε δεύτερο –διπλό- κρεβάτι.
Η κουζίνα περιλαμβάνει στις παροχές της μια διπλή εστία γκαζιού και έναν χρωμιωμένο νεροχύτη ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει το ψυγείο (χωρητικότητας 40λτ.) καθώς και δεξαμενες πόσιμου νερού και λυμάτων χωρητικότητας 42λτ. έκαστη. Μάλιστα, η δεξαμενή νερού είναι σε θέση να τροφοδοτεί και μια εξωτερική ντουζιέρα.
Όλα τα παραπάνω προβλέπονται στην –κοντή- έκδοση Transit Custom Nugget ενώ, η κατά 367 χλστ. έκδοση Transit Custom Nugget Plus προσφέρει μια μεγαλύτερη σε διαστάσεις ντουλάπια, τουαλέτα και έναν δεύτερο νεροχύτη.
Καταλήγοντας, αξίζει να αναφέρουμε πως οι εκδόσεις Nugget και Nugget Plus του Ford Transit Custom εφοδιάζονται με τον υπερσύγχρονο πετρελαιοκινητήρα EcoBlue των 2,0λτ. σε επιλογές ισχύος 130 ή 170 ίππων που συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ή το –επίσης 6τάχυτο- αυτόματο κιβώτιο SelectShift, επιτυγχάνοντας μέση κατανάλωση καυσίμου από 6,3λτ./100χλμ. και εκπομπές CO2 από 165 g/km.