Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Σημαντικές σχεδιαστικές τροποποιήσεις έχει δεχθεί η καμπίνα του νέου Fuso Canter που ξεκινά την εμπορική του πορεία στην Ιαπωνία μέσα στον προσεχή Νοέμβριο.

Παγκόσμια πρεμιέρα για το νέο Fuso Canter

18.515 Επισκέψεις στο άρθρο (19/10/2020)

Έπειτα από μια 10ετία, το Fuso Canter αποκτά πλέον νέα σχεδίαση καμπίνας ενώ υιοθετεί και πολλαπλές, καινοτόμες, τεχνολογίες ασφάλειας.

Η Mitsubishi Fuso Truck & Bus Corporation, μια εκ των κορυφαίων εταιρειών κατασκευής επαγγελματικών οχημάτων στις αγορές της Ασίας και θυγατρική του Ομίλου Daimler AG, πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα του ανανεωμένου ελαφρού φορτηγού Fuso Canter, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει την εμπορική του πορεία, αρχικά από την αγορά της Ιαπωνίας, μέσα στον προσεχή Νοέμβριο.
Σε σχέση με τα όσα ισχύουν και για τις διάφορες αγορές της ΕΕ, όπου το Fuso Canter είναι διαθέσιμο και στις αμιγώς ηλεκτροκίνητες εκδόσεις «eCanter», το ανανεωμένο ελαφρύ φορτηγό που αναμένεται να λανσαριστεί σύντομα στην Ιαπωνία έχει να επιδείξει μια σημαντικά τροποποιημένη σχεδίαση αμαξώματος.
Η νέα αισθητική της βασίζεται στην πλήρη τροποποίηση της μάσκας και των φωτιστικών σωμάτων ενώ, νέες τεχνολογίες όπως π.χ. το «Easy Access System» που επιτρέπει την είσοδο στην καμπίνα χωρίς να απαιτείται η χρήση κλειδιού, διευκολύνουν σημαντικά την καθημερινότητα των οδηγών.
Πέραν όμως αυτού, η βασικότερη νέα εξέλιξη για το Fuso Canter εντοπίζεται στην υιοθέτηση του νέου, συστήματος ασφάλειας «Active Sideguard Assist» που ουσιαστικά είναι σε θέση να ανιχνεύει τυχόν εμπόδια (ακόμη και πεζούς) στις πλευρές του οχήματος και να φροντίζει για την αποφυγή σύγκρουσης του φορτηγού με αυτά, ακόμη και αυτόματα, χωρίς δηλαδή την εμπλοκή του οδηγού, στην περίπτωση που αυτός δεν αντιδράσει στις οπτικό-ακουστικές προειδοποιήσεις του συστήματος.
Το Active Sideguard Assist σε συνδυασμό με μια σειρά προηγμένων ηλεκτρονικών συστημάτων που ήδη είναι διαθέσιμα για το Fuso Canter, όπως τα Advanced Emergency Braking System (AEBS), Electronic Stability Program (ESP) & Lane Deparure Warning System (LDWS), διασφαλίζουν ένα κορυφαίο επίπεδο ενεργητικής ασφάλειας για το ευέλικτο ελαφρύ φορτηγό της ιαπωνικής εταιρείας.