Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου
Παράταση για την αντικατάσταση ΦΔΧ τεχνολογίας Euro 4

Παράταση για την αντικατάσταση ΦΔΧ τεχνολογίας Euro 4

2.200 Επισκέψεις στο άρθρο (9/12/2022)

Το αίτημα των ομοσπονδιών ΦΔΧ που αφορά την νέα παράταση στην υποχρεωτική αντικατάσταση ΦΔΧ με αντίστοιχα τεχνολογίας Euro IV κατόπιν μεταβίβασης, έγινε δεκτό από τις αρμόδιες αρχές.

Μέχρι τις 30 Ιουνίου 2023 η παράταση

Η εν  λόγω διάταξη θα πάρει παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου 2023, με τη νέα νομοθεσία να προσβλέπει ότι σε περίπτωση μεταβίβασης άδειας ΦΔΧ που είχε εκδοθεί μέχρι την έναρξη ισχύος του ν. 3887/2010, ο νέος κάτοχος υποχρεούται να αντικαταστήσει το όχημα με άλλο, νεότερης τεχνολογίας κατηγορίας εκπομπών καυσαερίων τουλάχιστον Euro IV.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Σε περίπτωση μεταβίβασης άδειας ΦΔΧ, υποχρεωτική αντικατάσταση με EURO IV

Με την πρόσφατη εγκύκλιο του Υπ. Μεταφορών ορίζεται ότι η εφαρμογή του νόμου 3887/10 με βάση του οποίου προβλέπεται ότι, σε περίπτωση μεταβίβασης άδειας ΦΔΧ που είχε εκδοθεί μέχρι την έναρξη ισχύος του ν. 3887/2010, ο νέος κάτοχος υποχρεούται να αντικαταστήσει το όχημα με άλλο, νεότερης τεχνολογίας κατηγορίας εκπομπών καυσαερίων τουλάχιστον EURO IV, με εξαίρεση τις μεταβιβάσεις από κληρονομικά αίτια, ορίζεται ότι η ανωτέρω ρύθμιση θα ισχύει για μεταβιβάσεις που θα πραγματοποιηθούν μετά την 30η Ιουνίου 2023.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το PRO.Autotriti στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε