Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Σε μελλοντική φάση, η νέα Γραμμή 4 του Μετρό θα επεκταθεί τόσο προς την Πετρούπολη και την ¶νω Ηλιούπολη όσο και προς το Μαρούσι και την Εθνική Οδό από την Λυκόβρυση.

Προχωρά η Γραμμή 4 του Μετρό

5.953 Επισκέψεις στο άρθρο (23/10/2019)

Με σχετική του απόφαση, το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τις διάφορες προσφυγές που ουσιαστικά καθυστερούσαν την επιλογή αναδόχου για τον διαγωνισμό κατασκευής του έργου.

Σύμφωνα με την απόφαση που εξέδωσε τελικά το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), απορρίφθηκαν τελικά οι προσφυγές που καθυστερούσαν την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την επιλογή του αναδόχου, προκειμένου να δρομολογηθούν οι εξελίξεις αναφορικά με το μεγαλύτερο έργο υποδομών της χώρας, συνολικού προϋπολογισμού 1,8 δις ευρώ.
Πιο συγκεκριμένα απορρίφθηκε η προσφυγή του Ομίλου Μυτιληναίου, ο οποίος αρχικά είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για το έργο, με την Αττικό Μετρό να εκτιμά τελικά πως δεν έχει την αναγκαία εμπειρία καθώς μια ακόμη του ίδιου Ομίλου κατά των υπολοίπων συμμετεχόντων με την αιτιολογία ότι έχουν μπει στη διαδικασία της διευθέτησης με την Επιτροπή Ανταγωνισμού για το «καρτέλ» στις κατασκευές.
Αντίστοιχα, απορρίφθηκε η προσφυγή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η οποία είχε επίσης εκδηλώσει ενδιαφέρον για το έργο, προσήλθε και στη φάση της κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών ωστόσο, σύμφωνα με την Αττικό Μετρό, ο φάκελος της δεν ήταν πλήρης και δεν πέρασε τελικά στην επόμενη φάση.
Υπενθυμίζουμε πως το έργο διεκδικούν οι κοινοπραξίες ¶κτωρ-Ansaldo-Hitachi-Rail Italy και ¶βαξ-Ghella-Alstom. Με το άνοιγμα των τεχνικών προσφορών ενώπιον των δύο κοινοπραξιών θα ακολουθήσουν τυχόν ενστάσεις τους και στη συνέχεια, αφού εκδικαστούν, θα προχωρήσει το άνοιγμα των οικονομικών προφορών.
 
Η νέα Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας με μια ματιά
Υπενθυμίζουμε πως η νέα Γραμμή 4 του Μετρό θα εκτίνεται από το ¶λσος Βεΐκου (Γαλάτσι) μέχρι το Γουδή, θα έχει μήκος 12,8 χλμ. και θα περιλαμβάνει 15 υπόγειους σταθμούς στα σημεία: Βεΐκου, Γαλάτσι, Ελικώνος, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημίας, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός, Καισαριανή, Πανεπιστημιούπολη, Ιλίσια, Ζωγράφου, Γουδή.
Περισσότερες πληροφορίες για τον χάρη της νέας Γραμμής 4 του Μετρό αλλά και τις μελλοντικές επεκτάσεις της, μπορείτε να δείτε στην εικόνα που δημοσιεύουμε.