Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το Kamaz του θριαμβευτή στο 43ο Ράλι Ντακάρ, Dmitry Sotnikov.

Τα Kamaz των Anton Shibalov (2ος) και Andrey Karginov (7ος).

Το Iveco της Big Shock Racing με οδηγό τον Martin Macík (4ος).

Ο 5ος Ales Loprais πίσω από το τιμόνι ενός Praga.

Οδηγώντας ένα ΜΙΝΙ, έφτασε στην 14η νίκη της καριέρας του ο Stéphane Peterhansel.

Δεύτερο με μικρή διαφορά από το πρώτο, το Toyota Hilux του Nasser Al-Attiyah.

Rally Dakar 2021: Ο θρίαμβος της Kamaz (+vid)

6.349 Επισκέψεις στο άρθρο (21/1/2021)

Τη 18η νίκη της στο Rally Dakar πέτυχε η Kamaz, καταλαμβάνοντας μάλιστα και τις τρεις θέσεις του podium στα φορτηγά ενώ, στην κατηγορία των αυτοκινήτων μεγάλων πρωταγωνιστής ήταν ο Stephane Peterhansel.

Από τις 3 έως τις 15 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε για 2η συνεχή χρονιά στη Σαουδική Αραβία, το θρυλικό Ράλι Ντακάρ. Η 43η εκδοχή του αγώνα περιελάμβανε 12 σκέλη μήκους 7.646 χλμ., από τα οποία τα 4.767 χλμ. ήταν στις απαιτητικές συνθήκες των ειδικών διαδρομών. Από τα 286 οχήματα που ξεκίνησαν φέτος στην Τζέντα, τη γραμμή του τερματισμού πέρασαν τα 193, ή αλλιώς 63 μηχανές, 11 quads, 49 αυτοκίνητα, 41 ελαφρά οχήματα και 29 φορτηγά.
Στα τελευταία, μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν η ομάδα της Kamaz – Master, τα πληρώματα της οποίας κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις. Τα ρώσικα φορτηγά, πήραν έτσι την 18η νίκη τους, την πέμπτη συνεχόμενη, ισοφαρίζοντας το δικό τους παλαιότερο ρεκόρ (2002-2006) όπως και αυτό της Mercedes-Benz (1982-1986).
Νικητής για πρώτη φορά στην καριέρα του, ήταν ο Dmitry Sotnikov κερδίζοντας σε πέντε σκέλη και έχοντας συνολικά μια σταθερή πορεία στον αγώνα. Με διαφορά σχεδόν 40 λεπτών, δεύτερος τερμάτισε ο ομόσταβλος Anton Shibalov, ακολουθούμενος από τον Airat Mardeev, με τα φορτηγά της Kamaz μα τερματίζουν πρώτα σε 8 από τα 12 σκέλη του αγώνα.
Με νίκες σε τρία σκέλη του αγώνα, ο Martin Macík έφερε το Iveco της Big Shock Racing στην 4η θέση. Πίσω του βρέθηκε ο γνωστός Ales Loprais οδηγώντας ένα φορτηγό της τσέχικης Praga, ενώ έκτος ήταν ο Aliaksei Vishneuski της MAZ-Sportauto από τη Λευκορωσία. Μετά από πολλά προβλήματα στο 1ο σκέλος του αγώνα, ο περυσινός νικητής, Andrey Karginov, τερμάτισε με το Kamaz του μόλις 7ος. Όγδοο ήταν το Renault της ομάδας Mammoet Rallysport που οδηγούσε ο Martin van den Brink, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν τα δύο φορτηγά της Tatra Buggyra Racing, με οδηγούς τους Ignacio Casale και Martin Soltys.
Μεγάλος πρωταγωνιστής του 43ου Ράλι Ντακάρ ήταν ο Stéphane Peterhansel, ο οποίος 30 χρόνια μετά την πρώτη του νίκη με μοτοσικλέτα στον αγώνα, πήρε τον 14ο τίτλο, τον 8ο πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου. Έτσι, ο οδηγός της X-RAID MINI JCW TEAM έγινε ο πρώτος οδηγός που κερδίζει το Ντακάρ σε τρεις διαφορετικές ηπείρους. Δεύτερος στα αυτοκίνητα, ήταν ο πολύπειρος Nasser Al-Attiyah με το Toyota Hilux της ομάδας TOYOTA GAZOO Racing. Νικητής στις μηχανές ήταν ο Αργεντίνος Kevin Benavides και στα quad ο συμπατριώτης του Benavides, Manuel Andújar. Ο Χιλιανός Francisco Lopez Contardo, επικράτησε στην κατηγορία των ελαφρών οχημάτων.
Κλείνοντας, δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να αναφέρουμε πως για μία ακόμα φορά το Ράλι Ντακάρ επιβεβαίωσε τη φήμη του, παίρνοντας μια τραγική διάσταση, καθώς στο 7ο σκέλος του αγώνα ο Γάλλος αναβάτης Pierre Cherpin είχε πτώση από τη μοτοσικλέτα του, που του προκάλεσε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, απεβίωσε.
Δείτε παρακάτω τα 10 πρώτα πληρώματα των φορτηγών:
  1. D. Sotnikov, R. Akhmadeev, I. Akhmetzianov (KAMAZ – MASTER): 48h.23m.21s
  2. A. Shibalov, D. Nikitin, I. Tatarinov (KAMAZ – MASTER): +39m.38s
  3. A. Mardeev, D. Svistunov, A. Galiautdinov (KAMAZ – MASTER): +1h.14m.35s
  4. M. Macik, F. Tomasek, D. Svanda (BIG SHOCK RACING): +1h.45m.51s
  5. A. Loprais, P. Pokora, K. Alkendi (INSTAFOREX LOPRAIS PRAGA): +2h.00m.31s
  6. A. Vishneuski, M. Novikau, S. Sachuk (MAZ-SPORTAUTO): +2h.16m.32s
  7. A. Karginov, A. Mokeev, I. Leonov (KAMAZ – MASTER): +2h.49m.01s
  8. M. Van Den Brink, W. De Graaff, D. Kozlovsky (MAMMOET RALLYSPORT): +4h.23m.21s
  9. I. Casale, A. Leon, D. Hoffmann (TATRA BUGGYRA RACING): +5h.27m.50s
  10. M. Soltys, D. Schovanek, T. Ikola (TATRA BUGGYRA RACING): +5h.33m.32s
Ακολουθούν τα 5 πρώτα πληρώματα στα αυτοκίνητα:
  1. S. Peterhansel, E. Boulanger (X-RAID MINI JCW TEAM): 44h.28m.11s
  2. N. Al-Attiyah, M. Baumel (TOYOTA GAZOO RACING): +13m.51s
  3. C. Sainz, L. Cruz (X-RAID MINI JCW TEAM): +1h.00m.57s
  4. J. Przygonski, T. Gottschalk (ORLEN TEAM/OVERDRIVE): +2h.35m.03s
  5. N. Roma, A. Winocq (BAHRAIN RAID XTREME): +3h.21m.48s
Σας αφήνουμε με δύο απολαυστικά βίντεο με τις καλύτερες στιγμές και τα ομορφότερα τοπία του αγώνα: