Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το μελλοντικό Mercedes-Benz eActros θα εφοδιάζεται με μπαταρίες της CATL…

… ενώ το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα ηλεκτροκίνητα φορτηγά της Daimler, όπως π.χ. το Freightliner eCascadia.

Στόχος η παγκόσμια κυριαρχία στα e-trucks

4.174 Επισκέψεις στο άρθρο (18/9/2019)

Ο Όμιλος Daimler Trucks & Buses σύναψε συνεργασία με την κινεζική εταιρεία CATL προκειμένου να δημιουργήσει τις βάσεις για τη μελλοντική –παγκόσμια- κυριαρχία του στα ηλεκτροκίνητα βαρέα επαγγελματικά.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Daimler Trucks & Buses, ο γερμανικός Όμιλος που εξειδικεύεται στην εξέλιξη και κατασκευή βαρέων επαγγελματικών οχημάτων, ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας του με την εταιρεία Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL) στο πλαίσιο της εξέλιξης και διάθεσης μπαταριών για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα του.
Η CATL, μια εκ των κορυφαίων κατασκευαστών μπαταριών για ηλεκτροκίνητα οχήματα, θα προμηθεύει με συστοιχίες μπαταριών ιόντων λιθίου τα μελλοντικά ηλεκτροκίνητα οχήματα της Daimler Trucks & Buses. Υπενθυμίζουμε πως η εταιρεία έχει ανακοινώσει πως θα προσφέρει μια πληρέστατη γκάμα ηλεκτροκίνητων φορτηγών σε παγκόσμιο επίπεδο από το 2021, όπου θα περιλαμβάνονται οχήματα όπως το Mercedes-Benz eActros (για την Ευρώπη) ή το Freightliner eCascadia (για τις ΗΠΑ).
Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως η Daimler θα παράγει επίσης μπαταρίες της CATL στις συγκεκριμένες γραμμές παραγωγής της, όπως π.χ. αυτή του Μανχάιμ (Γερμανία) και του Ντιτρόιτ (ΗΠΑ).
Πληροφοριακά αξίζει να αναφέρουμε πως η Daimler Trucks & Buses έχει ήδη ξεκινήσει τις πιλοτικές δοκιμές χρήσης του Mercedes-Benz eActros από το 2018 ενώ σε ότι αφορά στις ΗΠΑ, ήδη τα μοντέλα eM2 και eCascadia της θυγατρικής Freightliner βρίσκονται στο τελικό στάδιο των δοκιμών εξέλιξης τους.
Παράλληλα, περισσότερα από 150 οχήματα της ηλεκτροκίνητης έκδοσης του Fuso Canter (eCanter) βρίσκονται σε λειτουργία στους στόλους οχημάτων επιλεγμένων πελατών της εταιρείας σε πόλεις όπως η Ν. Υόρκη, το Τόκιο, το Βερολίνο, το Λονδίνο, το ¶μστερνταμ, το Παρίσι και η Λισαβώνα.
Από την πλευρά της η εταιρεία CATL είναι ουσιαστικά ο παγκόσμιος ηγέτης στην εξέλιξη και παραγωγή συστοιχιών μπαταριών για τον κλάδο της αυτοκίνησης (και όχι μόνο), με 24.000 εργαζόμενους σε παγκόσμιο επίπεδο ενώ, πέραν της γραμμής παραγωγής στην όλη Erfurt (Γερμανία) και τριών ακόμη που διατηρεί στην Κίνα, ολοκληρώνει σύντομα την κατασκευή και ενός επιπλέον εργοστασίου επί αμερικανικού εδάφους.