Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Οι υαλοκαθαριστήρες των θαμμένων στο χιόνι οχημάτων. Δείτε τι να κάνετε και τι να αποφύγετε για να τους έχετε σε καλή κατάσταση για περισσότερο καιρό.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Οι υαλοκαθαριστήρες των θαμμένων στο χιόνι οχημάτων. Δείτε τι να κάνετε και τι να αποφύγετε για να τους έχετε σε καλή κατάσταση για περισσότερο καιρό.

Δες πώς θα σώσεις τους υαλοκαθαριστήρες

4.810 Επισκέψεις στο άρθρο (26/1/2022)

Με τα περισσότερα οχήματα της Αττικής να παραμένουν θαμμένα στο χιόνι, οι υαλοκαθαριστήρες αναμένεται να πληρώσουν τη νύφη. Δείτε πώς θα τους σώσετε από τον πάγο, με ποιον τρόπο θα εξασφαλίσετε την καλή τους λειτουργία και τι μπορείτε να κάνετε για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους.

Συντήρησε τους υαλοκαθαριστήρες για να βλέπεις πού πας!


    Μην τους ξεκολλάτε από το παγωμένο παρμπρίζ και μην ρίχνετε καυτό νερό για να λιώσει το χιόνι!

    Μην τους ξεκολλάτε από το παγωμένο παρμπρίζ και μην ρίχνετε καυτό νερό για να λιώσει το χιόνι!

    Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
    Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

  • Πάντα σε βρεγμένο παρμπρίζ – Τσεκάρετε τακτικά τα λάστιχα
  • Μην τους ξεκολλάτε από το παγωμένο παρμπρίζ. Στείλτε ζεστό αέρα ή χρησιμοποιείστε ξύστρα
  • Προσοχή! Ποτέ καυτό νερό στο παρμπρίζ αν δεν θες να ραγίσει
  • Όταν σβήνετε, μην αφήνετε υαλοκαθαριστήρες σε αυτόματη λειτουργία
Οι υαλοκαθαριστήρες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην δημιουργία ασφαλών συνθηκών οδήγησης και ειδικά τον χειμώνα, που οι καιρικές συνθήκες υπαγορεύουν τη συχνή τους χρήση, μπορούν να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής εάν συντηρηθούν σωστά. 

Με τον τρόπο αυτό, μπορούν να συμβάλλουν τόσο στην ασφάλεια όσο και στην οικονομία, καθώς δεν θα χρειάζονται τόσο συχνά αλλαγή αλλά και θα λειτουργούν αποτελεσματικότερα όντας σε καλύτερη κατάσταση.  
 

Πώς θα τους κρατήσεις παραπάνω

Για να λειτουργούν οι υαλοκαθαριστήρες τέλεια, πρέπει να είναι πάντα σε άριστη κατάσταση, οπότε έχει πολύ μεγάλη σημασία να γνωρίζετε πώς να τους συντηρείτε προληπτικά και πότε και πώς πρέπει να αλλαχθούν. Προσέξτε τα εξής:
  1. Πρέπει να λειτουργούν πάντα σε βρεγμένο παρμπρίζ. Η σκόνη και οι ακαθαρσίες που υπάρχουν πάνω στο τζάμι προκαλούν φθορά στο λάστιχο. Επιβάλλεται να χρησιμοποιείται πάντα άφθονο νερό. 
  2. Να ελέγχετε διαρκώς τα λάστιχα για σκόνη, χώμα και κάθε είδους ακαθαρσίες και να τα διατηρείτε πάντα καθαρά, ακόμα και όταν οι μέρες δεν είναι βροχερές, ώστε να είναι σε τέλεια κατάσταση όταν έρθει η ώρα να χρησιμοποιηθούν.  
  3. Μην ξεκινήσετε εάν το τζάμι δεν είναι απόλυτα καθαρό. Οι υαλοκαθαριστήρες στα περισσότερα αυτοκίνητα ξεκινούν τη διαδρομή τους σε στεγνό παρμπρίζ για λίγο, μέχρι να πέσει το νερό, και αυτό το μικρό διάστημα αρκεί για να υποστούν με τον καιρό έντονη φθορά. 

Κόλλησαν από τον πάγο;

Στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, όταν παγώνει το νερό ή η υγρασία στο παρμπρίζ, οι υαλοκαθαριστήρες μπορεί να κολλήσουν πάνω στο τζάμι. Εάν κολλήσουν στο παρμπρίζ από τον πάγο, μην προσπαθήσετε να τους ξεκολλήσετε. Βάλτε μπρος το αυτοκίνητο και στείλτε ζεστό αέρα προς το παρμπρίζ για να λιώσει ο πάγος. Εναλλακτικά αφαιρέστε τον πάγο με μια ξύστρα και ρίξτε νερό ώστε να ξεκολλήσουν τα μάκτρα.

Προσοχή όμως στη δεύτερη περίπτωση να μη χρησιμοποιήσετε ποτέ καυτό νερό, γιατί υπάρχει κίνδυνος να ραγίσει το τζάμι από τη διαφορά θερμοκρασίας. Επίσης το ζεστό νερό υπό συγκεκριμένες συνθήκες παγώνει γρήγορα και μπορεί να ξανακολλήσουν οι υαλοκαθαριστήρες στο παρμπρίζ. Συνέχεια του άρθρου >>>