Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Θέλει «καθαρότερα» φορτηγά το Ευρωκοινοβούλιο.

Θέλει «καθαρότερα» φορτηγά το Ευρωκοινοβούλιο

1.879 Επισκέψεις στο άρθρο (20/11/2018)

Ψηλότερα σε ότι αφορά τη μείωση των εκπομπών ρύπων των νέων βαρέων οχημάτων, βάζει τον πήχη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς μέχρι το 2030 το 20% θα πρέπει να είναι χαμηλών ή μηδενικών εκπομπών.

Όπως έγινε γνωστό, σύμφωνα με τους στόχους που θέτει το Ευρωκοινοβούλιο τα νέα φορτηγά τα οποία παράγουν τουλάχιστον 50% λιγότερες εκπομπές από τα συμβατικά, θα πρέπει να αντιπροσωπεύουν το 20% των πωλήσεων μέχρι το 2030 και το 5% μέχρι το 2025.
 
Μέσω και αυτού του μέτρου ο στόχος είναι να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων στην Ε.Ε. μέχρι το 2030, ενώ ως το 2020, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι υποχρεωμένη να έχει καταρτίσει σχέδια προκειμένου να υπάρξουν αξιόπιστες μετρήσεις των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.
 
Αφού βρεθεί ο τρόπος μέτρησης στη συνέχεια και μέχρι το 2022 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να μετρήσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που παράγονται από τα βαρέα οχήματα καθΆ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής.
 
Τέλος, σύμφωνα με την στατιστικά στοιχεία του 2016, τα βαρέα οχήματα εκπέμπουν το 5% του συνόλου του διοξειδίου του άνθρακα στην ΕΕ, ενώ από το 1990, οι εκπομπές έχουν αυξηθεί κατά 25%, κάτι το οποίο φαίνεται να έπαιξε σημαντικό ρόλο στη θέσπιση των νέων κανόνων.