Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Μέχρι το 2029, το πρωτότυπο επανδρωμένο όχημα της Toyota θα είναι σε θέση να ξεκινήσει το ταξίδι του για τη Σελήνη!

Το 2029 η Toyota θα πάει στη Σελήνη!

4.510 Επισκέψεις στο άρθρο (17/7/2019)

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της JAXA (Japan Aerospace Exploration Agency) και της Toyota, ανακοινώθηκε πως μέχρι το 2029 θα είναι έτοιμο το διαστημικό όχημα της δεύτερης που θα χρησιμοποιηθεί σε διαστημικές αποστολές!

Όπως έχουμε αναφέρει και στο πρόσφατο παρελθόν, Οργανισμός Ερευνών Αεροδιαστημικής της Ιαπωνίας «JAXA» (Japan Aerospace Exploration Agency) και η Toyota Motor Corporation, συμφώνησαν να συνεργαστούν με στόχο την εξέλιξη ενός επανδρωμένου διαστημικού οχήματος που θα βασίζεται στη τεχνολογία fuel-cells, που θα συμβάλλει τα μέγιστα σε μελλοντικές αποστολές εξερεύνησης της επιφάνειας της Σελήνης.
Σε συνέχεια του εν λόγω εγχειρήματος, η Toyota ίδρυσε την 1η Ιουλίου 2019 ένα νέο τμήμα με την ονομασία «Lunar Exploration Mobility Works», το οποίο ως το τέλος του χρόνου υπολογίζεται πως θα απασχολεί συνολικά 30 εργαζόμενους.
Με βάση το χρονοδιάγραμμα που ανακοινώθηκε, κατά τη διάρκεια του 2022 αναμένεται να κατασκευαστεί ένα πρωτότυπο όχημα σε κλίμακα 1:1 ενώ θα ξεκινήσει η ανάλυση και εξέλιξη των συστημάτων που θα του επιτρέπουν να κινηθεί επί… σεληνιακού εδάφους.
Από το 2024 αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες σχεδίασης, κατασκευής και αξιολόγησης της τελικής μορφής του οχήματος ενώ, από το 2027 υπολογίζεται πως θα ξεκινήσει η παραγωγή του, προκειμένου να δρομολογηθούν και οι τελικές δοκιμές που θα διασφαλίζουν πως θα είναι σε θέση να ξεκινήσει το ταξίδι του για τον δορυφόρο της Γης μέχρι το 2029.