Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το νέο Ford «E-Transit» θα είναι διαθέσιμο στις διάφορες αγορές της ΕΕ (και στην ελληνική) από τις αρχές του 2022.

Εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 269 ίππων και 430 Nm ροπής…

… που συνδυάζεται με συστοιχία μπαταριών συνολικής χωρητικότητας 67 kWh…

… που διασφαλίζουν μέγιστη αυτονομία έως και 350 χλμ. ενώ θα συνοδεύονται από εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χλμ.!

Όπως είναι φυσικό, το επίπεδο του εξοπλισμού άνεσης, ασφάλειας και –κυρίως- χρηστικότητας και αποδοτικότητας θα είναι ιδιαίτερα πλούσιο.

Το σύστημα «Pro Power OnBoard» μετατρέπει το E-Transit σε μονάδα παροχής ενέργειας με ισχύ 2,3kW για τη χρήση εξοπλισμού στο… πεδίο (μια ακόμη πρωτιά για τον κλάδο των ελαφρών επαγγελματικών στην ΕΕ).

Το Ford Transit εξηλεκτρίζεται! (+vid)

9.444 Επισκέψεις στο άρθρο (13/11/2020)

Ανακαλύψτε το εντυπωσιακό νέο ηλεκτρικό Ford E-Transit και τις πολλαπλές τεχνολογικές καινοτομίες που εισάγει στην κατηγορία των Μεγάλων Vans

Αρχής γενόμενης από την άνοιξη του 2022, η Ford θα λανσάρει και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ένα από τα σημαντικότερα νέα –αμιγώς ηλεκτροκίνητα- οχήματα της γκάμας της.
Ο λόγος για το νέο «E-Transit», την πλήρως ηλεκτροκίνητη έκδοση ενός εκ των κορυφαίων και αποδοτικότερων ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο. Με περισσότερες από 10 εκ. πωλήσεις κατά τη διάρκεια της 55χρονης (!) εμπορικής του πορείας, το Ford Transit είναι σαφές πως αποτελεί τη… ναυαρχίδα στην γκάμα των επαγγελματικών οχημάτων της Ford στις διάφορες αγορές της ΕΕ (και όχι μόνο) και αυτό το δεδομένο, είναι σαφές πως η είσοδος του στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης επιβάλλεται να συμβαδίζει απόλυτα με δεδομένα όπως η αξιοπιστία, η αποδοτικότητα και η χρηστικότητα.

Το νέο Ford E-Transit με μια ματιά
Καταρχήν αξίζει να σημειώσουμε πως οι μελλοντικές, ηλεκτροκίνητες εκδόσεις του Ford Transit θα είναι διαθέσιμες σε πολλαπλές εκδόσεις ως προς το μήκος μεταξονίου και αμαξώματος καθώς και ως προς το ύψος της οροφής (στις εκδόσεις Van) ενώ θα υπάρχουν και παραλλαγές αμαξώματος με ανοικτό χώρο φόρτωσης, διπλή σειρά καθισμάτων κ.ο.κ.
Παράλληλα, χάρη στον πλήρη ανασχεδιασμό τόσο του συστήματος μετάδοσης της κίνησης (κινητήριος ο πίσω άξονας) αλλά και στην πίσω ανάρτηση («heavy-duty» διάταξη με ημι-υστερούντες βραχίονες), διασφαλίζεται η βέλτιστη ευστάθεια του οχήματος στις στροφές και η καλύτερη δυνατή ελκτική πρόσφυση, ανεξαρτήτως της ύπαρξης φορτίου ή όχι.
Η Ford ανακοινώνει προς το παρόν πως το νέο E-Transit θα προσφέρεται σε 25 διαφορετικές εκδόσεις με μεικτό βάρος 3,5 t., 3,9 t. ή 4,25t. με μέγιστο ωφέλιμο φορτίο 1.616 κιλών για τις εκδόσεις Van και έως 1.967 κιλών για τις εκδόσεις με ανοικτή καρότσα. Παράλληλα, οι εκδόσεις Van θα προσφέρουν μέγιστο ωφέλιμο όγκο φόρτωσης έως και 15,1κ.μ., δηλαδή επιδόσεις αντίστοιχες με αυτές των συμβατικών εκδόσεων του μοντέλου.

Προηγμένο σύστημα ηλεκτροκίνησης
Ο ηλεκτροκινητήρας που αναλαμβάνει την κίνηση του E-Transit έχει μέγιστη απόδοση 198 kW (269 ίππων) και ροπή 430 Nm με την εταιρεία να ανακοινώνει (και ορθώς) πως είναι ο ισχυρότερος που υιοθετείται από κάποιο ηλεκτροκίνητο ελαφρύ επαγγελματικό στην ΕΕ.
Το νέο E-Transit, που θα ξεκινήσει το τελικό στάδιο των –εκτενών- δοκιμών εξέλιξης του στην ΕΕ με τη συνεργασία πελατών της Ford που θα το ενσωματώσουν στους εταιρικούς στόλους τους, εντός του 2021, επιδεικνύει μέγιστη εκτιμώμενη αυτονομία 350 χλμ., ανεξαρτήτων της ύπαρξης φορτίου ή καιρικών συνθηκών (με βάση το πρωτόκολλο WLTP),  χάρη στην μπαταρία των 67 kWh που ενσωματώνει.
Παράλληλα, οι ειδικοί της εταιρείας αναφέρουν πως το Συνολικό Κόστος Ιδιοκτησίας του (TCO: Total Cost of Ownership) είναι μειωμένο ως και κατά 40% σε σχέση με τις συμβατικές εκδόσεις με κινητήρα εσωτερικής καύσης, χάρη στις σαφέστατα μειωμένες δαπάνες συντήρησης. Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες του θα επωφελούνται από την απεριόριστη χιλιομετρική κάλυψη ως προς το ετήσιο πρόγραμμα συντήρησης του σε συνδυασμό με την εγγύηση 8 ετών (ή 160.000χλμ.) σε ότι αφορά στην μπαταρία και τα ηλεκτρικά συστήματα υψηλής τάσης του οχήματος!
Από την πλευρά του, ο οδηγός θα έχει στη διάθεση του τρία προγράμματα μετάδοσης της κίνησης (Normal, Slippery & Eco Mode). Εξ αυτών, τοEco Mode βελτιώνει την κατανάλωση ενέργειας κατά 8% - 10%, περιορίζοντας την τελική ταχύτητα, ελέγχοντας την επιτάχυνση και βελτιστοποιώντας την απόδοση του συστήματος κλιματισμού, με απώτερο στόχο την διασφάλιση της μέγιστης αυτονομίας.
Επιπρόσθετα, η Ford προσφέρει πολλαπλές ακόμη τεχνολογικές διευκολύνσεις στη χρήση του E-Transit όπως η δυνατότητα προγραμματισμού του συστήματος κλιματισμού κατά τη διαδικασία φόρτισης του οχήματος ή το νέο σύστημα «Pro Power OnBoard» που μετατρέπει το όχημα σε… πηγή ενέργειας για χρήση εξοπλισμού δεδομένου ότι προσφέρει μια πηγή ηλεκτρικής ενέργειας με ισχύ 2,3 kW (μια επιπλέον πρωτιά στην αγορά των ελαφρών επαγγελματικών της ΕΕ)!
Επιπρόσθετα, αξίζει να αναφέρουμε την ύπαρξη του συστήματος FordPass Connect στον βασικό εξοπλισμό του οχήματος καθώς και τη δυνατότητα αυτόματης αναβάθμισης του λογισμικού όλων των συστημάτων του οχήματος «over-the-air» (ΟΤΑ), όπως π.χ. του συστήματος πλοήγησης.
Σε ότι αφορά στις διαδικασίες φόρτισης, θα είναι φυσικά η δυνατότητα πλήρωσης των μπαταριών μέσω εναλλασσόμενου (AC) ή συνεχούς ρεύματος (DC) με τον ενσωματωμένο φορτιστή του οχήματος να έχει ισχύ 11,3 kW και να διασφαλίζει την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας σε έως και 8,2 ώρες. Μάλιστα, μέσω της χρήσης ταχυφορτιστή με ισχύ 115 kW, η φόρτιση της μπαταρίας του E-Transit από το 15% στο 80% της χωρητικότητας της, διαρκεί μόλις 34 λεπτά!
Σε επίπεδο εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας, το Ford E-Transit θα επιδεικνύει στοιχεία όπως το σύστημα πολυμέσων SYNC 4 με οθόνη αφής 12 ιντσών και βελτιωμένη λειτουργία αναγνώρισης φωνητικών εντολών αλλά και πολλαπλά ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης του έργου του οδηγού όπως τα Traffic Sign Recognition, Intelligent Speed Assist, Pre-Collision Assist, Blind Spot Information, Lane Change Warning & Aid, Intelligent Adaptive Cruise Control καθώς και μια κάμερα 360 μοιρών σε συνδυασμό με το σύστημα Reverse Brake Assist.
Καταλήγοντας, αξίζει να σημειώσουμε πως τα E-Transit που θα εισαχθούν στις διάφορες αγορές της ΕΕ θα κατασκευάζονται στη γραμμή παραγωγής της Ford Otosan στο Kocaeli της Τουρκίας, μαζί με το βραβευμένο Transit Custom Plug-In Hybrid ενώ, η έναρξη των πωλήσεων του στην ΕΕ (και στην Ελλάδα), τοποθετείται χρονικά στις αρχές του 2022.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να πάρετε μια… πρόγευση της νέας –αμιγώς ηλεκτροκίνητης- έκδοσης του Transit ενώ…

… όσοι το επιθυμούν, μπορούν να παρακολουθήσουν παρακάτω την παγκόσμια παρουσίαση του νέου Ford E-Transit εδώ.