Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Το Winnebago e-RV Concept αποτελεί τη μετατροπή του Ford Transit σε ένα ηλεκτρικό αυτοκινούμενο τροχόσπιτο.
8 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το Winnebago e-RV Concept αποτελεί τη μετατροπή του Ford Transit σε ένα ηλεκτρικό αυτοκινούμενο τροχόσπιτο.

Το Ford Transit γίνεται ηλεκτρικό τροχόσπιτο (+vid)

6.665 Επισκέψεις στο άρθρο (21/1/2022)

Δε θα αργήσει η μέρα που (και) τα περισσότερα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα θα είναι πλήρως ηλεκτρικά, με τις σχετικές προτάσεις να πληθαίνουν συνεχώς, όπως το e-RV Concept που δημιούργησε η γνωστή εταιρεία, Winnebago, με βάση το Ford Transit.

H Winnebago μετατρέπει το Ford Transit σε ηλεκτρικό τροχόσπιτο!

 
Η γνωστή αμερικάνικη εταιρεία τροχόσπιτων Winnebago παρουσίασε στην έκθεση της Φλόριντα το e-RV Concept, το οποίο αυτοπροσδιορίζεται ως «το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκινούμενο τροχόσπιτο μηδενικών ρύπων από έναν μεγάλο κατασκευαστή».
 
Όπως και να έχει, το προς το παρόν πρωτότυπο ηλεκτρικό αυτοκινούμενο τροχόσπιτο, στηρίζεται στο Ford Transit και φέρει την ηλεκτρική γραμμή κίνησης της εταιρείας Lightning eMotors. Αποτελεί τον καρπό της εργασίας δύο χρόνων και υπόσχεται να επαναπροσδιορίσει τους όρους «αποδοτικότητα, άνεση και λειτουργικότητα».
 
Πίσω από τα παχιά λόγια, όμως, αμείλικτο γεγονός παραμένει πως το e-RV εξοπλίζεται με μπαταρίες χωρητικότητας 86 kWh, οι οποίες του προσδίδουν αυτονομία μόλις 201 χλμ. Ψίχουλα, δηλαδή, μπροστά στα 363 χλμ. αυτονομίας, για παράδειγμα, που υπόσχεται το Mercedes-Benz EQV, το οποίο και αυτό πρόσφατα ανακοινώθηκε πως θα λανσαριστεί σύντομα σε ηλεκτρική έκδοση eCamper.
 
Σε κάθε περίπτωση, το Winnebago e-RV Concept φέρει ένα ευέλικτο σύστημα φόρτισης των μπαταριών του, που του επιτρέπει να «γεμίζει» σε σπίτια, κάμπινγκ και σε σταθμούς ταχείας φόρτισης, με τη διαδικασία στους τελευταίους να απαιτεί 45 λεπτά της ώρας. Μάλιστα, το αυτοκινούμενο τροχόσπιτο διαθέτει ένα ενσωματωμένο σύστημα ελέγχου που φέρει μια ψηφιακή οθόνη, όπου εμφανίζονται όλες οι παράμετροι και πληροφορίες και το οποίο μπορεί να ελεγχθεί μέσω εφαρμογής από smartphones και tablets. Συνέχεια του άρθρου >>>