Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

To νέο Isuzu D-Max έχει να επιδείξει μια σαφέστατα πιο δυναμική σχεδίαση αμαξώματος σε σχέση με την υπάρχουσα γενιά του ιαπωνικού Pick-Up.

Παράλληλα, σημαντικά τροποποιημένος είναι και ο εσωτερικός διάκοσμος.

Νέος είναι τόσο ο πίνακας οργάνων όσο και το τιμόνι που πλέον ενσωματώνει πολλαπλά νέα χειριστήρια για διάφορες λειτουργίες του οχήματος ενώ…

… τα καθίσματα είναι εντελώς νέα και προσφέρουν υψηλό επίπεδο άνεσης, χωρίς να παραβλέπουμε πως θα μπορούν να είναι και ηλεκτρικά ελεγχόμενα (8 ρυθμίσεις).

Η Isuzu ανακοινώνει πως η οδική συμπεριφορά του νέου D-Max έχει αναβαθμιστεί πλήρως τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου ενώ…

… εκτός του ότι έχει μειωθεί το συνολικό απόβαρο, αυξημένο είναι και το μήκος του χώρου φόρτωσης σε όλες τις εκδόσεις.

Το νέο Isuzu D-Max αποκαλύπτεται! (+video)

16.601 Επισκέψεις στο άρθρο (14/10/2019)

Με εντελώς νέα σχεδίαση εντός και εκτός της καμπίνας, το νέο Isuzu D-Max ξεκινά την εμπορική του πορεία στις διάφορες αγορές της Ασίας προτού, εντός του 2020, λανσαριστεί και στην ΕΕ. Δείτε τα video εδώ…

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε επίσημα η Isuzu Motors Co Ltd., η εντελώς νέα γενιά του D-Max αναμένεται να ξεκινήσει την εμπορική της πορεία στην αγορά της Ταϊλάνδης (όπου και παράγεται) στις 19 Οκτωβρίου και σταδιακά, το δυναμικό Pick-Up θα λανσαριστεί σε περισσότερες από 100 αγορές σε παγκόσμιο επίπεδο.
Με βασικό γνώμονα κατά την εξέλιξης του το «Beyond the Pick-Up Truck» («Πέρα από τα Pick-Up»), το νέο D-Max έχει να επιδείξει πολλαπλές και σημαντικές τροποποιήσεις, τόσο στη σχεδίαση αμαξώματος και εσωτερικού, όσο και στα μηχανικά του μέρη, προκειμένου να βελτιωθεί σημαντικά σε τομείς όπως τα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας που προσφέρει αλλά και η αποδοτικότητα του.
Με περισσότερες από 4 εκ. πωλήσεις από το 1974 όταν και η κατασκευή του ξεκίνησε αποκλειστικά από τη γραμμή παραγωγής της Ταϊλάνδης, το Isuzu D-Max έχει καταφέρει να αποτελέσει ένα από τους πιο επιτυχημένους εκπροσώπους της κατηγορίας των Pick-Up σε παγκόσμιο επίπεδο, δεδομένου ότι διατίθεται σε περισσότερες από 100 χώρες.
Ας δούμε ωστόσο τις πιο σημαντικές αλλαγές που έχει να επιδείξει η νέα γενιά του, σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.
 
Σημαντικές τροποποιήσεις σε όλους τους τομείς
Σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά, το νέο D-Max φέρει πολλαπλές δομικές αναβαθμίσεις χάρη στην εκτεταμένη χρήση –υψηλής αντοχή- χάλυβα στο πλαίσιο και άλλα τμήματα του αμαξώματος. Το γεγονός αυτό έχει επιφέρει μείωση του συνολικού απόβαρου και αυξημένη στρεπτική ακαμψία του πλαισίου (κατά 20%), ακόμη και στις πιο έντονες καταπονήσεις.
Επιπρόσθετα, έχει βελτιωθεί η αντισκωριακή προστασία του μοντέλου ενώ μεταξύ άλλων, είναι πλέον σε θέση να διέλθει από υδάτινα εμπόδια βάθους έως και 800 χλστ.
Την ίδια στιγμή, η Isuzu ανακοινώνει πως το νέο D-Max έχει να επιδείξει πολλαπλές τεχνολογικές καινοτομίες σε ότι τα συστήματα υποβοήθησης του έργου του οδηγού αλλά και τον κινητήρα των 1,9λτ. (με τον οποίο διατίθεται και στην Ελλάδα η υπάρχουσα γενιά του μοντέλου), γεγονός που διασφαλίζει τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και τη βελτίωση της ενεργητικής του ασφάλειας.
 
Πιο δυναμικό και καλαίσθητο… μέσα – έξω
Σε ότι αφορά στη σχεδίαση του αμαξώματος, το νέο D-Max επιδεικνύει μια πιο δυναμική και κομψή σιλουέτα με τα εμπρός φωτιστικά σώματα να έχουν τροποποιηθεί σημαντικά και να φέρουν bi-LED προβολείς ενώ, διπλές είναι και οι συστοιχίες LED στα πίσω. Παράλληλα, ο εμπρός προφυλακτήρας ενσωματώνει στο κάτω μέρος του την προστατευτική ποδιά για το κάτω μέρος του κινητήρα.
Στο εσωτερικό, συναντάμε μια εντελώς νέα κεντρική κονσόλα που ενσωματώνει μια οθόνη αφής 9 ιντσών στο πάνω μέρος της ενώ πλήρως τροποποιημένη είναι η σχεδίαση του ταμπλό, του πίνακα οργάνων και του τιμονιού, το οποίο ενσωματώνει πολλαπλά χειριστήρια. Συνολικά, το αισθητικό αποτέλεσμα είναι σημαντικά πιο δυναμικό και αποπνέει μια ξεκάθαρη αίσθηση πολυτέλειας, ιδιαίτερα στις κορυφαίες εκδόσεις του μοντέλου, σε συνδυασμό με τις δερμάτινες επενδύσεις των καθισμάτων τις πολλαπλές επενδύσεις χρωμίου / αλουμίνου (π.χ. στους αεραγωγούς) κ.ά.
Πέραν αυτού, τα νέα καθίσματα μπορούν να είναι και ηλεκτρικά ελεγχόμενα (οκτώ ρυθμίσεις), με νέου τύπου προσκέφαλα για τον οδηγό και τον συνοδηγό, αυξημένη κλίση στην πλάτη για τους πίσω επιβάτες κ.ά.
Την ίδια στιγμή, στο εξοπλισμό της νέας γενιάς του D-Max ενσωματώνονται πλέον στοιχεία όπως το σύστημα εισόδου και εκκίνησης του κινητήρα χωρίς κλειδί, νέο ηχοσύστημα με οθόνες αφής 7 ή 9 ιντσών, συμβατό με Apple CarPlay ή Android Auto, σύστημα ελέγχου μέσω φωνητικών εντολών χωρίς να παραβλέπουμε στοιχεία όπως οι αυτόματοι υαλοκαθαριστήρες εμπρός / πίσω κ.ά.
 
Οι αλλαγές στα μηχανικά μέρη
Αν εστιάσουμε στον RZ4E πετρελαιοκινητήρα των 1,9λτ. με τον οποίο διατίθεται στις διάφορες αγορές της ΕΕ και η υπάρχουσα γενιά του μοντέλου, η Isuzu ανακοινώνει πως χάρη σε πολλαπλές αναβαθμίσεις, το εν λόγω μηχανικό σύνολο έχει δεχθεί αρκετές βελτιώσεις προκειμένου να βελτιωθεί η απόδοση και η οικονομία καυσίμου του, αλλά και να αυξηθούν τα διαστήματα μεταξύ των προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης.
Παράλληλα, το σύστημα μετάδοσης της κίνησης έχει υποστεί αρκετές τροποποιήσεις όπως π.χ. το κιβώτιο ταχυτήτων όπου η όπισθεν εμπλέκεται μέσω ενός δακτυλίου στον επιλογέα ταχυτήτων που ανασηκώνεται, γεγονός που καθιστά την εν λόγω διαδικασία σημαντικά πιο εύκολη και γρήγορη για τον χειριστή.
Παράλληλα, στις εκδόσεις με αυτόματο κιβώτιο, χάρη σε έναν μετατροπέα ροπής, βελτιώνεται σημαντικά τόσο η απόκριση στις εντολές του οδηγού όσο και η κατανάλωση καυσίμου. Επιπρόσθετα, η χρήση αλουμινίου σε διάφορα μηχανικά μέρη του οχήματος, έχει μειώσει σημαντικά το συνολικό απόβαρο ενώ πλέον, η νέα γενιά του D-Max θα εφοδιάζεται και με ηλεκτρομαγνητικό κλείδωμα για το πίσω διαφορικό, Παράλληλα, η Isuzu ανακοινώνει πως πλέον η εναλλαγή της μετάδοσης της κίνησης από τους δύο στους τέσσερις τροχούς είναι σημαντικά πιο γρήγορη όπως αντίστοιχα και η φάση υποπολλαπλασιασμού (επιλογή κοντών) των σχέσεων μετάδοσης.
Αρκετές είναι και οι αλλαγές στην ανάρτηση, τόσο του εμπρός όσο και του πίσω άξονα, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα κύλισης του οχήματος ενώ την ίδια στιγμή έχει μειωθεί και ο κύκλος στροφής, σε συνδυασμό με τη βελτίωση της κατευθυντικότητας του οχήματος, χάρη σε αναβαθμίσεις στο σύστημα διεύθυνσης που φυσικά θα φέρει τηλεσκοπική κολώνα για το τιμόνι, με ρύθμιση σε ύψος και βάθος.
Αρκετές είναι όμως και οι επεμβάσεις στο σύστημα πέδησης και στη δομή του αμαξώματος και του πλαισίου, προκειμένου να βελτιωθεί η ακαμψία του οχήματος, η ποιότητα κύλισης, με παράλληλη μείωση των κραδασμών και της απόστασης ακινητοποίησης του οχήματος κάτω από όλες τις συνθήκες φορτίου, οδοστρώματος και ταχύτητας κίνησης.
 
Αυξημένο μεταξόνιο και χώρος φόρτωσης
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχουμε στη διάθεση μας, το νέο D-Max στις εκδόσεις Double Cab θα έχει μήκος της τάξης των 5.262 χλστ. (-33 χλστ. σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο) ενώ την ίδια στιγμή το μήκος του μεταξονίου έχει αυξηθεί στα 3.125 χλστ. (+30 χλστ.). Η Ιsuzu ανακοινώνει πως ο κύκλος στροφής έχει μειωθεί από τα 6,3μ. στα 6,1μ. ενώ την ίδια στιγμή, αυξημένο είναι το μήκος του χώρου φόρτωσης σε όλες τις εκδόσεις αμαξώματος.
Τέλος, περισσότερα για το νέο Isuzu D-Max που υπολογίζεται πως θα λανσαριστεί και στην ελληνική αγορά προς το τέλος του 2020, μπορείτε να βρείτε στα video που ακολουθούν…