Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Τι πρέπει να προσέξεις πριν επιλέξεις ελαστικά για το pick up σου;

Top 6 ελαστικά για τα Top 6 Pick-Up!

61.497 Επισκέψεις στο άρθρο (17/12/2018)

Δες τι πρέπει να προσέξεις πριν επιλέξεις ελαστικά για το Pick-Up σου και ανακάλυψε ποιο είναι αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις δικές σου ανάγκες και στις προδιαγραφές του επαγγελματικού σου αυτοκινήτου!

Τα ελαστικά για pick up οχήματα (ίδια με των 4x4 και SUV) έχουν διαφορετική χάραξη πέλματος από τα ελαστικά των υπόλοιπων κατηγοριών, με εξαίρεση τα SUV υψηλών επιδόσεων. Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες ελαστικών για τετρακίνητα μοντέλα όπως για χιόνι, για λάσπη ή και ακόμα και αυτά που συνδυάζουν τα προαναφερθέντα εδάφη με την άσφαλτο. Έτσι, ανάλογα με τις ανάγκες των οδηγών και ιδιοκτητών τετρακίνητων μοντέλων, υπάρχει και το ανάλογο ελαστικό. Όμως, τα καθαρόαιμα εκτός δρόμου ελαστικά μειώνουν τα επίπεδα της οδικής συμπεριφοράς του οχήματος στην άσφαλτο και παράγουν αυξημένα επίπεδα θορύβου. ΓιΆαυτό θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν επιλέγετε τα ελαστικά του pick up σας και να γνωρίζετε τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία πρέπει να διαμορφώσετε την άποψή σας.

Τι είναι σημαντικό όταν επιλέγετε ελαστικά;
Το σημαντικότερο στοιχείο που πρέπει να κοιτάξετε πριν επιλέξετε ελαστικά είναι η Ετικέτα Ελαστικού, δηλαδή το διακριτικό γνώρισμα των ελαστικών των αυτοκινούμενων οχημάτων. Οι κατασκευαστές ελαστικών αυτοκινήτων, ελαφρών και βαρέων φορτηγών πρέπει να προσδιορίζουν την κατανάλωση καυσίμου, την πρόσφυση στο βρεγμένο και την κατάταξη θορύβου του προϊόντος με ένα αυτοκόλλητο ή μία ετικέτα από το Νοέμβριο του 2012.

Πρόσφυση στο βρεγμένο oοδόστρωμα
Η απόκριση στο φρενάρισμα αποτελεί σημαντικό παράγοντα των επιδόσεων του ελαστικού σε βρεγμένο οδόστρωμα και είναι βασική για την ασφάλεια σας. Η διαφορά στην απόσταση φρεναρίσματος μεταξύ των ελαστικών κατηγορίας Α και κατηγορίας G θα μπορούσε να αγγίξει το 30%.
 
Αποδοτικότητα καυσίμου
Τα ελαστικά αντιπροσωπεύουν έως και το 20% της κατανάλωσης καυσίμου του αυτοκινήτου σας, οπότε αν θέλετε να κερδίσετε περισσότερα χιλιόμετρα ανά γέμισμα, θα πρέπει να επιλέξετε ελαστικά με υψηλή βαθμολογία αποδοτικότητας καυσίμου. Έτσι θα μειώσετε και τις εκπομπές CO2. Ουσιαστικά εξαρτάται από την αντίσταση κύλισης, δηλαδή από την απώλεια ενέργειας όταν ένα ελαστικό κινείται. Όσο χαμηλότερη είναι η αντίσταση κύλισης, τόσο λιγότερη ενέργεια χάνεται και τόσο χαμηλότερη η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές CO2. Η διαφορά ανάμεσα σε ένα ελαστικό κλάσης Α και ένα ελαστικό κλάσης G θα μπορούσε να φτάσει τα 6 λίτρα ανά 1.000 χλμ.
 
Θόρυβος κύλισης
Αυτός είναι ο εξωτερικός θόρυβος που προκαλείται από το ελαστικό και μετριέται σε ντεσιμπέλ. Όσο περισσότερες μαύρες μπάρες φαίνονται στην ετικέτα, τόσο πιο θορυβώδη είναι τα ελαστικά.
  • 1 μαύρο κύμα ήχου: 3dB λιγότερο από το μελλοντικό Ευρωπαϊκό όριο
  • 2 μαύρα κύματα ήχου: πληροί το μελλοντικό Ευρωπαϊκό όριο
  • 3 μαύρα κύματα ήχου: πληροί το τρέχον Ευρωπαϊκό όριο
 
Γενικά
  • χειρισμός σε βρεγμένο οδόστρωμα
  • επιδόσεις φρεναρίσματος σε στεγνό οδόστρωμα
  • σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες
  • αντίσταση στην υδρολίσθηση
  • αντίσταση στη φθορά
  • άνεση και εσωτερικός θόρυβος