Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ως και 9.000 ευρώ για την αγορά ηλεκτρικού Taxi

13.596 Επισκέψεις στο άρθρο (3/6/2020)

Κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη Παρασκευή (5/6) ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει τα πολλαπλά και σημαντικά κίνητρα για την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης που θα προβλέπονται στο σχετικό νομοσχέδιο.

Με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5/6), ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να παρουσιάσει τα βασικά στοιχεία του νέου σχεδίου νόμου που επεξεργάζεται η Πολιτεία προκειμένου να παρέχει σημαντικά κίνητρα στους ιδιοκτήτες πάσης φύσεως οχημάτων, προκειμένου να τα αντικαταστήσουν με νέα, μερικώς ή πλήρως ηλεκτροκίνητα.
Με βάση τα όσα ανακοινώθηκαν και στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο από τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Κ. Χατζηδάκης) και Υποδομών και Μεταφορών (Κ. Καραμανλής), στο σχετικό νομοσχέδιο που προετοιμάζει η κυβέρνηση περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων επιδοτήσεις σε φυσικά πρόσωπα και εταιρείες για την απόκτηση ηλεκτροκίνητων Ι.Χ., δικύκλων, ποδηλάτων, ελαφρών επαγγελματικών και Taxi καθώς και πολλαπλά επιπλέον κίνητρα για την απόκτηση ηλεκτροκίνητων οχημάτων και εγκατάσταση υποδομών φόρτισης τους (φορολογικές ελαφρύνσεις, δωρεάν χρήση ελεγχόμενων θέσεων στάθμευσης κ.ά.).
Σύμφωνα μάλιστα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, η επιδότηση για την απόκτηση ηλεκτροκίνητου Ι.Χ. θα ανέρχεται έως και στα 4.500 ευρώ ενώ την ίδια στιγμή, θα παρέχεται επιπλέον bonus 500 ευρώ για την εγκατάσταση επιτοίχιου φορτιστή καθώς και επιπλέον 1.000 ευρώ στην περίπτωση που ο αγοραστής επιλέξει να αποσύρει από την κυκλοφορία του παλαιό του όχημα.
 
Τι προβλέπεται για επαγγελματικά οχήματα και Taxi
Σημαντικά αναμένονται τα κίνητρα και για τους ιδιοκτήτες Taxi, δεδομένου ότι για την αγορά αμιγώς ηλεκτροκίνητων νέων οχημάτων θα επιδοτούνται με 7.500 ευρώ ή με 5.500 ευρώ για την αγορά υβριδικού οχήματος. Παράλληλα, με την επιλογή της απόσυρσης του παλαιού τους οχήματος (Taxi), θα μπορούν να επωφεληθούν με επιπλέον 2.500 ευρώ!
Αντίστοιχα, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να αποκτήσουν έως και τρία ηλεκτροκίνητα επιβατικά οχήματα ή ελαφρά επαγγελματικά, με επιδότηση 4.500 ευρώ ή υβριδικά ελαφρά επαγγελματικά με bonus 3.500 ευρώ αντίστοιχα.
Περισσότερες πληροφορίες σύντομα…