Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας, Ματίνα Καυκαρισίου.

Η Taxiplon Hellas Α.Ε, εταιρία Ταξί, η οποία συγκροτήθηκε την περίοδο που ήδη η χώρα μας βυθιζόταν στο χρέος, κατάφερε μέσα από καινοτόμες υπηρεσίες που υιοθέτησε, σε 2 μόλις χρόνια να έχει πλήρως ανοδική πορεία.

Taxiplon: Το «διαμάντι» των ταξί

4.255 Επισκέψεις στο άρθρο (17/6/2014)

Λίγα μόνο χρόνια μετά την ίδρυσή της, η εταιρεία ταξί, Taxiplon hellas, έχει ήδη καταφέρει να ξεχωρίσει στην εγχώρια αγορά, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και με την ανάδειξή της ως μία από τις υγιέστερα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις στα πρόσφατα «Diamonds of the Greek Economy 2014», της τράπεζας πληροφοριών Statbank. Για τη διάκριση αυτή, αλλά και για τα επόμενα σχέδια της εταιρείας που περιλαμβάνουν και το βήμα προς το εξωτερικό, μίλησε στο Auto Τρίτη Επαγγελματικά, η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας, Ματίνα Καυκαρισίου.

Ερ.: H Taxiplon ανεδείχθη μεταξύ των «διαμαντιών» της ελληνικής οικονομίας για το 2013. Πως μεταφράζεται στην πράξη το «υγιέστερα αναπτυσσόμενη επιχείρηση» και ποια τα κριτήρια για την βράβευση της;
Η Taxiplon Hellas Α.Ε, εταιρία Ταξί, η οποία συγκροτήθηκε την περίοδο που ήδη η χώρα μας βυθιζόταν στο χρέος, κατάφερε μέσα  από καινοτόμες υπηρεσίες που υιοθέτησε, σε 2 μόλις χρόνια να έχει πλήρως ανοδική πορεία με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να είναι μια από τις πιο αναπτυσσόμενες εταιρίες στην Ελλάδα , αυξάνοντας σε καθημερινή βάση το πελατολόγιο της με βάση πάντα την ποιότητα , την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση πελατών και συνεργατών της!
 Ήμασταν οι πρώτοι που δεν χρέωναν την κλήση για ταξί και οι μόνοι με τη χαμηλότερη συνδρομή για τους οδηγούς ταξί. Όταν ο ανταγωνισμός χρέωνε 70 ευρώ εμείς κοστολογούσαμε στα 40 ευρώ.
Βρισκόμαστε σε πολλές περιοχές της Ελλάδας όπως τη Σαλαμίνα. τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο. τη Λαμία, τη Μυτιλήνη, την Αριδαία, την Κόρινθο, την Τρίπολη, το Αργος και μέχρι το τέλος του 2014 έχουμε στόχο να βρισκόμαστε σε κάθε γωνιά της χώρας μας!
Οι καινοτόμες ιδέες μας αλλά και η αποφασιστικότητα μας να επιβληθούμε σε έναν κλάδο που είναι κατεξοχήν από τους δυσκολότερους έξω στην αγορά, μας οδήγησαν στην επιτυχία.
Η επιχείρησή μας αφήνει θετικό αποτύπωμα όχι μόνο στον κλάδο της αλλά και σε πανελλήνιο επίπεδο έχοντας επενδύσει σε ένα σύγχρονο στόλο οχημάτων με πρωτοποριακές για τα ελληνικά δεδομένα παροχές. Όλα τα αυτοκίνητα του δικτύου μας είναι εξοπλισμένα με το καινοτόμο λογισμικό taxiplon που διαθέτει σύστημα πλοήγησης και συνδέεται με το taxiplon smart phone application, καθώς και την ομώνυμη διαδικτυακή εφαρμογή εύρεσης ταξί.
Αυτήν την στιγμή στην ελληνική αγορά είμαστε οι μόνοι που διαθέτουμε πλήρη γκάμα υπηρεσιών μετακίνησης (για τον επιβάτη, τις εταιρείες, τα ασυνόδευτα είδη, τα ραντεβού, τις ξεναγήσεις). Με στόλο 800 οχημάτων ταξί – 120 business taxi  –  30 business executives taxi – 2 mini van και 2 limo.
Στις 14 Φεβρουαρίου 2014 γίναμε η πρώτη εταιρεία υπηρεσιών ταξί στην Ελλάδα που απέκτησε το πιστοποιητικό ποιότητας ISO 9001, διασφαλίζοντας με τον καλύτερο και ποιοτικότερο τρόπο το όραμα και την καθημερινή αποστολή μας να παρέχουμε ασφαλή και πολυτελή μεταφορά από επαγγελματίες οδηγούς 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα.
Για όλους εμάς στην Taxiplon αυτή η σημαντική διάκριση αποτελεί δέσμευση και καθήκον να βελτιώνουμε συνεχώς τις υπηρεσίες μας προς τον πολυτιμότερο συνεργάτη, που είναι ο πελάτη μας.
Σε ένα δύσκολο χώρο (όπως είναι αυτός των μεταφορικών υπηρεσιών με ταξί) που η τεχνολογία έχει εξελιχθεί τόσο πολύ, εμείς καταφέραμε όχι μόνο να εισχωρήσουμε αλλά και να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας.

Ερ.: Ποιοι είναι οι στόχοι για την διασφάλιση της υγιούς ανάπτυξης της εταιρείας και στο μέλλον ;
Θα συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε με τον ίδιο τρόπο στις ανάγκες των επιβατών μας , αλλά και στις ανάγκες των συνεργαζόμενων οδηγών , με το μέγιστο δυνατό τρόπο ώστε να διασφαλίσουμε την σωστή και την ορθή λειτουργία όλου του μεταφορικού συστήματος. Σύμμαχος μας πάντα η τεχνολογία που μέσα από αυτή απλοποιούνται και οι πιο δύσκολες διαδικασίες. Στοχεύουμε σε άμεση ανάπτυξη του δικτύου μας στο εξωτερικό παρέχοντας όπου είναι δυνατό τις υπηρεσίες μας.
Στόχος είναι ο στόλος μας  να αυξηθεί έως τα τέλη της τρέχουσας χρονιά ή στις αρχές του 2015 σε 2.000 ταξί και 200.000 διαδρομές το μήνα.  «Πιο πολύ από ταξί δεν γίνεται είναι το σύνθημά μας στην Taxiplon Hellas. Το μόνο κοινό που έχουμε με τους υπόλοιπους είναι το κίτρινο χρώμα».
Αυτό όμως που θα είναι πραγματικά καινοτόμο για τα ελληνικά δεδομένα είναι η δημιουργία του Taxiplon Village. Και τι θα είναι αυτό; Ένας χώρος στον οποίο ο ταξιτζής θα μπορεί να καλύψει όλες τις λειτουργικές ανάγκες ενός ταξί, από το πετρέλαιο μέχρι την αλλαγή λαδιών και ελαστικών.
«Είμαστε σε αναζήτηση του κατάλληλου χώρου που θα στεγάσει το Taxiplon Village. Σκεφτόμαστε δε να περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και παιδότοπο στον οποίο οι οδηγοί ταξί θα μπορούν να αφήνουν τα παιδιά τους όση ώρα θα ασχολούνται με το ταξί».