Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Στη Σιγκαπούρη κυκλοφορούν δοκιμαστικά τα πρώτα αυτόνομα ταξί του κόσμου. Η εταιρεία nuTonomy έβγαλε στο δρόμο για δοκιμές έξι ειδικά τροποποιημένα Renault Zoe και Mitsubishi i-MiEV.

Για λόγους ασφάλειας, ένας οδηγός θα βρίσκεται πάντα πίσω από το τιμόνι, αν και το ταξί θα πηγαίνει μόνο του. Επιπλέον, πίσω θα κάθεται και ένας μηχανικός που θα παρακολουθεί τους υπολογιστές του συστήματος.

Κάθε αυτόνομο ταξί φέρει έξι συσκευές LIDAR, ένα σύστημα που βασίζεται σε λέιζερ και λειτουργεί ως ραντάρ. Στο μπροστινό τμήμα, έχουν τοποθετηθεί δύο κάμερες που ανιχνεύουν εμπόδια και «βλέπουν» τα φανάρια.

Στόχος των ανθρώπων της nuTonomy είναι -σε 1ο στάδιο- μέχρι το τέλος του έτους να κυκλοφορούν 12 αυτόνομα ταξί. Το όραμα είναι να διαθέτουν ως το 2018 ολόκληρο στόλο.

Τα πρώτα αυτόνομα Taxi!

2.285 Επισκέψεις στο άρθρο (30/8/2016)

Το μέλλον είναι πιο κοντά από όσο νομίζουμε, με τη Σιγκαπούρη να μας προσφέρει ακόμη μια φορά την αφορμή να το συνειδητοποιήσουμε καθώς εκεί, ξεκίνησε ήδη η πολιτική κυκλοφορία των πρώτων αυτόνομων Taxi.

Μια ακόμη σημαντική πρωτιά διεκδικεί η πόλη της Σιγκαπούρης καθώς εκεί ξεκίνησε ήδη η πρώτη πιλοτική δοκιμή ενός στόλου αυτόνομων Taxi από την νεοσύστατη εταιρεία nuTonomy με έξι ειδικά τροποποιημένα ηλεκτρικά Renault Zoe και Mitsubishi i-Miev.

Για τα εν λόγω οχήματα έχει καθοριστεί μια κλειστή περιοχή 4 τ.χλμ., στην οποία έχουν δημιουργηθεί σημεία για την επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών. Οι τελευταίοι είναι σε θέση να καλούν τα αυτόνομα Taxi μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό τους τηλέφωνο και να επιλέγουν τον προορισμό τους.

Για λόγους ασφαλείας, ένας οδηγός βρίσκεται πάντα πίσω από το τιμόνι του οχήματος, αν και αυτό ουσιαστικά κινείται μόνο του. Παράλληλα, μαζί με τον πελάτη θα επιβαίνει και ένας μηχανικός που θα παρακολουθεί τους υπολογιστές του συστήματος αυτονομία του Taxi.

Κάθε αυτόνομο Taxi είναι εφοδιασμένο με έξι συσκευές «LIDAR» (Light Detection and Ranging), ένα ειδικό σύστημα που βασίζεται σε αισθητήρες λέιζερ και λειτουργεί ως ραντάρ για το όχημα. Στο εμπρόσθιο τμήμα του αμαξώματος έχουν επίσης τοποθετηθεί δύο κάμερες που ανιχνεύουν εμπόδια και «βλέπουν» τους φωτεινούς σηματοδότες κατά τη διάρκεια του δρομολογίου.

Στόχος των υπευθύνων της nuTonomy είναι –σε 1ο στάδιο- να κυκλοφορήσουν 12 οχήματα έως το τέλος του έτους. Το πλάνο τους είναι να διαθέτουν ένα ολοκλήρο στόλο αυτόνομων Taxi έως το 2018, κάτι που σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, κ. Doug Parker, θα μπορούσε να μειώσει τον κυκλοφοριακό φόρτο του οδικού δικτύου της Σιγκαπούρης, από τα 900.000 οχήματα που είναι σήμερα, στα 300.000 οχήματα.

Περισσότερα για τα πρώτα αυτόνομα Taxi της Σιγκαπούρης μπορείτε να δείτε στο βίντεο που σας παρουσιάζουμε.