Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Σε προκαταρκτική του απόφαση, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο υποχρεώνει την Uber να σεβαστεί τους κανόνες που ισχύον από τη νομοθεσία αναφορικά με την αγορά των Taxi.

UBER: Προβλήματα στο Ευρωδικαστήριο

2.648 Επισκέψεις στο άρθρο (12/5/2017)

Πρόσφατη –προκαταρτική- απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου επιβάλει στην εταιρεία Uber να ακολουθήσει της αυστηρές διατάξεις που αφορούν στον κλάδο των μεταφορών, αντίστοιχες με των εταιρειών (Taxi) που προσφέρουν συναφείς υπηρεσίες.

Αν και η σχετική απόφαση είναι προκαταρκτική, δεδομένου ότι η υπόθεση αναμένεται να τελεσιδικήσει μέσα στο καλοκαίρι, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε πως η εταιρεία Uber δεν είναι μια εταιρεία παροχής ψηφιακών υπηρεσιών αλλά μια εταιρεία μεταφορών, γεγονός που επιβάλλει στην εταιρεία να συμμορφωθεί με τις αυστηρές διατάξεις που διέπουν τον κλάδο των μεταφορών, οι οποίες ισχύουν για όσες εταιρείες παρέχουν συναφείς υπηρεσίες.
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Uber τόνισε σχετικά με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου πως: «Αναμένουμε την τελική απόφαση, η οποία, ακόμα και αν είναι η ίδια με την τωρινή, δεν θα επηρεάσει τις δραστηριότητες μας στις ευρωπαϊκές πόλεις όπου έχουμε παρουσία.
Το ότι η Uber λογίζεται από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ως εταιρεία μεταφορών, δεν αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο ρυθμίζονται οι δραστηριότητες μας. Ωστόσο, η δικαστική απόφαση ουσιαστικά υπονομεύει τις όποιες προσπάθειες να προωθηθούν μεταρρυθμίσεις σε ένα απαρχαιωμένο σύστημα που εμποδίζει εκατομμύρια Ευρωπαίους να έχουν πρόσβαση σε μια αξιόπιστη υπηρεσία με το πάτημα ενός κουμπιού».
Καταλήγοντας, αξίζει να σημειώσουμε πως στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Uber είχαν προσφύγει το 2014 επαγγελματίες οδηγοί Taxi από τη Βαρκελώνη (Asociacion Profesional Elite Taxi), καταγγέλλοντας την εταιρεία για αθέμιτο ανταγωνισμό.