Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Δεν αναμένεται να υπάρξουν νέες άδειες ΤΑΧΙ στην Περιφέρεια Αττικής όχι μόνο για το 2017 αλλά και για αρκετά ακόμη χρόνια…

«Όχι» στις νέες άδειες ΤΑΧΙ

4.092 Επισκέψεις στο άρθρο (7/6/2017)

Με επιστολή της προς το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η Περιφέρεια Αττικής αναφέρει πως σύμφωνα με τα ισχύοντα δεδομένα, δεν δικαιολογείται η χορήγηση νέων αδειών ΤΑΧΙ.

Η σχετική επιστολή απεστάλη από την Περιφερειάρχη Αττικής προς τον υπουργό και τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών.
Σύμφωνα λοιπόν με τη ισχύουσα νομοθεσία, οι κατά τόπους Περιφέρειες της χώρας υποχρεούνται να δημοσιεύουν ανά 2ετία πρόσκληση με την οποία καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτηση για την απόκτηση νέων αδειών ΕΔΧ (Επιβατικών Δημοσίας Χρήσης) ή για την μετατροπή υφιστάμενων αδειών σε άλλο τύπο.
Ωστόσο στην επιστολή της Περιφέρειας Αττικής αναφέρεται πως πρόκειται για μια «ατελέσφορη» διαδικασία καθώς από την επεξεργασία των σχετικών παραμέτρων που εμπεριέχονται στον μαθηματικό τύπο του άρθρου 85 του νόμου 4070/2012, δεν υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης νέων αδειών ούτε για το έτος 2017.
Μάλιστα, αυτό αναμένεται να ισχύσει και για τα επόμενα έτη στην Αττική, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τον συγκεκριμένο μαθηματικό τύπο.
Προκειμένου μάλιστα να αποφευχθεί η άσκοπη ταλαιπωρία των πολιτών δεδομένου ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις καλούνται να υποβάλλουν αίτηση συνοδευόμενη από τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά (με σημαντική σχετική επιβάρυνση), η Περιφερειάρχης Αττικής έθεσε υπόψη των αρμοδίων υπουργίων συγκεκριμένες προτάσεις και τόνισε πως είναι απαραίτητη η επανεξέταση των υφιστάμενων διατάξεων και της προβλεπόμενης διαδικασίας στην κατεύθυνση της έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης των ενδιαφερόμενων.
Παράλληλα, προτάθηκε η ενεργοποίηση υπάρχουσας διάταξης που προβλέπει τη συγκρότηση Επιστημονικής Ομάδας Εργασίας από αναγνωρισμένους επιστημονικούς φορείς, σε συνεργασία με αρμόδια στελέχη της Περιφέρειας και του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, για την εκπόνηση σχετικής μελέτης.