Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Στην έκδοση νέας επιστολής – καταγγελίας για το χάος και την ασυδοσία που επικρατεί στις επιβατικές μεταφορές, προχώρησε η Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α.

Ασυδοσία στις επιβατικές μεταφορές

3.043 Επισκέψεις στο άρθρο (3/7/2017)

Σε μια ακόμη καταγγελία για το «… χάος και την ασυδοσία στις επιβατικές μεταφορές» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, προχώρησε η διοίκηση της ΠΟΕΙΑΤΑ με αποδέκτες αρμόδιους φορείς της Πολιτείας.

Πιο συγκεκριμένα, σε σχετική ανοικτή επιστολή που εξέδωσε στις 27 Ιουνίου, το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων (Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α.) με την υπογραφή του προέδρου, κ. Θ. Λυμπερόπουλου και του Γ.Γ., κ. Π. Κίσσα και αποδέκτες τους υπουργούς Μεταφορών, Τουρισμού, Δημοσίας Τάξης και Ναυτιλίας, καθώς επίσης και την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής αλλά και τα Κεντρικά Λιμεναρχεία Πειραιά και Ραφήνας, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:
«Εν μέσω της τουριστικής περιόδου, οι ελεγκτικές αρχές εξαντλούν την αυστηρότητα τους στους αυτοκινητιστές Ταξί, τις περισσότερες φορές επειδή –λόγω αναδουλειάς και έλλειψης υποδομών από την Πολιτεία- καταλαμβάνουν χώρο πέρα από τις πιάτσες. Την ίδια στιγμή, δίπλα τους… φορτώνει ένα πειρατικό αυτοκίνητο (συνήθως της Uber), χωρίς νόμιμα παραστατικά. Αλλά ποιος νοιάζεται;
  • Η κυβέρνηση που κρατά στο συρτάρι το νομοσχέδιο για τους… σύγχρονους πειρατές;
  • Η αντιπολίτευση που τους ξεναγεί στα γραφεία της;
  • Η δικαιοσύνη που νίπτει τα χείρας της και παραπέμπει στο εγγύς μέλλον κάθε υπόθεση που αφορά την Uber και την υποκλοπή έργου;
  • Οι ελεγκτικές αρχές που έχουν εντάξει στο καθημερινό τους πρόγραμμα το κυνήγι των ταξιτζήδων;
Το χάος και η ασυδοσία που διέπει της επιβατικές μεταφορές, μας οδηγεί ως κλάδο στην οικονομική καταστροφή και στην ανεργία.
Μπροστά σε αυτόν τον κίνδυνο και επειδή η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, κάνουμε έκκληση προς κάθε κατεύθυνση και κάθε αρμόδια αρχή, να αναλάβει επιτέλους την ευθύνη και της αναλογεί. Ζητάμε ίση μεταχείριση για όλους. Κάθε παράβαση από όπου και αν προέρχεται, πρέπει να τιμωρείται, χωρίς καμία διάκριση, όπως ορίζει ο νόμος.
Είναι κρίμα να οδηγηθούμε σε θερμά επεισόδια για να τηρηθούν τα αυτονόητα».