Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Μέσα στον Σεπτέμβριο θα κατατεθεί στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο που θα εξορθολογήσει την αγορά των Taxi και τη λειτουργία εταιρειών όπως η UBER σε αυτή.

Τα νέα δεδομένα για Taxi & UBER

3.438 Επισκέψεις στο άρθρο (27/7/2017)

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, μέσα στον Σεπτέμβριο αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση το νέο νομοσχέδιο για τον κλάδο των Taxi που θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας εταιρειών όπως η UBER.

Με βάση λοιπόν τις τελευταίες δημοσιογραφικές πληροφορίες που κυκλοφορούν στον Τύπο και στο διαδίκτυο, μέσα στον Σεπτέμβριο αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που αυστηροποιεί το πλαίσιο λειτουργίας εταιρειών όπως η UBER, απαιτώντας μεταξύ άλλων μακροχρόνιες συμβάσεις με οχήματα δημοσίας χρήσης (ΕΔΧ Taxi), καθώς και διαδικασίες αδειοδότησης.
Τα νέα δεδομένα θα επιφέρουν μεταξύ άλλων και αλλαγές στα περιθώρια κέρδους των διαφόρων διαδικτυακών εφαρμογών (UBER, BEAT κ.ο.κ.) που αναμένεται να είναι σημαντικά μικρότερα από το 10% - 13% που ισχύει σήμερα.
Το σχετικό σχέδιο νόμου εγκρίθηκε σε πρώτη φάση την περασμένη εβδομάδα από το Υπουργικό Συμβούλιο και μεταξύ άλλων προβλέπει πως οι υπηρεσίες μεταφοράς επιβατών θα μπορούν να παρέχονται μόνο από αδειοδοτημένες εταιρείες και μόνο με ΕΔΧ Taxi.
Μάλιστα, οι εν λόγω εταιρείες θα λειτουργούν ως πλατφόρμες, θα πρέπει να καταβάλλουν συγκεκριμένο ποσό προκειμένου να διασφαλίσουν την αδειοδότηση τους. Παράλληλα, θα επιβάλλεται να συνεργάζονται με συγκεκριμένους οδηγού Taxi, με τους οποίους θα έχουν υπογράψει 3ετή συμβόλαια συνεργασίας.
Τέλος, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν και την πρόβλεψη για βαρύτατα πρόστιμα για τις εταιρείες (έως 50.000 ευρώ), τους οδηγούς Ι.Χ. αλλά και τους πελάτες (έως 5.000 ευρώ) που θα χρησιμοποιούν μη αδειοδοτημένες επιχειρήσεις.