Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η Mercedes-Benz συμμετέχει σε ένα φιλόδοξο πιλοτικό πρόγραμμα αστικών διανομών όπως τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα συνεργάζονται με drones.

Η διαδικασία είναι απλή. Τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα σταθμεύουν σε ειδικά μελετημένα σημεία εντός της πόλης της Ζυρίχης…

… ενώ την αρχική μεταφορά των προϊόντων αναλαμβάνουν ειδικά drones με αυτονομία έως και 20 χλμ. και ωφέλιμο φορτίο 2 κιλών.

Τα εν λόγω drones συναντούν εντέλει τα ελαφρά επαγγελματικά όπου και παραδίδουν το φορτίο τους προκειμένου αυτό να προωθηθεί στον τελικό καταναλωτή.

Mercedes: Πρωτοπορία μέσω drones!

5.183 Επισκέψεις στο άρθρο (4/10/2017)

Η Mercedes-Benz Vans ξεκίνησε ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα συνδυασμένων μεταφορών στην πόλη της Ζυρίχης όπου, για πρώτη φορά υιοθετείται η χρήση drones για τις παραδόσεις προϊόντων στις αστικές διανομές.

Όπως έχουμε αναφέρει και στο πρόσφατο παρελθόν, η Mercedes-Benz Vans έχει αποφασίσει να εξελίξει νέες πρακτικές και λύσεις αναφορικά με την εξέλιξη των μελλοντικών διανομών προϊόντων εντός της πόλης, μέσω της στρατηγικής «adVANce».
Ένα από τα πιο φιλόδοξα στοιχεία του εν λόγω προγράμματος αφορά στη συνεργασία των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων με drones, για την κάλυψη του… τελευταίου χιλιομέτρου της εφοδιαστικής αλυσίδας, το στάδιο δηλαδή της παράδοσης των πάσης φύσεως προϊόντων, κατευθείαν στην πόρτα του πελάτη.
Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε λοιπόν και η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε πως η πιλοτική δοκιμή του εν λόγω προγράμματος εξέλιξης των μελλοντικών αστικών διανομών, ξεκίνησε την πιλοτική εφαρμογή του στην Ζυρίχη της Ελβετίας.
Στο εν λόγω εγχείρημα συνεργάζονται η Mercedes-Benz Vans με την εταιρεία «Matternet» που εξειδικεύεται στην εξέλιξη το ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop) «siroop».
Το πιλοτικό πρόγραμμα δοκιμών ξεκίνησε στις 25 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να διαρκέσει συνολικά τρεις εβδομάδες κατά τη διάρκεια των οποίων, οι πελάτες θα είναι σε θέση να επιλέξουν την απόκτηση προϊόντων από το e-shop της siroop, τα οποία θα πρέπει να μπορούν να μεταφερθούν από τα drones της Matternet, δηλαδή προϊόντα με βάρος έως και δύο κιλά.
Η παράδοση των προϊόντων θα γίνεται την ίδια ημέρα με την εξής διαδικασία. Αμέσως μετά την παραγγελία στο ηλεκτρονικό κατάστημα, τα προϊόντα θα φορτώνονται στα drones τα οποία στη συνέχεια θα ξεκινούν για να συναντήσουν ειδικά διασκευασμένα ελαφρά επαγγελματικά της Mercedes-Benz (συγκεκριμένα 2 Mercedes-Benz Vito), τα οποία θα σταθμεύουν σε ένα από τα τέσσερα –στρατηγικά τοποθετημένα- σημεία εντός της πόλης της Ζυρίχης.
Τα εν λόγω οχήματα της Mercedes-Benz θα αποτελούν ουσιαστικά τα σημεία προσγείωσης των –αυτόνομα κινούμενων- drones της Matternet, με τον οδηγό να παραλαμβάνει τα προϊόντα της siroop, προκειμένου στη συνέχεια να φροντίσει για την έγκαιρη παράδοση τους στην πόρτα του πελάτη.
Όπως είναι φυσικό, ολόκληρη η διαδικασία, από την αρχική παραγγελία στο e-shop έως και την τελική παράδοση του προϊόντος στον πελάτη, θα παρακολουθείται και θα καταγράφονται διάφορα δεδομένα όπως η χρονική διάρκεια της. Στόχος είναι να συγκριθούν τα εν λόγω δεδομένα με τα αντίστοιχα των «συμβατικών» διαδικασιών που ακολουθούνται από την εταιρεία siroop.
Οι σχετικοί φορείς της πόλης της Ζυρίχης έχουν δώσει τις απαιτούμενες άδειες για την διεξαγωγή του εγχειρήματος ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως τα drones της Matternet εφοδιάζονται με ειδικά αλεξίπτωτα που ενεργοποιούνται αυτόματα στην περίπτωση δυσλειτουργίας τους. Πληροφοριακά αξίζει να σημειώσουμε πως τα drones αναμένεται να επιχειρούν σε πενθήμερη βάση, επτά ώρες την ημέρα.