Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Υποχρεωτική είναι πλέον η χρήση παιδικού καθίσματος και συστημάτων ασφαλείας τόσο στα ταξί όσο και στα λεωφορεία της Κύπρου.

Παιδικό κάθισμα σε ταξί και λεωφορεία

2.541 Επισκέψεις στο άρθρο (18/7/2018)

Υποχρεωτική είναι πλέον η χρήση παιδικού καθίσματος και συστημάτων ασφαλείας τόσο στα ταξί όσο και στα λεωφορεία της Κύπρου.

Η πρόταση νόμου πάρθηκε ομόφωνα την προηγούμενη εβδομάδα από την Ολομέλεια της κυπριακής Βουλής και έτσι και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τα παιδικά καθίσματα θα πρέπει να αρχίσουν να χρησιμοποιούνται.
 
Ταυτόχρονα με αυτή την απόφαση αναμένεται να τροποποιηθεί ο νόμος περί οδικής ασφάλειας, έτσι ώστε να είναι υποχρεωτική η εγκατάσταση συστήματος ασφαλείας ή συστήματος συγκράτησης και στα ταξί, τόσο για παιδιά κάτω των τριών ετών, όσο και για παιδιά άνω των τριών ετών, ύψους μέχρι και 1,35 μέτρα.
 
Από κει και πέρα αξίζει να σημειωθεί πως η μεταφορά των παιδιών στο πίσω κάθισμα των ταξί, χωρίς σύστημα συγκράτησης θα επιτρέπεται, μόνο εάν ο γονέας εγκρίνει κάτι τέτοιο, ενώ τέλος τα μεγαλύτερα παιδιά θα πρέπει να δένονται υποχρεωτικά με ειδικά συστήματα συγκράτησης και με ζώνες ασφαλείας. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με το νόμο η ποινή που έχει προβλεφθεί θα είναι 6 μήνες φυλάκιση ή χρηματικό πρόστιμο μέχρι 1.700 ευρώ.