Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

e-Drive Academy: Νέα πλατφόρμα για αυτοκινητιστές

2.431 Επισκέψεις στο άρθρο (4/9/2018)

Το e-Drive Academy είναι μία νέα εκπαιδευτική διαδικτυακή πλατφόρμα για ασφαλή, έξυπνη, οικολογική μετακίνηση και οδήγηση στο ταξί και στο Ι.Χ..

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για μια πλατφόρμα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών η οποία παρέχει πλήθος υπηρεσιών εκπαίδευσης με σκοπό την εκπαίδευση του κοινοί προκειμένου να αναπτυχθεί μια ώριμη κουλτούρα σε ό,τι αφορά την οδήγηση και την ασφαλή μετακίνηση για το σύνολο των χρηστών της οδού, ανεξαρτήτου ηλικίας, μορφωτικού ή οικονομικού επιπέδου.

Σημειώνουμε πως εντός της πλατφόρμας υπάρχει ξεχωριστή κατηγορία για τους επαγγελματίες οδηγούς, από τη λίστα των οποίων δε θα μπορούσαν να λείπουν οι αυτοκινητιστές ταξί. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά εντός του φυλλαδίου για τα ΕΔΧ, «τα ταξί δεν αποτελούν απλώς ένα προσιτό και εναλλακτικό προς το ιδιωτικό όχημα και τα δημόσια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τρόπο μετακίνησης, αλλά επιτελούν παράλληλα σημαντικό κοινωνικό έργο, καθώς διευκολύνουν τη μετακίνηση πολιτών που δεν οδηγούν ή δεν κατέχουν δικό τους όχημα, αλλά και συγκεκριμένων ομάδων πληθυσμού (όπως ηλικιωμένα άτομα, άτομα με αναπηρία ή με μειωμένη κινητικότητα κ.α.) επιτρέποντας, με αυτόν τον τρόπο, την ενσωμάτωση και ένταξη τους στο κοινωνικό σύνολο».

Στο εν λόγω φυλλάδιο τονίζεται η σημασία της σωστής προετοιμασίας του οχήματος πριν την έναρξη της βάρδιας, όπως επίσης και όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ο επαγγελματίας οδηγός γύρω από διάφορους άξονες: τα απαραίτητα έγγραφα τα οποία πρέπει να έχει στο αυτοκίνητο, την ικανότητα προσανατολισμού του ακόμα και με τεχνικά μέσα, τη συμπεριφορά του προς τους πελάτες, αλλά και θέματα που αφορούν τον ίδιο, την υγεία και την φυσική του κατάσταση. Χαρακτηριστικά αναφέρονται συμβουλές γύρω από την άσκηση, τη διατροφή και τον ύπνο, το ωράριο και την κόπωση, αλλά και μερικά μυστικά ασφαλούς οδήγησης.

Γνωρίστε την ηλεκτρονική ακαδημία οδήγησης e-Drive Academy.

Διαβάστε ολόκληρο το εκπαιδευτικό υλικό για τους επαγγελματίες οδηγούς ταξί.