Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ο ΟΑΣΑ έχει ήδη χωροθετήσει 143 νέες πιάτσες TAXI σε 35 Δήμους της Περιφέρειας Αττικής με συνολική χωρητικότητα 745 θέσεων.

Συνολικά 143 νέες πιάτσες ΤΑΧΙ

2.433 Επισκέψεις στο άρθρο (2/10/2018)

Σύμφωνα με τα όσα ορίζονται από τον νόμο 4530/2018, ο ΟΑΣΑ έχει ήδη χωροθετήσει 143 νέους χώρους στάσης – στάθμευσης TAXI σε όλη την Αττική, με χωρητικότητα 745 θέσεων.

Με βάση τα όσα έχουμε ήδη δημοσιεύσει και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, έχουν ήδη εκδοθεί οι εγκριτικές αποφάσεις για την χωροθέτηση 143 χώρων στάσης – στάθμευσης οχημάτων TAXI σε 35 Δήμους της Περιφέρειας Αττικής, με συνολική χωρητικότητα 745 θέσεων.
Πιο συγκεκριμένα, έχουν εγκριθεί 41 «πιάτσες» σε 30 σταθμούς Μέσων Σταθερής Τροχιάς (Μετρό, Προαστιακός) με συνολική χωρητικότητα 231 θέσεων ΤΑΧΙ, 20 πιάτσες σε 30 νοσοκομεία με συνολική χωρητικότητα 116 θέσεων, 79 πιάτσες σε κεντρικά σημεία εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού με συνολική χωρητικότητα 388 θέσεων και 3 πιάτσες πλησίον ισάριθμων μεγάλων ξενοδοχείων με συνολική χωρητικότητα 10 θέσεων.
Οι θέσεις στάσης – στάθμευσης ΤΑΧΙ έχουν ως κύριο στόχο την εξυπηρέτηση των επιβατών και χωροθετούνται πλησίον σημείων σημαντικής προσέλκυσης μετακινήσεων (σταθμοί Μέσων Σταθερής Τροχιάς, νοσοκομεία, κεντρικά σημεία της πόλης, πλατείες, αεροδρόμια, αθλητικά / εμπορικά κέντρα κ.ά.).
Τα βασικά κριτήρια για τις εν λόγω πιάτσες είναι τα εξής:
  • Η εξασφάλιση της ομαλής και ασφαλούς διεξαγωγής της κυκλοφορίας στις θέσεις αυτές και η διατήρηση της κυκλοφοριακής ικανότητας της οδού.
  • Η τεχνική εφικτότητα της χωροθέτησης , σε οδούς με επαρκή γεωμετρικά χαρακτηριστικά, προκειμένου να μην παρεμποδίζεται η διερχόμενη κυκλοφορία οχημάτων.