Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Τα Μικτά Κλιμάκια Ελέγχου μπορούν να αφαιρούν επιτόπου από τον οδηγό που διέπραξε τις παραβάσεις τoυ άρθρου 1 την ειδική άδεια οδήγησης Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου.

Τα όργανα ελέγχου των ταξί

2.876 Επισκέψεις στο άρθρο (3/10/2018)

Αυτά είναι τα αρμόδια όργανα για τον έλεγχο τήρησης των υποχρεώσεων και των κανονισμών λειτουργίας Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων και αυτές οι αρμοδιότητές τους, σύμφωνα με τον νέο νόμο για τις μεταφορές (Ν.4530/30-3–2018, άρθρο 4).

Σύμφωνα με τον νέο νόμο για τις μεταφορές (Ν.4530/30-3–2018, άρθρο 4) τα αρμόδια όργανα για τον έλεγχο τήρησης των υποχρεώσεων του παρόντος και των κανονισμών λειτουργίας των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων (Ταξί) και κάθε άλλης συναφούς διάταξης ορίζονται τα Μικτά Κλιμάκια Ελέγχου, που έχουν συσταθεί και λειτουργούν, σύμφωνα με τους νόμους 2800/2000 (Α΄ 41), 2801/2000 (Α΄ 46) και το άρθρο 1 του ν. 3446/2006 (Α΄ 49), η Ελληνική Αστυνομία, οι Γενικές Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών των οικείων Περιφερειών, το Λιμενικό Σώμα για τους χώρους ευθύνης του και το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
 
Σε ότι αφορά τις αρμοδιότητές τους, τα Μικτά Κλιμάκια Ελέγχου μπορούν ανεξαρτήτως των άλλων κυρώσεων που προβλέπονται στον παρόντα ή άλλους νόμους, να αφαιρούν επιτόπου από τον οδηγό που διέπραξε τις παραβάσεις τoυ άρθρου 1 την ειδική άδεια οδήγησης Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου, για χρονικό διάστημα δεκαπέντε (15) ημερών. Στις περιπτώσεις διαπίστωσης των ανωτέρω παραβάσεων τα αρμόδια όργανα διαβιβάζουν την έκθεση διαπίστωσης στο αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο. 
 
Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, ύστερα από πρόταση της μεγαλύτερης πρωτοβάθμιας επαγγελματικής οργάνωσης ιδιοκτητών Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων της Περιφερειακής Ενότητας, η οποία υποβάλλεται στη Διεύθυνση Επιβατικών Μεταφορών της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, και γνώμη της οικείας δευτεροβάθμιας επαγγελματικής οργάνωσης, μπορεί να συγκροτούνται κλιμάκια ελέγχου με σκοπό την εφαρμογή του παρόντος, με τη συμμετοχή ενός υπαλλήλου της ανωτέρω Διεύθυνσης, ενός εκπροσώπου της οικείας Αστυνομικής Αρχής και ενός εκπροσώπου της επαγγελματικής οργάνωσης που υπέβαλε τη σχετική πρόταση.
 
2. Το άρθρο 104 του ν. 4070/2012 (Α΄ 82) καταργείται.