Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων ή οχημάτων που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ, σύντομα θα κληθούν να καταβάλλουν τα σχετικά πρόστιμα.

Ερχονται τα πρόστιμα λόγω ΚΤΕΟ

2.615 Επισκέψεις στο άρθρο (22/1/2019)

Το υπουργείο Μεταφορών και η ΑΑΔΕ ολοκλήρωσαν την επεξεργασία για τον εντοπισμό των οχημάτων που δεν έχουν υποβληθεί σε Τεχνικό Έλεγχο από ΚΤΕΟ και προετοιμάζονται να αποστείλουν τις πρώτες ειδοποιήσεις στους κατόχους τους.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση δημοσιεύματα στον Τύπο, το υπουργείο Μεταφορών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ολοκλήρωσαν τη διαδικασία ελέγχου και εντοπισμού των οχημάτων που δεν έχουν υποβληθεί σε Τεχνικό Έλεγχο από ΚΤΕΟ και σύντομα οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα λάβουν σχετικό ηλεκτρονικό ειδοποιητήριο με το οποίο θα καλούνται να πληρώσουν το σχετικό πρόστιμο.
Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν από τη νομοθεσία, τόσο τα Ι.Χ. αυτοκίνητα όσο και οι μοτοσικλέτες, καλούνται να υποβληθούν σε Τεχνικό Έλεγχο ΚΤΕΟ μια 4ετία μετά την πρώτη κυκλοφορία τους ενώ στη συνέχεια οι έλεγχοι συνεχίζονται ανά διετία. Αντίστοιχα τα Taxi και τα βαρέα επαγγελματικά υποχρεούνται σε… ετήσιο ραντεβού με το ΚΤΕΟ.
Αν κάποιο όχημα δεν επισκεφθεί το ΚΤΕΟ εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, επιβαρύνεται με πρόστιμο της τάξης των 16 ευρώ για τα επιβατικά Ι.Χ. (για τον πρώτο μήνα καθυστέρησης) που αυξάνεται τα 33 ευρώ για καθυστέρηση έως και έξι μηνών, ενώ για όσους αμελήσουν την εν λόγω υποχρέωση για διάστημα άνω των έξι μηνών, το εν λόγω πρόστιμο αυξάνεται στα 65 ευρώ.
Ωστόσο, για τα οχήματα που θα εντοπιστούν να μην έχουν υποβληθεί σε Τεχνικό Έλεγχο ΚΤΕΟ από τις διαδικασίες της ΑΑΔΕ και του υπουργείου, στα παραπάνω ποσά θα προστεθεί και ένα επιπλέον πρόστιμο 150 ευρώ.
 
Πρόστιμα 100 – 250 ευρώ και για τα ανασφάλιστα
Παράλληλα, άμεσα ξεκινά και η τρίτη διασταύρωση που αφορά στη σύγκριση των δεδομένων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (κλεμμένα οχήματα), του υπουργείου Εσωτερικών (αποβιώσαντες ιδιοκτήτες), της Εναλλακτικής Διαχείρισης Οχημάτων Ελλάδας (ανακυκλωθέντα οχήματα) και του Κέντρου Πληροφοριών του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων (ασφαλισμένα οχήματα), προκειμένου να εντοπιστούν οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων.
Με βάση τον κυβισμό τους λοιπόν, οι ιδιοκτήτες των εν λόγω οχημάτων θα κληθούν να καταβάλλουν τα εξής πρόστιμα:
  • Δίκυκλα έως 250 κ.εκ.: 100 ευρώ
  • Δίκυκλα από 251 κ.εκ.: 150 ευρώ
  • Αυτοκίνητα έως 1.000 κ.εκ.: 200 ευρώ
  • Αυτοκίνητα από 1.001 κ.εκ.: 250 ευρώ