Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

To σύστημα Distance Alert της Volvo Trucks αναλαμβάνει να προειδοποιεί τον οδηγό για την τήρηση της ελάχιστης απόστασης ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.

Στην περίπτωση δε που αυτή δεν τηρείται, αναλαμβάνει να ενημερώσει σχετικά τον οδηγό με οπτικο-ακουστικά σήματα, προτού αναλάβει την αυτόματη επιβράδυνση του φορτηγού.

Νέα τεχνολογία ασφάλειας από τη Volvo Trucks (+video)

14.246 Επισκέψεις στο άρθρο (13/5/2019)

Με τη νέα τεχνολογία ασφάλειας «Distance Alert», η Volvo Trucks φιλοδοξεί να μειώσει αισθητά τους κινδύνους πρόσκρουσης των φορτηγών της με προπορευόμενα οχήματα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα διεθνών μελετών, μια από τις συνηθέστερες και συνάμα ακραίες περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων στα οποία εμπλέκονται βαρέα επαγγελματικά οχήματα (φορτηγά – λεωφορεία), είναι η περίπτωση που το βαρύ όχημα δεν προλαβαίνει να επιβραδύνει εγκαίρως και τελικά καταλήγει  να συγκρουστεί με το προπορευόμενο όχημα, με ολέθριες συνήθως συνέπειες.
Μάλιστα, τέτοιου είδους συγκρούσεις αντιπροσωπεύουν περίπου το 20% των σοβαρών τροχαίων περιστατικών στα οποία εμπλέκονται φορτηγά οχήματα!
Προκειμένου λοιπόν να μπορέσει να αναβαθμίσει το επίπεδο της ενεργητικής ασφάλειας που προσφέρει με τα φορτηγά της οχήματα, η Volvo Trucks παρουσίασε τη νέα τεχνολογία «Distance Alert» που ουσιαστικά αποτελεί μια μετεξέλιξη του συστήματος «Collision Warning» σε συνεργασία με το σύστημα «Emergency Brake».
Χάρη σε ειδικές κάμερες και αισθητήρες, το Distance Alert αναλαμβάνει να ελέγχει διαρκώς την ελάχιστη απόσταση ασφαλείας που απαιτείται να τηρείται από τα προπορευόμενα οχήματα, λαμβάνοντας υπόψη και επιπλέον παράγοντες όπως το βάρος του οχήματος και τη ταχύτητα κίνησης τόσο το ίδιου, όσο και του προπορευόμενου οχήματος.
Στην περίπτωση που ανιχνεύσει πως δεν τηρείται η ελάχιστη απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα, σπεύδει να προειδοποιήσει τον οδηγό μέσω οπτικού μηνύματος στο παρμπρίζ αλλά και ηχητικά σήματα.
Στην περίπτωση δε που ο οδηγός δεν αντιδράσει, τότε επιστρατεύεται το Advanced Emergency Brake System προκειμένου να ακινητοποιηθεί το όχημα αυτομάτως. Φυσικά, η όλη διαδικασία εξελίσσεται σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ενώ, το σύστημα ενεργοποιείται αυτόματα κατά την κίνηση του οχήματος σε ταχύτητες άνω των 60 χλμ./ώρα, ακόμη και αν προηγουμένως είχε για τον οποιοδήποτε λόγο απενεργοποιηθεί.
Με την προϋπόθεση πως στον εξοπλισμό τους περιλαμβάνεται και το σύστημα Collision Warning System, το Distance Alert θα είναι σύντομα διαθέσιμο σε όλες τις εκδόσεις των σειρών φορτηγών FH, FH16, FM, FMX, FE και FL.