Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η εταιρεία LEVC που παράγει τα… διάσημα «TX» Taxi του Λονδίνου, παρουσίασε ένα νέο ελαφρύ επαγγελματικό στην ΙΑΑ 2019.

Το εν λόγω μοντέλο θα λανσαριστεί στην ΕΕ μέσα στο 2020, θα είναι υβριδικό και θα έχει αυτονομία 130 χλμ. για κίνηση με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Τα Taxi του Λονδίνου γίνονται Vanettes!

6.206 Επισκέψεις στο άρθρο (12/9/2019)

Στη φετινή Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (ΙΑΑ 2019), η εταιρεία LEVC, που κατασκευάζει τα διάσημα –ηλεκτρικά πλέον- Taxi του Λονδίνου, παρουσιάζει και ένα νέο ελαφρύ επαγγελματικό μοντέλο.

Για περισσότερα από 70 έτη, η εταιρεία «London EV Company» (LEVC) έχει συνδέσει το όνομα της με την πόλη του Λονδίνου καθώς είναι αυτή που παράγει τα διάσημα Taxi της βρετανικής πρωτεύουσας.
Ωστόσο, στη φετινή Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (IAA 2019) που διοργανώνεται από 12 – 22/9, η LEVC έχει επιφυλάξει μια ακόμη έκπληξη για τους επισκέπτες στο περίπτερο της καθώς, για πρώτη φορά παρουσιάζει ένα νέο ελαφρύ επαγγελματικό όχημα, το οποίο όπως είναι φυσικό, βασίζεται στο αμάξωμα και τα μηχανικά μέρη του μοντέλου «ΤΧ».
Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, το νέο ελαφρύ επαγγελματικό της LEVC θα εφοδιάζεται με το δοκιμασμένο υβριδικό σύστημα κινητήρων του «TX» που διασφαλίζει αυτονομία κατά την κίνηση με μηδενικές εκπομπές ρύπων, της τάξης των 129 χλμ. Παράλληλα, με την χρήση του βενζινοκινητήρα, η συνολική αυτονομία του οχήματος θα ανέρχεται στα 607 χλμ.
Σε σχετικές του δηλώσεις, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Joerg Hofmann, ανέφερε πως: «… Οι αστικές μεταφορές προϊόντων ήδη μεταβάλλονται με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς και έχουμε την ευκαιρία να φέρουμε μια εντελώς νέα προσέγγιση στην αγορά. Παρατηρείται μια μεγάλη ζήτηση σε ελαφρά επαγγελματικά με μηδενικές εκπομπές ρύπων και το νέο μας μοντέλο μπορεί να αποτελέσει την ιδανική λύση. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα αξιόπιστο, αποδοτικό, ποιοτικό και με περιορισμένο κόστος χρήσης όχημα και φυσικά, στόχος μας είναι να γίνουμε ο ηγέτης στις… πράσινες μεταφορικές λύσεις στην Ευρώπη σύντομα».
Καταλήγοντας αξίζει να σημειώσουμε πως το νέο ελαφρύ επαγγελματικό όχημα της LEVC αναμένεται να λανσαριστεί σε διάφορες αγορές της ΕΕ μέσα στο 2020 με την εταιρεία να υπολογίζει πως το μέχρι το 2022, το 70% της γραμμής παραγωγής του Ansty (Kόβεντρι, Αγγλία) όπου θα κατασκευάζεται μαζί με το TX Taxi, θα προορίζεται για εξαγωγές.