Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία αναφορικά με τη φοροδιαφυγή σε πολλούς κλάδους επιχειρήσεων που ανακοινώνει η ΑΑΔΕ για το 2019.

Καλπάζει η φοροδιαφυγή σε Taxi & συνεργεία!

3.696 Επισκέψεις στο άρθρο (24/1/2020)

Πολλαπλοί κλάδοι επιχειρήσεων που σχετίζονται με την αγορά αυτοκινήτου… πρωταγωνιστούν σε ότι αφορά το φαινόμενο της φοροδιαφυγής στα αποτελέσματα των ελέγχων που ανακοινώνει η ΑΑΔΕ για το 2019.

Για μια ακόμη χρονιά, αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που ανακοινώνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αναφορικά με το μέγεθος της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα.
Πιο συγκεκριμένα, με βάση τους ελέγχους που πραγματοποίησε η ΑΑΔΕ για το 2019, σχεδόν μια στις τρεις επιχειρήσεις (ποσοστό 31%) οι οποίες ελέγχθηκαν δεν τηρούσε σωστά φορολογικά βιβλία ή είχε παρέμβει παράνομα σε ταμειακές μηχανές!
Ιδιαίτερα οξύ ήταν το φαινόμενο της φοροδιαφυγής σε κλάδους όπως η εκμετάλλευση Taxi με το ποσοστό των παραβατών να ανέρχεται στο 74%(!), με μόνο τον κλάδο της ενοικίασης τουριστικών σκαφών (ποσοστό 80%) να εμφανίζει μεγαλύτερη φοροδιαφυγή.
Αντίστοιχα υψηλή είναι η φοροδιαφυγή στα συνεργεία αυτοκινήτων με ποσοστό 66% ενώ τα αγοραία Taxi εμφάνισαν ποσοστό φορολογικής παραβατικότητας της τάξης του 59%. Παράλληλα, οι χώροι στάθμευσης οχημάτων (parkings) εμφάνισαν ποσοστό 50% και τα πρατήρια υγρών καυσίμων ποσοστό 48% αντίστοιχα.