Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Νέο ePick-Up από την Lordstown (+vid)

4.948 Επισκέψεις στο άρθρο (10/4/2020)

Η εταιρεία Lordstown ανακοίνωσε πως θα προσφέρει ένα νέο ηλεκτροκίνητο Pick-Up από τις αρχές του 2021 με την ονομασία «Endurance» το οποίο θα φέρει ηλεκτροκινητήρες στους τροχούς.

Όπως έχουμε αναφέρει και στο πρόσφατο παρελθόν, τα ηλεκτροκίνητα Pick-Up αποτελούν μια κατηγορία που θα παρουσιάσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον μέσα στα αμέσως επόμενα χρόνια, με πολλαπλούς διεθνείς κατασκευαστές, από την Tesla έως και τη Ford, να προσανατολίζονται στην παρουσίαση σχετικών εκπροσώπων.
Μία από τις εταιρείες που αναμένεται να μας απασχολήσουν σε ότι αφορά στην κατηγορία των ePick-Ups είναι η Lordstown Motors, που ουσιαστικά αποτελεί τη διάδοχη κατάσταση της Workhorse, δεδομένου ότι ιδρύθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της δεύτερης, Steve Burns.
Έχοντας εξαγοράσει ένα παροπλισμένο εργοστάσιο της General Motors (Οχάϊο, ΗΠΑ), η Lordstown φιλοδοξεί μέχρι το τέλος του τρέχοντας έτους να παρουσιάσει ένα νέο ηλεκτροκίνητο Pick-Up, με την ονομασία «Endurance», που ουσιαστικά αποτελεί μετεξέλιξη του μοντέλου «W-15» της Workhorse.
Ένα από τα βασικότερα στοιχεία που διαφοροποιούν το Endurance από τα υπόλοιπα ePick-Ups είναι η ύπαρξη ηλεκτροκινητήρων που εδράζονται στις πλήμνες των τροχών. Η εν λόγω επιλογή εμφανίζει τόσο πλεονεκτήματα όσο και μειονεκτήματα.
Συγκεκριμένα, ενώ συμβάλλει στην εξοικονόμηση χώρου και επιτρέπει τον καλύτερο έλεγχο του ποσοστού της ροπής που μεταφέρεται στους τροχούς ανά πάσα στιγμή, στον αντίποδα, καθιστά πιο δύσκολη την βέλτιστη ρύθμιση της λειτουργίας των αναρτήσεων (αυξημένο βάρος τροχών) ενώ καθιστά και πιο πολύπλοκη τη διασφάλιση της βέλτιστης δυνατής συμπεριφοράς (ευστάθεια, κράτημα). Παράλληλα, ένας ηλεκτροκινητήρας που εδράζεται στο εσωτερικό ενός τροχού, επιβάλλεται να είναι εξαιρετικά ανθεκτικός δεδομένου ότι μπορεί να δεχθεί σημαντικές καταπονήσεις, ιδίως σε εκτός δρόμου διαδρομές.
Προς το παρόν, η Lordstown δεν έχει ανακοινώσει συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά για το Endurance ωστόσο, το προγενέστερο Workhorse W-15 εφοδιάζοντας με διπλούς ηλεκτροκινητήρες που απέδιδαν συνολική ισχύ 460 ίππων, με μέγιστο ωφέλιμο φορτίο της τάξης των 998 κιλών περίπου και μέγιστη ελκτική ικανότητα 2.268 κιλών αντίστοιχα.
Σε αντίθεση με την Tesla, που έχει ανακοινώσει πως το δικό της ηλεκτροκίνητο Pick-Up, το Cybertruck, θα αρχίσει να παράγεται από το 2021 με κόστος αγοράς από 39.900 δολάρια (36.494 ευρώ), η παραγωγή του Lordstown Endurance θα ξεκινήσει μέσα στο 4ο τρίμηνο του 2020 με κόστος από 52.200 δολάρια (47.744 ευρώ).
Καταλήγοντας, αξίζει να υπενθυμίσουμε πως αρκετές ακόμη εταιρείες όπως η Rivian και η Bollinger, έχουν ήδη αποκαλύψει τα σχέδια τους αναφορικά με την κατηγορία των ePick-Ups.

Στο video σας παρουσιάζουμε μπορείτε να δείτε ορισμένα –πρώτα- πλάνα από τη λειτουργία των ηλεκτροκινητήρων στους τροχούς του νέου Endurance Pick-Up.