Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Τρία νέα πρωτότυπα Toyota Tundra

7.448 Επισκέψεις στο άρθρο (5/11/2008)

Τρία ιδιαίτερα εντυπωσιακά πρωτότυπα- εκδόσεις του Tundra- παρουσίασε η Toyota στην έκθεση SEMA των ΗΠΑ. Βασικό χαρακτηριστικό όλων οι θηριώδεις διαστάσεις και οι τεράστιες μεταφορικές δυνατότητες. Παράλληλα πέραν στοιχείων όπως ζάντες 22,5 ιντσών, εφοδιάζονται με κινητήρες έως και 8,0 λτ.

Όπως οι κορυφαίες επιδόσεις αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά για τα σύγχρονα υπερ-αυτοκίνητα, έτσι και η δυνατότητα μεταφοράς και έλξης όσο το δυνατόν μεγαλύτερων φορτίων αποτελούν ένα από τα βασικότερα πλεονεκτήματα των Pick-Up.

Προκειμένου να παρουσιάσει τις δυνατότητες του τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης (R&D) που διαθέτει, η Toyota αποφάσισε να παρουσιάσει ορισμένες εντυπωσιακές πρωτότυπες εκδόσεις του Tundra, το οποίο αποτελεί και τον εκπρόσωπο της στην κατηγορία των ελαφρών ημιφορτηγών στην αγορά των ΗΠΑ.

Τα πρωτότυπα που η Τoyota παρουσίασε στην έκθεση SEMA 2008 είναι τα εξής:

Tundra Diesel Dually
Μια από τις πιο εντυπωσιακές εκδόσεις του Tundra ήταν το Diesel Dually που όπως αναφέρει και η ονομασία του εφοδιάζεται με διπλούς τροχούς στον πίσω άξονα και είναι σε θέση να μεταφέρει σημαντικά υψηλότερο ωφέλιμο φορτίο από τις συμβατικές εκδόσεις του μοντέλου. Πέραν στοιχείων όπως οι ζάντες αλουμινίου 22,5 ιντσών της Alcoa, αξίζει να σημειώσουμε πως το Diesel Rally εφοδιάζεται με ένα 6κύλινδρο μηχανικό σύνολο της Hino, χωρητικότητας 8,0 λίτρων.

Tundra Ducati Transporter
Βασισμένο στην διπλοκάμπινη (CrewMax) έκδοση του Tundra, το πρωτότυπο Ducati Transporter έχει να επιδείξει ένα τροποποιημένο χώρο φόρτωσης όπου μπορεί να μεταφερθεί μια μοτοσικλέτα της Ducati. Προκειμένου να εξυπηρετήσει τις απαιτήσεις μεταφοράς ενός διτρόχου, το εν λόγω πρωτότυπο εφοδιάζεται με ειδικούς αποθηκευτικούς χώρους για εργαλειοθήκες κ.ά. καθώς και μια υδραυλικά ελεγχόμενη ράμπα φόρτωσης. Ο υπερτροφοδοτούμενος V8 κινητήρας των 5,7 λίτρων αποδίδει ισχύ 500 ίππων ενώ και σε αυτή την περίπτωση, οι ζάντες αλουμινίου είναι διαστάσεων 22 ιντσών.

TRD Tundra Double Cab Off Road
Η εν λόγω πρωτότυπη έκδοση του Tundra έχει εξελιχθεί με γνώμονα την μέγιστη δυνατή ελκτική ικανότητα, προκειμένου να είναι σε θέση να υποστηρίξει μεγάλα τρέιλερ. Από τις εικόνες που συνοδεύουν το άρθρο, μπορεί κανείς εύκολα να αντιληφθεί πως όταν οι Αμερικάνοι αναφέρονται σε μεγάλα τρέιλερ, το εννοούν.