Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Στον Όμιλο ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ανήκουν πέντε εταιρείες, στελεχωμένες από 210 εξειδικευμένους επιστήμονες

Ο όμιλος διαθέτει γραφεία σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πάτρα, Κρήτη και Αλεξανδρούπολη.

Το πελατολόγιο της εταιρείας περισσότερα από 1800 πρατήρια σε όλη τη χώρα.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Όμιλος ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

23.005 Επισκέψεις στο άρθρο

Δυναμική παρουσία & στην αεριοκίνηση

Ο Όμιλος ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ δραστηριοποιείται στην αδειοδότηση εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης οχημάτων, διαθέτοντας συνεργασία εταιρείες πετρελαιοειδών και ενέργειας, αντιπροσωπείες αυτοκινήτων αλλά και ιδιοκτήτες πρατηρίων.

Βιώσιμες, ασφαλείς και πράσινες μεταφορές, αποτελούν στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την επίτευξη του οποίου προωθείται η κατανάλωση εναλλακτικών καυσίμων και μορφών ενέργειας. Ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες εξελίσσουν το θεσμικό τους πλαίσιο και παράλληλα το δίκτυο υποδομών τους, ώστε να παρέχουν νέες μορφές ενέργειας (υγραέριο, φυσικό αέριο, ηλεκτροκίνηση, βιοκαύσιμα, κ.ά.) βρίσκεται και η Ελλάδα, στην οποία μετά το 2010 σημειώθηκε ραγδαία εξάπλωση του υγραερίου τόσο με τη λειτουργία πρατηρίων, όσο και με μετατροπές των κινητήρων οχημάτων. Τώρα είναι η σειρά του φυσικού αερίου με τη μορφή συμπιεσμένου CNG, για τη διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου του οποίου, ο Όμιλος ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ συμμετείχε ως τεχνικός σύμβουλος της ΔΕΠΑ.
Τα παραδοσιακά «πρατήρια υγρών καυσίμων» μετατρέπονται σε «πρατήρια καυσίμων και ενέργειας», δηλαδή πρατήρια που εκτός από τα συμβατικά υγρά καύσιμα (πετρέλαια και βενζίνες) πλέον διαθέτουν και αέρια καύσιμα (LPG, CNG), ενώ αναμένεται και η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας. Η ωρίμανση του θεσμικού πλαισίου και η αυξανόμενη ζήτηση, έχει οδηγήσει στη λειτουργία επτακοσίων περίπου πρατηρίων LPG, αριθμός που εμφανίζει αυξητικές τάσεις στο σύνολο της επικράτειας. Αντίστοιχα, αυξάνεται η ζήτηση για φυσικό αέριο. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν ήδη επτά πρατήρια στον άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης, ενώ περιμένουμε να δούμε σύντομα πρατήρια φυσικού αερίου ακόμα και σε απομακρυσμένες περιοχές, στη λογική του mother – daughter, με τα δεύτερα να εξυπηρετούνται από συστοιχίες φιαλών και όχι συμπιεστές συνδεδεμένους με το δίκτυο.
Προκειμένου να δημιουργηθούν περισσότερα πρατήρια παροχής φυσικού αερίου θα πρέπει: (α) να υιοθετηθεί ο ενιαίος διανομέας, (β) να μειωθούν γενικά οι αποστάσεις ασφαλείας και (γ) να εξελιχθεί το θεσμικό πλαίσιο, προτάσσοντας βέβαια πάντα τα θέματα ασφάλειας.
Ο Όμιλος ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, δραστηριοποιείται στην αδειοδότηση εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης οχημάτων για σχεδόν εικοσιπέντε χρόνια, εξυπηρετεί και συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους ομίλους και εταιρείες του κλάδου, στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας. Με γραφεία σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πάτρα, Κρήτη και Αλεξανδρούπολη, σήμερα κατέχει ηγετική θέση στο κλάδο αυτό στην Ελλάδα. Η ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ – ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Ε. έχει μελετήσει και αδειοδοτήσει συνολικά περισσότερα από 1800 πρατήρια σε όλη τη χώρα. Από τα επτακόσια πρατήρια υγραερίου (LPG) που λειτουργούν στην Ελλάδα, έχει αδειοδοτήσει περισσότερα από τριακόσια, ενώ έχει αδειοδοτήσει το 1ο πρατήριο φυσικού αερίου στη χώρα έχοντας ανοίξει το δρόμο και στην αγορά πρατηρίων φυσικού αερίου (CNG) και σήμερα έχει αδειοδοτήσει τα 4 από τα 7 πρατήρια φυσικού αερίου που λειτουργούν στην ώρα.
Σήμερα, στον Όμιλο ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ανήκουν πέντε εταιρείες, στελεχωμένες από 210 εξειδικευμένους επιστήμονες, καλύπτοντας όλο το φάσμα της αεριοκίνησης και καθιστώντας τον, τον πρώτο με διαφορά στο χώρο, γεγονός που δικαιολογεί και ενισχύει τη συνεχή συνεργασία με όλες τις εταιρείες πετρελαιοειδών και ενέργειας, αντιπροσωπείες αυτοκινήτων αλλά και μεμονωμένους ιδιοκτήτες πρατηρίων και συνεργείων.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ILEP
ΔΡΥΜΟΝΙΤΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΙΚΕ