Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

    Μέθοδοι ψεκασµού των µπεκ

    15.698 Επισκέψεις στο άρθρο

    Τρεις είναι οι πιο γνωστοί τρόποι ψεκασµού των µπεκ που εφαρμόζονται στα ηλεκτρονικά ελεγχόµενα συστήµατα:
    1.Ταυτόχρονος (διπλός ψεκασμός): Τα μπεκ ψεκάζουν όλα μαζί μία φορά σε κάθε περιστροφή του στροφαλοφόρο.
    2. Εναλλασσόμενος (µονός ή διπλός) ψεκασμός ή ψεκασµός σε 2 γκρουπ: Τα µπεκ ψεκάζουν μία δύο φορές σε κάθε πλήρη κύκλο ανά γκρουπ.
    3. ∆ιαδοχικός/Σειριακός (µονός σε σειρά) ψεκασµός ή ανεξάρτητος ψεκασμός. Τα µπεκ ψεκάζουν µία φορά ακολουθώντας τη σειρά ανάφλεξης. Τα πλεονεκτήµατα αυτής της μεθόδου είναι η ακριβής ποσότητα καυσίµου που ψεκάζεται σε κάθε κύλινδρο, η καλύτερη απόκριση στις απότοµες αλλαγές και οι μικρότερες εκποµπές καυσαερίων (η εκποµπή υδρογονανθράκων - HC µειώνεται µέχρι και 30% σε σχέση µε τον ταυτόχρονο ψεκασµό).

    Ηλεκτρομαγνητικές βαλβίδες και ηλεκτρομαγνητικά μπεκ
    Οι κλασσικού τύπου ηλεκτροβαλβίδες lpg μπεκ χαλούν πολύ πιο γρήγορα και χάνουν την απόδοση τους δημιουργώντας σε πολλές περιπτώσεις, αν δεν επισκευαστούν με ειδικό κιτ επισκευής και μικρομέτρηση, προβλήματα στην λειτουργία του κινητήρα. Φυσικά είναι πιο οικονομικές από τα μπεκ τύπου βενζίνης. Από την άλλη, τα τύπου βενζίνης σωληνοειδή μπεκ ψεκασμού, εξασφαλίζουν την ιδανική ποσότητα καυσίμου σε κάθε στιγμή λειτουργίας του κινητήρα. Έχουν υψηλή ποιότητα κατασκευής, η οποία εγγυάται ότι το αέριο ψεκάζεται με την καλύτερη ταχύτητα και ακρίβεια. Έχουν εγγύηση για πάντα (100-200.000 χλμ. με υγραέριο) και το μόνο που μπορεί να χρειαστεί αν βρωμίσουν, είναι καθαρισμός στον υπέρηχο. Η τιμή τους είναι ακριβότερη από τα μπεκ τύπου ηλεκτροβαλβίδας αλλά προσφέρουν χαμηλότερη κατανάλωση.

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    ΠΑΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - FRIGO PLUS
    ΠΕΤΡΟΜΕΛΙΔΗΣ Κ. & ΣΙΑ Ο.Ε.