Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά

  Καινούργια ανταλλακτικά

  24 494 Επισκέψεις στο άρθρο

  Στο ελεύθερο εμπόριο υπάρχει η δυνατότητα κάποιος να προμηθευτεί και καινούργια ανταλλακτικά για το αυτοκίνητο του. Ας δούμε όμως λίγο πιο αναλυτικά τις κατηγορίες των ανταλλακτικών, οι οποίες διακρίνονται σε 3 κατηγορίες. Αυτές είναι τα:
  - ΟΕ (Original Equipment - πρώτης τοποθέτησης)
  Είναι τα ανταλλακτικά, που παράγονται από τον κατασκευαστή του αυτοκινήτου ή κάποιον κατασκευαστή ανταλλακτικών και χρησιμοποιούνται κατά τη συναρμολόγηση του αυτοκινήτου. Τα ανταλλακτικά αυτά πληρούν όπως είναι αυτονόητο, τις προδιαγραφές ποιότητας του κατασκευαστή του αυτοκινήτου.
  -OES (Original Equipment Service)
  Είναι ανταλλακτικά, ίδια ή παρόμοιων προδιαγραφών με τα ΟΕ (πρώτης τοποθέτησης). Διατίθενται στη συσκευασία του κατασκευαστή του αυτοκινήτου, και συνήθως είναι διαθέσιμα από το επίσημο δίκτυο διανομέων και επισκευαστών των κατασκευαστών αυτοκινήτων.
  -ΙΑΜ (Independent After Market ή Aftermarket δηλ. ανεξάρτητη ή ελεύθερη αγορά)
  Στο εμπόριο διατίθενται τα ανταλλακτικά απΆευθείας από τους κατασκευαστές εξαρτημάτων και χωρίζονται σε:
  Α. Πρώτης τοποθέτησης.
  Ίδια δηλαδή με αυτά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή του αυτοκινήτου και με τα OES, με τη διαφορά ότι, η συσκευασία τους φέρει τα διακριτικά και το λογότυπο του κατασκευαστή εξαρτημάτων(π.χ. BOSCH, NGK, PHILIPS, SKF, MONROE, LUK κτλ.)
  Β. Εφάμιλλης ποιότητας (Matching Quality).
  Ανταλλακτικά, που κατασκευάζονται με ίδιες ποιοτικές προδιαγραφές με τα ΟΕ και διατίθενται από προμηθευτές πρώτου εξοπλισμού ή από προμηθευτές aftermarket.
  Γ. ¶λλα ανταλλακτικά aftermarket.
  Τα συγκεκριμένα ανταλλακτικά, αποτελούν οικονομικότερες εναλλακτικές λύσεις στα παραπάνω. Ωστόσο, απαιτείται προσοχή κατά την αγορά τους καθώς σε κάποιες περιπτώσεις πρόκειται για ανταλλακτικά αμφιβόλου ποιότητας.

  ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  ΧΑΡ. ΖΕΡΒΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.

  προϊοντα αυτοκινητου - ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ

  προϊοντα αυτοκινητου - ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ