Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η αεριοκίνηση προσφέρει οικονομία στην τσέπη και παράλληλα είναι φιλικότερη προς το περιβάλλον.

    Οικονομία και οικολογία

    7.080 Επισκέψεις στο άρθρο

    Τα αυτοκίνητα που είναι πέντε ετών και άνω, ανήκουν σε μια προηγούμενη γενιά. Σε μια γενιά που εξελίχθηκε χωρίς να έχει υπόψη της το διοξείδιο του άνθρακα και την τιμή της βενζίνης κοντά στα δύο ευρώ το λίτρο.
    Συνεπώς αν η αντικατάσταση του αυτοκινήτου δεν είναι στα άμεσα σχέδιά σας, ο μόνος τρόπος για να πετύχετε μείωση της κατανάλωσης, είναι η εγκατάσταση συστήματος αεριοκίνησης.
    Να δούμε όμως με τις σημερινές τιμές των καυσίμων τι οικονομία προκύπτει. Ένα κιλό φυσικού αερίου (το φυσικό αέριο τιμολογείται ανά κιλό και όχι λίτρο) ισοδυναμεί με 1,47 λίτρα βενζίνης και 1,30 λίτρα πετρελαίου κίνησης. Αντίστοιχα 1 λίτρο υγραερίου ισοδυναμεί με 0,75 λίτρα βενζίνης και 0,66 λίτρα πετρελαίου κίνησης.
    Πρακτικά για κάθε 1.000 χιλιόμετρα που διανύουμε, θα χρειαστούμε (υποθέτουμε μέση κατανάλωση βενζίνης 7 λτ./100 χλμ.) 70 λτ. βενζίνης, 62 λτ. πετρελαίου, 84 λτ. υγραερίου και 43 κιλά φυσικού αερίου. Χρηματικά αυτό σημαίνει (επίσημη μέση τιμή πρατηρίων Οκτωβρίου):
    • Βενζίνη: 100,10 ευρώ
    • Πετρέλαιο: 69,44 ευρώ
    • Υγραέριο: 59,64 ευρώ
    • Φυσικό αέριο: 36,55 ευρώ
    Παράλληλα το φυσικό αέριο και το υγραέριο είναι φιλικότερα προς το περιβάλλον. Σύμφωνα με έρευνες το υγραέριο εκπέμπει λιγότερους ρύπους CO2 της τάξης του 15-25% σε σχέση με τη βενζίνη και το πετρέλαιο, 80-90% λιγότερους υδρογονάνθρακες και 40-60% λιγότερα οξείδια του αζώτου.
    Αντίστοιχα το φυσικό αέριο παράγει 23% λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, 87% μειωμένους υδρογονάνθρακες και 89% μειωμένα οξείδια του αζώτου.

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    ΧΑΡ. ΖΕΡΒΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
    SPECIAL ΡΕΚΤΙΦΙΕ