Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Θεόδωρος Μασσαλής, Εμπορικός Διευθυντής GS GAS ΑΕΒΕΥ

Ο κόσμος στράφηκε στο υγραέριο γιατί είναι οικονομικότερο από τα ανταγωνιστικά καύσιμα.

Ο κόσμος στράφηκε στο υγραέριο γιατί είναι οικονομικότερο από τα ανταγωνιστικά καύσιμα.

Ο κόσμος στράφηκε στο υγραέριο γιατί είναι οικονομικότερο από τα ανταγωνιστικά καύσιμα.

Aσφάλεια - Αξιοπιστία - Οικονομία

20.001 Επισκέψεις στο άρθρο

Το υγραέριο μεγαλώνει συνεχώς το μερίδιο του στην πίτα των καυσίμων, ενώ συγχρόνως προσφέρει οικονομικές λύσεις από εταιρείες όπως η GS GAS. 


Σε ποιους τομείς δραστηριοποιείται η GS GAS;
Η GS GAS AEBEΥ είναι μία 100% ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο της διακίνησης και εμπορίας του υγραερίου στην εγχώρια αγορά. Η εταιρεία μας εμπορεύεται όλα τα είδη υγραερίου τόσο σε χύμα όσο και σε εμφιαλωμένη (τις παραδοσιακές φιάλες σε πορτοκαλί χρώμα) μορφή. Ειδικότερα απευθύνεται:
> σε πρατήρια που διαθέτουν Autogas για την κίνηση οχημάτων
> σε επαγγελματίες της εστίασης,σε βιομηχανικούς και εμπορικούς πελάτες (βιομηχανίες, βιοτεχνίες,ξενοδοχεία) καθώς και σε κατοικίες για θέρμανση, μαγείρεμα, παραγωγή ζεστού νερού.
Στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας μας είναι να επεκτείνουμε την γκάμα των προϊόντων μας δημιουργώντας και παραδοσιακό γκαζάκι για οικιακή και επαγγελματική χρήση.

Από πότε δραστηριοποιήστε στο χώρο και σε ποιες περιοχές;
Η GS GAS ιδρύθηκε μέσα στην κρίση (2013) αλλά πολύ σύντομα κατάφερε να αποκτήσει πανελλαδική παρουσία αποκτώντας σημαντικά μερίδια αγοράς. H εταιρεία μας σήμερα διαθέτει 6 εγκαταστάσεις αποθήκευσης και εμφιάλωσης υγραερίου (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλος, Ιωάννινα, Ρέθυμνο) επιτυγχάνοντας μεγάλη διασπορά πελατών.

Πως θα σχολιάζατε την κατάσταση του κλάδου τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα;
Το υγραέριο είναι ένα παλιό καύσιμο που αναβίωσε μέσα στην κρίση. Η αύξηση στην κατανάλωση υγραερίου (49,2% την περίοδο 2010-2014) οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην εισαγωγή της υγραεριοκίνησης. Η μη δυνατότητα αλλαγής οχήματος από τους καταναλωτές λόγω μείωσης της αγοραστικής δύναμης, οδήγησε στην μετατροπή τους, για κίνηση με το σαφώς οικονομικότερο υγραέριο. Ο βαθμός εξοικονόμησης αποδεδειγμένα ξεπερνάει το 30%. Επίσης τα τελευταία χρόνια καταρρίφθηκε ο «μύθος» ότι καταστρέφονται οι κινητήρες με τη χρήση υγραερίου με αποτέλεσμα να υπάρχει εκθετική αύξηση των μετατροπών. 
Τέλος αξίζει να τονιστεί ότι ο κόσμος στράφηκε στο υγραέριο γιατί είναι οικονομικότερο από τα ανταγωνιστικά καύσιμα.

Ποια θεωρείτε ότι θα είναι η μελλοντική εξέλιξη του υγραερίου στην Ελλάδα;
Με δεδομένο ότι το υγραέριο αποτελεί παράγωγο αργού πετρελαίου, η μείωση των τιμών παγκοσμίως λόγω των διεθνών συγκυριών θα οδηγήσει σε ακόμα χαμηλότερες τιμές κάνοντας το υγραέριο ακόμα πιο ελκυστικό για τους καταναλωτές.
Όσον αφορά στην εγχώρια αγορά, η ζήτηση για υγραέριο θα αυξηθεί περαιτέρω τα επόμενα χρόνια λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα. Η ναυαρχίδα της αύξησης θα είναι σίγουρα η υγραεριοκίνηση. Η συγκεκριμένη τάση φαίνεται και από την συνεχόμενη αύξηση των πρατηρίων που διαθέτουν Autogas (υπολογίζονται περισσότερα από 500 πρατήρια σήμερα). Η εταιρεία μας επενδύει στο συγκεκριμένο κομμάτι καθώς διαθέτει ιδιόκτητο στόλο βυτιοφόρων εξυπηρετώντας σήμερα 44 πρατήρια σε 14 Περιφερειακές Ενότητες.

Το υγραέριο είναι ασφαλές στη χρήση του ή εγκυμονεί κινδύνους;
Αλλος ένας «μύθος» για το υγραέριο… Μου θυμίζει την αντίστοιχη ερώτηση περί ασφάλειας μεταξύ αυτοκινήτου και αεροπλάνου. Τα ατυχήματα που έχουν προκληθεί από υγραέριο είναι ελάχιστα (αν αναλογιστεί κανείς τόσο τα χρόνια όσο και το εύρος των χρήσεων του) και οφείλονται στην συντριπτική τους πλειοψηφία από λανθασμένη διαχείριση/χρήση του προϊόντος.

Γιατί να επιλέξει κάποιος την GS GAS;
Η βασική φιλοσοφία εμπεριέχεται στο τρίπτυχο Ασφάλεια – Αξιοπιστία – Οικονομία. Είμαστε μία ελληνική εταιρεία που διαθέτει μία καθαρά πελατοκεντρική προσέγγιση καθώς για εμάς κάθε πελάτης είναι ξεχωριστός. Στην ανοδική πορεία σημαντικό μερίδιο επιτυχίας αντιστοιχεί στους ανθρώπους μας που με αφοσίωση δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για την εξυπηρέτηση των πελατών μας. Τέλος θα ήθελα να αναφέρω ότι, ειδικά για την εμπορία του εμφιαλωμένου υγραερίου φιαλών η εταιρεία μας διαθέτει τον νεότερο στόλο φιαλών καθώς έχουν παραχθεί την τελευταία τριετία στην ΕΕ.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΧΑΡ. ΖΕΡΒΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
ΤΟΨΗΣ Α.Ε.