Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Ένας μισθός κέρδος!

Ένας μισθός κέρδος!

18.050 Επισκέψεις στο άρθρο

Το υγραέριο κίνησης είναι η απάντηση στο ερώτημα πως θα «ανακουφίσετε» τον ετήσιο προϋπολογισμό σας από τα έξοδα μετακίνησης, χωρίς να περιορίσετε τη χρήση του αυτοκινήτου σας.

ΧΑΡ. ΖΕΡΒΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
ΤΡΑΝΤΑΣ Α.Ε.

Η εγκατάσταση LPG κιτ στα οχήματα πλέον έχει γίνει σύνηθες φαινόμενο στη χώρα μας, αφού εκατοντάδες χιλιάδες οχήματα έχουν επιλέξει το υγραέριο, ως καύσιμο κίνησης. Ο λόγος είναι πως το υγραέριο έδωσε λύση σε βασικά θέματα, όπως η σημαντική οικονομία του σε σχέση με την βενζίνη και το πετρέλαιο, με το βαθμό εξοικονόμησης να ξεπερνάει αποδεδειγμένα το 30%, ενώ επίσης έχει και μειωμένες εκπομπές ρύπων σε σχέση με τα άλλα καύσιμα. Πέραν όμως της δραστικής μείωσης των εξόδων, πλέον έχει καμφθεί ο σκόπελος του εύκολου ανεφοδιασμού, αφού ο αριθμός των πρατηρίων που διαθέτουν υγραέριο έχει πολλαπλασιαστεί συγκριτικά με το παρελθόν.

Κοινοποίησέ το »

Γιατί Υγραέριο; Ποια τα πλεονεκτήματά του;

Η τοποθέτηση ενός συστήματος LPG σας εξασφαλίζει οικονομία καυσίμου, μεγαλύτερη αυτονομία, μακροζωία του κινητήρα και λιγότερους ρύπους.

Η τοποθέτηση ενός συστήματος LPG σας εξασφαλίζει οικονομία καυσίμου, μεγαλύτερη αυτονομία, μακροζωία του κινητήρα και λιγότερους ρύπους.

    1. Γιατί είναι οικονομικό
    Η οικονομία στην τσέπη είναι το σημαντικότερο πλεονέκτημα της υγραεριοκίνησης αφού μειώνονται τα έξοδα της μετακίνησης κατά 40-50% περίπου, κυρίως γιατί και το LPG κοστίζει φθηνότερα από τη αμόλυβδη. Ενδεικτικά, το κόστος της αμόλυβδης/λίτρο την ώρα που γραφόντουσαν αυτές οι γραμμές ήταν 1,33 ευρώ/λτ. και του LPG 0,66 ευρώ/λτ., δηλαδή αυτήν την περίοδο το LPG κοστίζει το μισό και λιγότερο της αμόλυβδης!

    2. Γιατί αυξάνει την αυτονομία
    Το πόσο αυξάνεται η αυτονομία ενός οχήματος με κιτ υγραερίου εξαρτάται από την δεξαμενή που θα επιλεχθεί. Πάντως, αν η χωρητικότητά της είναι στα 40 λίτρα (μέσος όρος), τότε με δεδομένο ότι ένα μικρομεσαίο αυτοκίνητο καίει 1 λτ./10 χλμ., τότε η αυτονομία αυξάνεται κατά 350 περίπου χιλιόμετρα (η δεξαμενή δεν γεμίζει στο 100%). Έτσι, μαζί με το ντεπόζιτο βενζίνης η αυτονομία μπορεί να αγγίξει τα 1.000 χιλιόμετρα, παραπάνω δηλαδή από όσα θα χρειαστείτε κατά τις καλοκαιρινές διακοπές στο νησί, αν και στην πράξη έχει αποδειχθεί ότι με την βενζίνη κάποιος θα κινηθεί σε ελάχιστες περιπτώσεις. Το πραγματικό όφελος έρχεται όταν καις LPG.

    3. Γιατί συμβάλλει στη μακροζωία του κινητήρα
    Το υγραέριο, επειδή δεν περιέχει μόλυβδο, έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την καλύτερη και καθαρότερη καύση που συνεπάγεται εσωτερικά μέρη με μικρότερες τριβές και άρα, μεγαλύτερη μακροζωία του κινητήρα. Ωστόσο, πρέπει να λαμβάνονται κάποιες προφυλάξεις στο service, ώστε να μην τρέχετε μετά.

    4. Γιατί είναι οικολογικό
    Το υγραέριο έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε διοξείδιο του άνθρακα. Συγκεκριμένα, υπολογίζεται πως ένας κινητήρας εσωτερικής καύσης που χρησιμοποιεί υγραέριο, εκπέμπει περίπου 12% λιγότερο CO2, μέχρι και 80% λιγότερα οξείδια του αζώτου, 20% με 40% λιγότερους υδρογονάνθρακες και αντίστοιχα μειωμένη ποσότητα μονοξειδίου του άνθρακα, σε σύγκριση με το αν η καύση γινόταν με βενζίνη.

    5. Γιατί κάνεις γρήγορη απόσβεση
    Το κόστος ενός συστήματος LPG ποικίλλει, με τον κινητήρα, τα περιφερειακά μέρη κτλ., όμως ξεκινάει περίπου από τα 600 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση η απόσβεσή του είναι γρήγορη όπως θα διαβάσετε αναλυτικότερα αμέσως πιο κάτω.

    Η ποιότητα του κιτ είναι το σημαντικότερο

    Αδάμ Μουστάκας, Διευθυντής Δικτύου GAS THEODOROU

    Αδάμ Μουστάκας, Διευθυντής Δικτύου GAS THEODOROU

      Σύμφωνα με το Δίκτυο GAS THEODOROU, η επιλογή του κιτ υγραεριοκίνησης πρέπει να γίνει με γνώμονα την ποιότητα του κιτ και πάντα σε σωστούς επαγγελματίες με εμπειρία.


      Παρ όλα τα οφέλη που παρέχει η υγραεριοκίνηση ως οικονομικό καύσιμο κίνησης, έχουν παρατηρηθεί πολλές αστοχίες σε μετατροπές υγραεριοκίνησης, οι οποίες δημιούργησαν δυσάρεστα συναισθήματα στους κατόχους τους. 
      Ως εταιρία που φέραμε πρώτοι την υγραεριοκίνηση στην Ελλάδα, το 1974, και παρακινήσαμε τους αρμόδιους φορείς για την προστασία της Αγοράς της Υγραεριοκίνησης στην Ελλάδα, σπεύδουμε να ενημερώσουμε τους καταναλωτές πάνω σε αυτό θέμα.
      Η υγραεριοκίνηση είναι μια πάρα πολύ σοβαρή επέμβαση πάνω στον κινητήρα του αυτοκινήτου. Η επέμβαση αυτή γίνεται κυρίως στο χώρο καύσης του αυτοκινήτου, δηλαδή στην «καρδιά» του κινητήρα κάτι που καθιστά την εγκατάσταση συσκευής υγραεριοκίνησης μια εργασία που απαιτεί πολύ καλή γνώση του αντικειμένου αλλά και πολύ ποιοτικά υλικά-εξαρτήματα.
      Σε αυτό το θέμα, όπως γίνεται κατανοητό, δεν τίθεται θέμα Τιμής ΚΙΤ αλλά αξίας ΚΙΤ.
      Ένα φθηνό ΚΙΤ μπορεί να μας κοστίσει στην πράξη πολύ ακριβά, ενώ ένα ακριβό ΚΙΤ μπορεί να είναι σαφώς οικονομικότερη επιλογή.
      Η GAS THEODOROU δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα των συσκευών υγραεριοκίνησης που τοποθετεί για αυτό το λόγο και έχει συνάψει σχέση αποκλειστικής αντιπροσώπευσης για τη ZAVOLI σε Ελλάδα και Κύπρο.
      Η GAS THEODOROU, ακριβώς επειδή δεν διαπραγματεύεται τι συσκευή θα τοποθετήσει σε κάθε αυτοκίνητο, αλλά επιμένει στο ποια συσκευή συνάδει με τις απαιτήσεις του κάθε κινητήρα, δύναται να παρέχει γραπτή εγγύηση όχι μόνο για τα εξαρτήματα, αλλά και για τη καλή λειτουργία του κινητήρα έκαστου οχήματος που μετατρέπουμε σε υγραεριοκίνητο.
      Με αυτό το τρόπο διασφαλίζουμε κάθε καταναλωτή που επιλέγει την πρόταση της GAS THEODOROU και του δικτύου GAS SERVICE για την επιλογή του.
      Ο συνδυασμός της υψηλής ποιότητας των συσκευών ZAVOLI με την ορθή και διασφαλισμένη εγκατάσταση της συσκευής από τους μηχανικούς μας, εξασφαλίζει τους πελάτες του Δικτύου μας τόσο όσο αφορά την καλή λειτουργία της συσκευής, όσο και την καλή λειτουργία του κινητήρα του αυτοκινήτου τους.
      Όπως συνηθίζουμε να λέμε εμείς οι άνθρωποι της GAS SERVICE, μπορεί η δική μας πρόταση να μην είναι η φθηνότερη της αγοράς, αλλά σίγουρα είναι η πιο οικονομική πρόταση.
      Η εταιρία μας, δύναται να εγγυηθεί γραπτώς για κάθε εγκατάσταση, δίνοντας τη δυνατότητα στους ανθρώπους που επιλέγουν την δική μας ολοκληρωμένη πρόταση, να καρπωθούν τα οφέλη της υγραεριοκίνησης χωρίς καμία μα καμία επιφύλαξη.

      Σχεδόν 700 ευρώ ετησίως μένουν στην τσέπη

      Η απόσβεση της τοποθέτησης του LPG κιτ πραγματοποιείται από τον πρώτο μόλις χρόνο, αφού το κέρδος σας διαμορφώνεται κοντά στα
700 ευρώ.

      Η απόσβεση της τοποθέτησης του LPG κιτ πραγματοποιείται από τον πρώτο μόλις χρόνο, αφού το κέρδος σας διαμορφώνεται κοντά στα 700 ευρώ.

        Πλέον με την τιμή του υγραερίου κίνησης να διαμορφώνεται στα 0,66 ευρώ/λίτρο, παρουσιάζοντας το χαμηλότερο όριο των τελευταίων ετών, τα συνολικά έξοδα κίνησης περιορίζονται ετησίως σε λιγότερα από 1.000, για όσους φυσικά έχουν εγκαταστήσει σύστημα LPG. Ένας μέσος οδηγός διανύει σε ετήσια βάση περίπου 15.000 χιλιόμετρα και το αυτοκίνητο του παρουσιάζει μέση κατανάλωση 8 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. Επίσης, διευκρινίζουμε ότι, η συγκεκριμένη τιμή κατανάλωσης αυξάνεται κατά 15% περίπου στην περίπτωση του υγραερίου (δηλαδή διαμορφώνεται στα 9,2 λίτρα/100 χλμ.). Έτσι, για την κίνηση με υγραέριο, ο οδηγός του παραδείγματός μας, θα χρειαστεί σε ετήσια βάση 910 ευρώ, τη ίδια στιγμή που το κόστος κίνησης με αμόλυβδη διαμορφώνεται στα 1.596 ευρώ (τιμή βενζίνης 1,33 ευρώ/λίτρο). 
        ¶ρα, σε ετήσια βάση, το όφελος διαμορφώνεται στα 686 ευρώ. Δηλαδή, θα έχουμε αποσβέσει τα χρήματα που δώσαμε για την τοποθέτηση του κιτ υγραερίου στο αυτοκίνητό μας στο χρόνο πάνω και θα έχουμε βάλει και στην τσέπη, αφού η τοποθέτηση ενός κιτ LPG, όπως προείπαμε, ξεκινά από τα ακόμη και από τα 600 ευρώ για ένα 4κύλινδρο κινητήρα.

        Ακόμα ένας λόγος για να επιλέξετε LPG

        Η επικείμενη αύξηση στην τιμή των καυσίμων, θα καταστήσει το υγραέριο ακόμα πιο οικονομικό συγκριτικά με τα συμβατικά καύσιμα.

        Η επικείμενη αύξηση στην τιμή των καυσίμων, θα καταστήσει το υγραέριο ακόμα πιο οικονομικό συγκριτικά με τα συμβατικά καύσιμα.

          Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σκοπεύει να επιβάλει επιπρόσθετους φόρους στα καύσιμα κίνησης με αποτέλεσμα να ακριβύνει η λιανική τιμή πώλησης τους. Όπως φαίνεται λοιπόν οι τιμές των καυσίμων θα αυξηθούν από τον ερχόμενο μήνα κατά 10-12 λεπτά του ευρώ σε βενζίνη και πετρέλαιο και κατά 8 λεπτά στο υγραέριο κίνησης. Αν συνυπολογίσουμε και την αποδοτικότητα του καυσίμου αυτό σημαίνει πως η βενζίνη συγκριτικά με το υγραέριο θα είναι κατά μέσο όρο ακόμα δύο λεπτά ακριβότερη. Συνεπώς στο παραπάνω παράδειγμα που δώσαμε, τα τελικά ποσά θα διαμορφωθούν σε 1.021 και 1.728 ευρώ αντίστοιχα, για κόστος κίνησης με υγραέριο και βενζίνη αντίστοιχα. Δηλαδή επιπλέον 41 ευρώ στην τσέπη σας ετησίως.
          Επίσης, τα οφέλη για τον καταναλωτή πολλαπλασιάζονται, όταν πραγματοποιούμε αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα το χρόνο ή όταν έχουμε στην κατοχή μας ένα αυτοκίνητο με υψηλή κατανάλωση.

          Ανεφοδιάζεσαι παντού

          Με πάνω από 800 σημεία ανεφοδιασμού σε όλη την επικράτεια της χώρας, το τελευταίο που θα απασχολήσει τον οδηγό είναι να ξεμείνει από καύσιμο.

          Με πάνω από 800 σημεία ανεφοδιασμού σε όλη την επικράτεια της χώρας, το τελευταίο που θα απασχολήσει τον οδηγό είναι να ξεμείνει από καύσιμο.

            Η ραγδαία αύξηση στην κατανάλωση υγραερίου, η οποία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην εισαγωγή της υγραεριοκίνησης στα αυτοκίνητα, πυροδότησε μια έκρηξη στον τομέα των εταιρειών διακίνησης και διάθεσης υγραερίου. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν αρκετές εταιρείες που διαθέτουν υγραέριο κίνησης και διαθέτουν τα δικά τους πρατήρια, καθώς και αρκετές που συστεγάζονται σε πρατήρια άλλων εταιρειών, είτε ως πάροχοι, είτε τοποθετώντας τις αντλίες τους στα δικά τους πρατήρια. Οι μεγαλύτερες από αυτές τις εταιρείες είναι η Coral Gas, η ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ, η ΕΚΟ, η ΒΡ, η Silk Oil, η FGAS και η GS Gas. 
            Έτσι πλέον αυτή τη στιγμή το υγραέριο κίνησης πλέον έχει μπει για τα καλά στην αγορά των καυσίμων, με το δίκτυο διανομής υγραερίου έχει φτάσει να απαριθμεί πάνω από 800 σημεία ανεφοδιασμού συνολικά σε όλη την επικράτεια της χώρας, αριθμός που μεγαλώνει, κυριολεκτικά, σχεδόν κάθε μέρα που περνάει. Συνεπώς το τελευταίο που θα απασχολήσει τον οδηγό είναι να ξεμείνει από καύσιμο.  

            Κοινοποίησέ το »