Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

    Πόσο πάει το μαλλί; Θα βγω κουρεμένος; ΟΧΙ!

    21.444 Επισκέψεις στο άρθρο

    Το κόστος εγκατάστασης ενός κιτ LPG ξεκινά από τα 660 ευρώ περίπου για έναν 4κύλινδρο κινητήρα, που σημαίνει ότι με 12.000/ χρόνο η απόσβεση έρχεται σε λιγότερο από ένα χρόνο!

    Το κόστος της μετατροπής ενός βενζινοκίνητου οχήματος σε υγραεριοκίνητο έχει μειωθεί την τελευταία 3ετία, όσο δηλαδή γίνεται πιο δημοφιλές και ξεκινά από τα 660 ευρώ περίπου, ενώ, κατά περίπτωση, μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τα 2.000 ευρώ. Η διαφορά αυτή εξαρτάται από τον τύπο του κινητήρα (δηλαδή τη χωρητικότητα του και τον αριθμό των κυλίνδρων). 
    Για παράδειγμα, για την μετατροπή ενός 4κύλινδρου κινητήρα που έχουν τα περισσότερα επιβατικά που κυκλοφορούν απαιτούνται λιγότερα χρήματα σε σχέση με έναν V6 3,7 λίτρων.
    Για την μετατροπή απαιτούνται περίπου στις 2 ημέρες, ενώ εκτός από τις βασικές εργασίες που πρέπει να πραγματοποιηθούν, κρίνεται αναγκαίο να γίνουν μια σειρά από δοκιμές που θα εγγυηθούν την απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος.

    700 ευρώ κέρδος ετησίως στο πιο «μετριοπαθές» σενάριο
    Κατά μέσο όρο, ένα αυτοκίνητο διανύει το χρόνο περίπου 12.000 χιλιόμετρα, ειδικά τώρα που έχουν μειωθεί οι μετακινήσεις. 
    Μία ρεαλιστική μέση κατανάλωση για ενός παλαιάς τεχνολογίας αυτοκίνητο 1.600 κυβικών είναι 8,5 λτ./100 χλμ., ενώ με τη χρήση υγραερίου η κατανάλωση αυξάνεται (20%), με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται περίπου στα 10,0 λτ./100χλμ. 
    Αν η μέση τιμή της αμόλυβδης είναι 1,563 ευρώ το λίτρο και για το υγραέριο 0,732 ευρώ το λίτρο, τότε για τα 12.000 χιλιόμετρα θα δώσουμε 1.590 ευρώ για βενζίνη και 895 ευρώ για υγραέριο, έχοντας στη δεύτερη περίπτωση όφελος 700 περίπου ευρώ. 
    Δηλαδή, θα έχουμε αποσβέσει τα χρήματα που δώσαμε για την τοποθέτηση του κιτ υγραερίου στο αυτοκίνητό μας στο χρόνο πάνω και θα έχουμε βάλει και στην τσέπη, αφού η τοποθέτηση ενός κιτ LPG ξεκινά από τα ακόμη και από τα 660 ευρώ για ένα 4κύλινδρο κινητήρα.

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    ΠΑΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - FRIGO PLUS
    ΔΡΟΣΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ