Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Κάθε κατασκευαστής συστήματος LPG έχει δημιουργήσει μια «μαύρη» λίστα, η οποία αναφέρει αν το εν λόγω σύστημα, ταιριάζει ή όχι, συγκεκριμένα στο αυτοκίνητό σας.

    4 σημεία-κλειδιά για τη μετατροπή

    9.742 Επισκέψεις στο άρθρο

    Η αύξηση των οχημάτων που μετατρέπονται σε υγραεριοκίνητα πάντως, έχει αναδείξει και κάποιες περιπτώσεις δυσλειτουργιών που οφείλονται σε κακές εγκαταστάσεις και έλλειψη γνώσεων γύρω από το αντικείμενο της μετατροπής, γεγονός που υπογραμμίζει την ανάγκη να απευθυνθεί κανείς σε εξειδικευμένο εγκαταστάτη εμπιστοσύνης για το αυτοκίνητό του. Κι αυτό γιατί η καλή λειτουργία και η απόδοση του συστήματος εξαρτάται εν πολλοίς και από την καλή γνώση γύρω από αυτό και συγκεκριμένα σημεία-κλειδιά στο «δρόμο» προς τη μετατροπή, όπως τα εξής:
    - Η επιλογή του συστήματος. Όπως επιβεβαιώνεται πλέον και από την εμπειρία των εγκαταστατών, δεν ταιριάζουν όλα τα συστήματα της αγοράς σε όλους τους τύπους κινητήρων και θα πρέπει να βρεθεί το σύστημα που ταιριάζει απόλυτα στο δικό σας αυτοκίνητο. Κάθε κατασκευαστής συστήματος LPG άλλωστε, έχει δημιουργήσει μια «μαύρη» λίστα, η οποία αναφέρει επακριβώς, αν το εν λόγω σύστημα, ταιριάζει ή δεν ταιριάζει στο αυτοκίνητό σας. Επομένως αν το αυτοκίνητό σας είναι στη λίστα, τότε δεν μπορεί να γίνει με αυτό το σύστημα, η μετατροπή.
    - Ο εξειδικευμένος εγκαταστάτης. Η οικονομία που προσφέρει το υγραέριο είναι τεράστια σε σχέση με τη βενζίνη και άρα δεν θα πρέπει να τη διακινδυνεύσουμε για λίγα ευρώ κατά την εγκατάσταση. Η εμπειρία και η εξειδίκευση του συνεργείου και του εγκαταστάτη, είναι εξίσου σημαντική με την ποιότητα του συστήματος και με βάση αυτά τα προσόντα θα πρέπει να γίνεται και η επιλογή τους.
    - Η κατάσταση της μηχανής. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αρκετές από τις δυσλειτουργίες των υγραεριοκίνητων, σχετίζονται με την κατάσταση της μηχανής πριν την μετατροπή παρά με το ίδιο το σύστημα υγραεριοκίνησης. Ένα μεγάλο ποσοστό των περιπτώσεων αφορά την αδυναμία του συστήματος ανάφλεξης, το οποίο πρέπει πάντα να είναι σε καλή κατάσταση. Καλό θα είναι λοιπόν, πριν από την μετατροπή σε υγραεριοκίνηση, να εξεταστεί και το ενδεχόμενο αλλαγής με καινούργια μπουζί, ειδικά για αέρια καύσιμα, ενώ σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να τηρούνται τα προγραμματισμένα service του συτήματος.
    - Η πιστοποιημένη ποιότητα. Σημαντικό είναι επίσης, να θυμάστε ότι όλα τα μέρη του συστήματος μετατροπής μπορούν και πρέπει να είναι πιστοποιημένα. Ακόμη και μικρά ανταλλακτικά όπως κλίπς και άλλα αναλώσιμα, έχουν τη δυνατότητα να επιβεβαιώσουν την ποιότητά τους και τη συμβολή τους στη μετέπειτα σωστή λειτουργία του συστήματος. Ρωτήστε σχετικά λοιπόν, στο συνεργείο, αφού το προσωπικό του συνεργείου πρέπει να ξέρει το κάθε ανταλλακτικό, τις δυνατότητες του και την πιστοποίησή του.
     

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    ILEP
    ΟΛΕΦΙΝΗ Α.Ε.Β.Ε.