Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Λιπαντικά με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα από τη Shell

Λιπαντικά με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα από τη Shell

5.017 Επισκέψεις στο άρθρο

Τα λιπαντικά διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στη σύγχρονη οικονομία, διατηρώντας τους κινούμενους μηχανισμούς του κόσμου σε λειτουργία. Όμως, η ανάγκη για πιο αποτελεσματική κινητικότητα και πιο έξυπνη βιομηχανία αυξάνεται καθημερινά και επηρεάζει τις απαιτήσεις στη λίπανση.

ΧΑΡ. ΖΕΡΒΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
ΤΟΨΗΣ Α.Ε.

Ωστόσο, η ανάπτυξη αυτή πρέπει να διατηρηθεί βιώσιμη και έτσι η Shell έχει θέση ως στόχο να γίνει επιχείρηση ενέργειας με μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2050 ή νωρίτερα.

Κοινοποίησέ το »

 
Για να το διασφαλίσουμε αυτό, πρέπει να κάνουμε δύο πράγματα:
  • Να μειώσουμε το αποτύπωμα άνθρακα των προϊόντων μας. Αυτό επιτυγχάνεται, επαναπροσδιορίζοντας το σχεδιασμό, την κατασκευή και τη χρήση των προϊόντων, και διατηρώντας την κυκλική οικονομία στο επίκεντρο των διαδικασιών μας.
  • Να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να διαχειριστούν τις δικές τους ανάγκες αειφορίας. Όχι μόνο παρέχοντας πιο βιώσιμα προϊόντα, αλλά προσφέροντας τεχνικές υπηρεσίες και έμπιστους συμβούλους για να συμβάλουμε στην επιτυχία των δραστηριοτήτων τους.
Ως ο μεγαλύτερος προμηθευτής λιπαντικών στον κόσμο, για να  πετύχουμε τους παραπάνω στόχους, κάνουμε τα ακόλουθα βήματα:
  • Αποφεύγουμε τις εκπομπές όπου είναι δυνατόν, αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα στο σχεδιασμό, την παραγωγή και τις υλικοτεχνικές μας διαδικασίες.
  • Μειώνουμε τις εκπομπές, όπου αυτές είναι αναπόφευκτες. Από την αρχή έως το τέλος, οι αλυσίδες εφοδιασμού πρέπει να αντικατοπτρίζουν την ενεργειακή απόδοση, την οποία ενθαρρύνουμε τους πελάτες μας να αναζητούν.
Ωστόσο, ενώ τα μέτρα για την αποφυγή και τη μείωση των εκπομπών είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης των εκπομπών μακροπρόθεσμα, γνωρίζουμε ότι ο μετασχηματισμός πρέπει να προχωρήσει γρήγορα. Έτσι, καθώς συνεχίζουμε να αυξάνουμε τα παραπάνω μέτρα, δεσμευόμαστε επίσης σε ένα τρίτο βήμα: αντισταθμίζουμε τις υπόλοιπες εκπομπές των premium προϊόντων μας μέσω φυσικών λύσεων.

Σήμερα, με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι η Shell θα προσφέρει στους πελάτες της σε όλο τον κόσμο ένα νέο χαρτοφυλάκιο λιπαντικών μηδενικού αποτυπώματος άνθρακα (Carbon Neutral Products), που καλύπτει προηγμένα λιπαντικά κινητήρων επιβατικών αυτοκινήτων και βαρέων οχημάτων, καθώς και βιομηχανικά λιπαντικά. Από επιλεγμένα μέλη των οικογενειών Shell Helix Ultra και Shell Rimula, έως ένα πλήθος βιομηχανικών λιπαντικών και γράσων, οι πελάτες μας σε μια σειρά τομέων, σε πολλές αγορές ανά τον κόσμο, θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να επιλέγουν προϊόντα ουδέτερα από τον άνθρακα.
 
Το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο carbon credits που βασίζεται στα περιβαλλοντικά Projects που συμμετέχει η Shell, θα αντισταθμίσει τις εκπομπές CO2 από ολόκληρο τον κύκλο ζωής αυτών των προϊόντων. Έναν κύκλο που περιλαμβάνει την προμήθεια των πρώτων υλών, την παραγωγή και διανομή των προϊόντων και τέλος τη χρήση τους έως το τέλος της ωφέλιμης ζωής τους.

Συνολικά, η Shell στοχεύει να αντισταθμίσει τις ετήσιες εκπομπές άνω των 200 εκατομμυρίων λίτρων προηγμένων συνθετικών λιπαντικών και αναμένει να αντισταθμίσει περίπου 700.000 τόνους εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ετησίως. Αυτό ισοδυναμεί με την απομάκρυνση περίπου 340.000 αυτοκινήτων από τους δρόμους για 1 έτος.

Η πρωτοβουλία αυτή είναι η πιο φιλόδοξη στο είδος της στη βιομηχανία λιπαντικών. Αντιπροσωπεύει ένα βασικό ορόσημο στη στρατηγική μας να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να βελτιώσουν τα μέτρα αειφορίας τους. Και σηματοδοτεί μια σημαντική στιγμή στην ιστορία μας καθώς βοηθάμε να οδηγήσουμε τη βιομηχανία προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον.
 
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, επίσημο αντιπρόσωπο της Shell Lubricants για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Κοινοποίησέ το »