Μετά την επιβατική, έφτασε η στιγμή της ανανέωσης και για την επαγγελματική έκδοση του Fiat Panda, με το δημοφιλές Mini-Vanette να εμπλουτίζει την –ήδη πλούσια- γκάμα των εκδόσεών του.

Μειωμένη κατανάλωση καυσίμου έως και κατά 30% υπόσχεται η ήπια υβριδική έκδοση του Fiat Panda Van.

Στην καρδιά του mild hybrid συστήματος υπάρχει ο νέος, 3κύλινδρος HyFly κινητήρας βενζίνης των 999 κ.εκ., ο οποίος αποδίδει 70 ίππους ισχύος και 92 Nm ροπής.

Εξωτερικά, το μικρότερο μοντέλο της Fiat Professional φέρει πλέον προφυλακτήρες βαμμένους στο χρώμα του αμαξώματος και φιμέ πίσω τζάμια.

Έχει αναβαθμιστεί ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας, περιλαμβάνοντας -μεταξύ άλλων- 4 αερόσακους και το σύστημα πολυμέσων UConnect, με την 7ιντση οθόνη αφής και τα χειριστήρια στο τιμόνι.

Πρακτικό και πλούσια εξοπλισμένο το εσωτερικό του Fiat Panda Van. Διαθέσιμη παραμένει και η επιλογή του κινητήρα διπλού καυσίμου (βενζίνη ή φυσικό αέριο), που έχει στα «χαρτιά» αυτονομία σχεδόν 1.000 χλμ.

Το Fiat Panda Van διαθέτει χώρο φόρτωσης όγκου 1 κ.μ. και ωφέλιμο φορτίο έως 435 κιλά.

Καλοδεχούμενες οι θήκες τακτοποίησης του εξοπλισμού κάτω από το πάτωμα του πορτμπαγκάζ.

Fiat Panda Van: Ανανεωμένο και υβριδικό

29.260 Επισκέψεις στο άρθρο (25/5/2021)

Στο πλαίσιο της ανανέωσής του, το Fiat Panda Van «δανείστηκε» από την επιβατική έκδοσή του, την ήπια υβριδική γραμμή κίνησης που υπόσχεται μειωμένη κατανάλωση κατά 30% και προσφέρεται σε τιμή έκπληξη! Δείτε τι άλλαξε στο δημοφιλές Mini-Vanette, που συνεχίζει να διατίθεται με κινητήρα διπλού καυσίμου (βενζίνη – φυσικό αέριο) μέγιστης αυτονομίας 1.000 χλμ.!

Πολλές και σημαντικές αναβαθμίσεις σε όλα τα επίπεδα φέρει το ανανεωμένο Fiat Panda Van, το οποίο μεταξύ άλλων θα προσφέρεται και σε υβριδική έκδοση στην Ελλάδα, με το κόστος αγοράς του να ξεκινά από τα 14.600 ευρώ. Την ίδια στιγμή, υπενθυμίζουμε πως υποστηρίζεται από Aτοκο Πρόγραμμα Χρηματοδότησης αλλά και 5ετή Εργοστασίακή Εγγύηση (ή έως 200.000 χλμ.).
Με πιο σύγχρονη και δυναμική σχεδίαση αμαξώματος και εσωτερικού, το ανανεωμένο Mini-Vanette της Fiat Professional, έχει να επιδείξει μια πληρέστατη γκάμα ειδικών χαρακτηριστικών που το καθιστούν ξεχωριστό σε σχέση με τις υπόλοιπες προτάσεις ελαφρών επαγγελματικών της ελληνικής αγοράς. Το Fiat Panda Van λοιπόν θα μπορεί να αποκτηθεί σε εκδόσεις 4x2 ή 4x4, σε έκδοση με καύσιμο το φυσικό αέριο (CNG) καθώς επίσης και σε μια νέα υβριδική έκδοση, που είναι μάλιστα και η πιο προσιτή ως προς το κόστος αγοράς της!

Εξαιρετική πρακτικότητα και αναβαθμισμένη συνδεσιμότητα
Δεδομένων των  ιδιαίτερα περιορισμένων διαστάσεων του αμαξώματος, το νέο Panda Van προσφέρει κορυφαία ευελιξία ωστόσο, ο χώρος φόρτωσης έχει ωφέλιμο όγκο 1,0 κ.μ. και μπορεί να υποστηρίξει φορτία βάρους έως και 435 κιλών. Την ίδια στιγμή, στο ανανεωμένο εσωτερικό της καμπίνας προσφέρεται πλούσιος εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει 4 αερόσακους αλλά και το προηγμένο σύστημα πολυμέσων «UConnect» με οθόνη αφής 7 ιντσών και χειριστήρια στο τιμόνι.

Πληρέστατη –και υβριδική- γκάμα κινητήρων
Όπως προαναφέραμε, στις επιλογές του νέου Fiat Panda Van περιλαμβάνεται ένας κινητήρας με καύσιμο το φυσικό αέριο που εκτός των σαφέστατων πλεονεκτημάτων όπως η αθόρυβη λειτουργία ή το περιορισμένο κόστος καυσίμου, διακρίνεται και για την εξαιρετική αυτονομία που διασφαλίζει στο ιταλικό Mini-Vanette δεδομένου ότι, χάρη στις δεξαμενές CNG των 12kg και το ρεζερβουάρ βενζίνης των 35λτ., το νέο Fiat Panda Van μπορεί να διανύσει έως και 1.000 χλμ. χωρίς ανεφοδιασμό!
Επιπρόσθετα, το Panda Van στην έκδοση 4x4 εφοδιάζεται με τον προηγμένο κινητήρα TwinAir των 0,9λτ. που αποδίδει ισχύ 85 ίππων.
Ωστόσο, τα σημαντικά νέα αφορούν στην προσθήκη στην γκάμα των κινητήριων συνόλων ενός νέου υβριδικού συστήματος που αποτελείται από έναν 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,0λτ. με απόδοση 70 ίππων από τις 6.000 σ.α.λ. και 92 Nm ροπής και έναν ηλεκτροκινητήρα «BSG» (Belt-intergrated Starter Generator) που τροφοδοτείται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 11Ah.

Δείτε εδώ τις τιμές όλων των επαγγελματικών μοντέλων της Fiat Professional


Στην πράξη, η εν λόγω τεχνολογία επιτρέπει στον βενζινοκινητήρα να απενεργοποιείτε ακόμη και σε ταχύτητες έως και 30χλμ./ώρα, απλά με την επιλογή της «νεκράς» σχέσης στο κιβώτιο.
Σε αυτήν τη φάση, η μπαταρία λιθίου αναλαμβάνει τα τροφοδοτεί όλα τα δευτερεύοντα συστήματα του οχήματος, μειώνοντας σημαντικά την κατανάλωση του βενζινοκινητήρα. Δεδομένου ότι το BSG είναι τοποθετημένο απευθείας πάνω στον κινητήρα και ελέγχεται από τον ίδιο ιμάντα που κινεί και τα περιφερειακά συστήματα, κατά την επιβράδυνση του οχήματος, είναι σε θέση να αποθηκεύει ενέργεια στην μπαταρία, προς μετέπειτα αξιοποίηση με μέγιστη ισχύ 3.600W, τόσο κατά την εκκίνηση του κινητήρα (μέσω του συστήματος Start&Stop) όσο και κατά τις επιταχύνσεις.
Στην πράξη, το υβριδικό σύστημα κινητήρα του νέου Fiat Panda Van διακρίνεται για την αθόρυβη και χωρίς τον παραμικρό κραδασμό λειτουργία του ειδικά στις χαμηλές και μεσαίες στροφές λειτουργίας ενώ, το νέο χειροκίνητο κιβώτιο C514 των έξι σχέσεων φέρει ειδικά γρανάζια χαμηλής τριβής. Το σύστημα αυτό συνολικά, ζυγίζει μόλις 77 κιλά ενώ, δεδομένου ότι κινητήρας και κιβώτιο έχουν τοποθετηθεί πλέον χαμηλότερα κατά 45 χλστ., βελτιώνεται η οδική συμπεριφορά του οχήματος λόγω του χαμηλότερου κέντρου βάρους.

Μια βέλτιστη επιλογή με πολλαπλά οφέλη για τον επαγγελματία
Καταλήγοντας, αξίζει να αναφέρουμε πως το νέο Fiat Panda Van αποτελεί μια άκρως δελεαστική πρόταση για τον σύγχρονο επαγγελματία δεδομένου ότι η εταιρεία το συνοδεύει μεταξύ άλλων με σημαντικά Οφέλη όπως:
  • Ατοκο πρόγραμμα χρηματοδότησης
  • Πλούσια γκάμα χρωμάτων και επιλογών σε αξεσουάρ
  • 5ετή Εργοστασιακή Εγγύηση με ισχύ έως 200.000 χλμ.
  • 5ετή Οδική Βοήθεια με ισχύ έως 200.000χλμ.
Σε ότι αφορά στο κόστος αγοράς των διαφόρων εκδόσεων του νέου Fiat Panda Van, διαμορφώνεται ως εξής:
  • Panda Van Pop Gse 70hp Hybrid με κόστος από 14.600 ευρώ (με έκπτωση 1.200 ευρώ)
  • Panda Van Pop 0,9 CNG 70hp με κόστος από 16.000 ευρώ (με έκπτωση 1.200 ευρώ)
  • Panda Van Pop 0,9 TwinAir 85hp 4x4 με κόστος από 17.100 ευρώ  (με έκπτωση 1.200 ευρώ)