Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το πανοραμικό παρμπρίζ προσφέρει μια νέα εμπειρία σε ότι αφορά στην ορατότητα του οδηγού αλλά και τον τρόπο με τον οποίο δέχεται τις διάφορες πληροφορίες από το όχημα.

Το σύστημα διεύθυνσης και ελέγχου του οχήματος μεταβάλλεται ανάλογα με το αν το όχημα κινείται αυτόνομα ή όχι.

H αποθέωση του «Human – Machine Interface»

Με τον όρο «ΗΜΙ» ουσιαστικά περιγράφεται η… διαδραστικότητα ή αν προτιμάτε, η διαδικασία αλληλεπίδρασης του ανθρώπου με τις μηχανές και στον κλάδο της αυτοκίνησης, αυτό εστιάζεται στην ευκολία και αμεσότητα που το όχημα είναι σε θέση να προσφέρει τις απαραίτητες πληροφορίες στον οδηγό, καθώς και στη δυνατότητα του τελευταίου να προβεί στις ενέργειες που απαιτούνται για τον έλεγχο των διάφορων λειτουργιών του οχήματος, μεταξύ αυτών και της οδήγησης του.
Στην περίπτωση του Z Truck Concept, η Iveco προσφέρει μια πρωτόγνωρη εμπειρία στον χρήση μέσω της πλήρους αναδιοργάνωσης της σχεδίασης του εσωτερικού της καμπίνας, αλλά και των χειριστηρίων που έχει στη διάθεση του ο οδηγός.
Σε σχετικές δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Iveco, κ. Pierre Lahutte, αναφέρεται στην ύπαρξη 29 νέων τεχνολογικών πατεντών που η εταιρία καταχώρησε στην περίπτωση του Z Truck Concept, που ουσιαστικά επιφέρουν τη δυνατότητα ακόμη και αυτόνομης κίνησης του οχήματος.
Η συγκεκριμένη ιδιαιτερότητα έχει ως αποτέλεσμα μεταξύ άλλων και την αλλαγή του ρόλου του οδηγού κατά τη διάρκεια των δρομολογίων καθώς πλέον, μετατρέπεται σε έναν «επιβαίνοντα οργανωτή» των διαδικασιών logistics καθώς δεν απαιτείται να έχει συνέχεια την προσοχή του εστιασμένη στον έλεγχο της κίνησης του φορτηγού.
Όπως προαναφέραμε, η σχεδίαση του εσωτερικού της καμπίνας έχει τροποποιηθεί με τέτοιο τρόπο ως να καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες του επιβάτη, σε διάφορες φάσεις του χρόνου που περνά εντός του οχήματος (οδήγηση, αυτόνομη κίνηση του οχήματος, ξεκούραση, διαχείριση άλλων δραστηριοτήτων κ.ο.κ.).

 

 

ΦΟΡΤΗΓΑ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Iveco - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ