Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Τι ισχύει για τον Δακτύλιο και τα επαγγελματικά οχήματα

Τι ισχύει για τον Δακτύλιο και τα επαγγελματικά οχήματα

24.529 Επισκέψεις στο άρθρο (6/3/2024)

Τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας με όρια τον Δακτύλιο, τέθηκαν σε ισχύ εκ νέου για την περίοδο από 16/10/2023 έως και 19/7/2024. Ποια είναι αυτά και τι ισχύει για όλους τους τύπους οχημάτων.

Ποιοι επιτρέπεται και ποιοι όχι να κινούνται στον Δακτύλιο;

  • Τι ισχύει για τα ελαφρά και βαρέα επαγγελματικά
  • Πώς κινούνται τα ηλεκτροκίνητα;
  • Ποιες οι εξαιρέσεις και σε ποιες περιπτώσεις;
  • Τι ισχύει για τα Taxi;

Το μέτρο του Δακτυλίου της Αθήνας ισχύει και φέτος για το διάστημα από 16/10/2023 - 19/7/2024 στο πλαίσιο της μείωσης του όγκου των κυκλοφορούντων οχημάτων εντός του Λεκανοπεδίου και της βελτίωσης της κυκλοφορίας τους.
Με βάση τα όσα ισχύουν και φέτος, οι ώρες λειτουργίας ορίζονται ως εξής:
 
  • Δευτέρα  έως Πέμπτη: 07:00 – 20:00
  • Παρασκευή: 07:00 – 15:00.

Ποια είναι τα όρια του Δακτυλίου

Ο Δακτύλιος της Αθήνας, όπου και ισχύουν τα μέτρα για την εκ περιτροπής κίνηση των οχημάτων αναλόγως με το τελευταίο ψηφίο του αριθμού της πινακίδας κυκλοφορίας τους, ορίζεται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους:
 
Λ. Αλεξάνδρας - Ζαχάρωφ - Λ. Μεσογείων - Φειδιππίδου - Μιχαλακοπούλου - Σπύρου Μερκούρη - Βρυάξιδος - Υμηττού - Ηλ. Ηλιού - Ανδρ. Φραντζή - Λ. Ανδρ. Συγγρού - Χαμοστέρνας - Πειραιώς - Ιερά Οδός - Λ. Κωνσταντινουπόλεως - Αχιλλέως - Πλατεία Καραϊσκάκη - Καρόλου - Μάρνη-28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) - Λ. Αλεξάνδρας.
 
Να σημειώσουμε πως τα μέτρα δεν ισχύουν σε αυτές, τις οριακές, οδούς και λεωφόρους., όπως δεν ισχύουν και τις επίσημες αργίες ή τις ημέρες που πραγματοποιούνται απεργίες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Σημαντική σημείωση

Τονίζεται, πως όλα τα επαγγελματικά βάρους μέχρι 2,2 τόνων, κυκλοφορούν ελεύθερα κάθε μέρα από 14:30 μέχρι 17:00, ασχέτως μεταφερόμενου είδους.

Επίσης, κάτι πολύ σημαντικό γιατί πολλές φορές φέρνει πρόστιμα , εξακολουθούν να ισχύουν κανονικά οι περιορισμοί της Μπλέ Ζώνης και του Εμπορικού Τριγώνου

Σελίδα 2Ποιες οι εξαιρέσεις από τον Δακτύλιο;
Σελίδα 3Τι ισχύει με τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα;
Σελίδα 4Τι ισχύει με τα βαρέα επαγγελματικά οχήματα;
Σελίδα 5Ποια είναι τα πρόστιμα;