Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
elastika
Leasing

Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, στην Εγνατία Οδό θα λειτουργούν συνολικά 14 μετωπικοί και 19 πλευρικοί σταθμοί διοδίων.

Δέκα σταθμοί διοδίων στην Εγνατία

4.280 Επισκέψεις στο άρθρο (2/6/2017)

Οι αρμόδιοι υπουργοί Υποδομών (Σπίρτζης) και Οικονομικών (Τσακαλώτος) αποφάσισαν τη δημιουργία 10 συνολικά νέων σταθμών διοδίων στην Εγνατία Οδό, οι οποίοι θα λειτουργήσουν εντός του 2017.

Παράλληλα, αξίζει να σημειώσουμε πως εξ αυτών, οι τέσσερις θα τεθούν σε λειτουργία έως το τέλος του Αυγούστου ενώ οι υπόλοιποι έξι θα λειτουργήσουν έως την 1η Νοεμβρίου 2017.
Πιο συγκεκριμένα, με βάση την τροποποίηση της σχετικής υπουργικής απόφασης του 2014 με την οποία καθορίστηκε για πρώτη φορά η αύξηση των σταθμών διοδίων στην Εγνατία Οδό, ορίζεται σαφές χρονοδιάγραμμα για τη λειτουργία των 10 νέων σταθμών διοδίων.
  • Την 31η Αυγούστου θα τεθούν σε λειτουργία οι μετωπικοί σταθμοί Παμβώτιδας (77ο χλμ.), Μέστης (580ο χλμ.), Ιεροπηγής (62ο χλμ. κάθετου άξονα Ιεροπηγής – Κρυσταλλοπηγής) και Ευζώνων (70ο χλ. κάθετου άξονα Χαλάστρας – Ευζώνων).
  • Την 10η Οκτωβρίου θα τεθούν σε λειτουργία οι σταθμοί Θεσσαλονίκης (322ο χλμ.), Ασπροβάλτας (396ο χλμ.), Καβάλας (476ο χλμ.) και Στρυμονικού (45ο χλμ. κάθετου άξονα Λαγκαδά – Προμαχώνα).
  • Την 1η Νοεμβρίου θα τεθούν σε λειτουργία οι μετωπικοί σταθμοί Σιάτιστας (186ο χλμ.) και Αρδάνιου (648ο χλμ.) και όλοι οι πλευρικοί σταθμοί.
 
Με βάση λοιπόν τα νέα δεδομένα, μέχρι το τέλος του 2017 στην Εγνατία Οδό θα ισχύουν τα εξής:
  • Στον κύριο οδικό άξονα από την Αλεξανδρούπολη έως την Ηγουμενίτσα θα λειτουργούν 14 μετωπικοί σταθμοί καθώς και 19 πλευρικοί.
  • Στον κάθετο άξονα Σιάτιστας – Κρυσταλλοπηγής θα λειτουργεί ένας μετωπικός σταθμός διοδίων.
  • Στον κάθετο οδικό άξονα Χαλάστρας – Ευζώνων θα λειτουργεί ένας μετωπικός και ένας πλευρικός σταθμός διοδίων.
  • Στον κάθετο άξονα Λαγκαδά  - Προμαχώνα θα λειτουργούν δύο μετωπικοί σταθμοί διοδίων.