Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

    Μασούτης. 250 οχήματα κινούνται με ασφάλεια.

    15.015 Επισκέψεις στο άρθρο (19/4/2021)

    Το πρώτο κατάστημα Μασούτης άνοιξε το 1976 στην Θεσσαλονίκη. Σήμερα, η εταιρεία Διαμαντής Μασούτης Α.Ε., διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο καταστημάτων στη Βόρεια Ελλάδα και σημαντική θέση στο χώρο του λιανικού εμπορίου, ενώ σε πανελλαδικό επίπεδο βρίσκεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες αλυσίδες. Με 333 καταστήματα, 311 καταστήματα λιανικής, 22 καταστήματα χονδρικής Cash & Carry, ένα κέντρο αποθήκευσης και διανομής στο Καβαλάρι και ένα στο Βιομηχανικό πάρκο Μαρκόπουλο, Αττική, καλύπτει γεωγραφικά όλες τις περιφέρειες της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, τη Φθιώτιδα, την Εύβοια, την Αιτωλοακαρνανία, την Αττική και τα νησιά Θάσο, Λήμνο, Λέσβο, Χίο και ¶νδρο. Απασχολεί περισσότερους από 8.150 εργαζόμενους!
     
    Το Brand Name παίζει ρόλο και εξασφαλίζει την ποιότητα στα ελαστικά, αναφέρει ο κύριος Βαγγέλης Πουλτουρτζίδης, υπεύθυνος στόλου οχημάτων της εταιρείας,
     
    Τι στόλο έχετε; (πόσα LCV και από τι μάρκες από μια συγκεκριμένη ή διάφορα;)
    Διαθέτουμε 250 οχήματα συνολικά. Από αυτά τα 78 είναι φορτηγά άνω των 3.5 τονων με την συντριπτική πλειοψηφία τους να είναι Mercedes. Διαθέτουμε επίσης 64 Delivery Van σε μάρκες όπως Fiat Doblo, Fiat Nemo και Renault Laguna. Τέλος διαθέτουμε πάνω από 100 επιβατικά Ι.Χ. που είναι κυρίως Toyota Yaris, Opel Astra και Volvo S60.

    Είναι ιδιόκτητος στόλος ή leasing; (αν leasing από ποιο;).
    Tα Van είναι 55 ιδιόκτητα και 9 σε leasing ενώ τα επιβατικά είναι 49 δικά μας και 58 leasing. Τα φορτηγά είναι όλα ιδιόκτητα. Ο συνεργάτης μας στο leasing είναι η εταιρεία Auto Spot.

    Έχετε συμπεριλάβει ή υπάρχει σχέδιο επένδυσης στην ηλεκτροκίνηση;
    H αλήθεια είναι πως η εταιρεία θέλει πολύ να εισέλθει στο χώρο της ηλεκτροκίνησης, καθώς είναι πιο οικονομική λύση και καλύτερη για το περιβάλλον. Εξάλλου ήδη διαθέτουμε κάποια υβριδικά Toyota Yaris. Το βασικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η έλλειψη σε σταθμούς φόρτισης. Επίσης επειδή είναι μια σχετικά καινούργια τεχνολογία υπάρχουν ακόμα προβλήματα στα οχήματα που δεν γνωρίζουμε άρα υπάρχει και μια σχετική επιφυλακτικότητα. Πάντως υπάρχουν εταιρείες που “σπρώχνουν” τις διαδικασίες προς τα εκεί, σε συνεργασία και με το κράτος.


    Σημαντικότητα και focus που δίνει ο σχεδιασμός της εταιρείας σας ως προς την ασφάλεια; Ασφάλεια στον χώρο εργασίας και κυρίως ασφάλεια στις οδικές μεταφορές.
    Δινουμε προφανώς μεγάλη έμφαση στην ασφάλεια γενικά και ειδικά στην ασφάλεια των οδηγών μας. Είναι ένα δύσκολο και πολύπλοκο κομμάτι καθώς απαιτεί συνεχείς ελέγχους και επενδύσεις. Πιο συγκεκριμένα εμεις κάνουμε αλλαγή ελαστικών μερικές φορές πιο συχνά και απ` ότι απαιτούν τα σχετικά πρωτόκολλα, 2 φορές το χρόνο ουσιαστικό έλεγχο ΚΤΕΟ, έλεγχο καρότσας, φρένων κτλ. Κάνουμε ακόμα και έλεγχο στις υδραυλικές πόρτες που είναι ένα κομμάτι που δεν ελέγχεται από το νόμο. Έτσι δεν έχουμε σοβαρά ατυχήματα ως τώρα.
     
    Όσον αφορά τα ελαστικά των οχημάτων τους, μας είπε τα ακόλουθα,
     
    Ποια τα κριτήρια επιλογής τους; (επιδόσεις ασφάλειας π.χ. μέτρα ακινητοποίησης - φρενάρισμα, Brand Name, τιμή,  χαρακτηριστικά εξοικονόμησης όπως χιλιομετρική απόδοση, χαμηλότερη αντίσταση τριβής)
    Το βασικό κριτήριο είναι να είναι καλά, αξιόπιστα ελαστικά. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να είναι επώνυμα, οπότε το Brand Name παίζει ρόλο και εξασφαλίζει την ποιότητα. Χρησιμοποιούμε ελαστικά από Goodyear, Continental και Bridgestone.

    Η απόφαση επιλογής τους γίνεται κεντρικά (από το management); Υπάρχει εμπλοκή  στην τελική λήψη της απόφασης επιλογής και των επαγγελματιών οδηγών σας  οι οποίοι ουσιαστικά κινούνται-ζουν καθημερινά με αυτά;
    Η τελική απόφαση λαμβάνεται κεντρικά αλλά πάντα με την καθοδήγηση την δικιά μου και των οδηγών μας. Παίζει δηλαδή ρόλο στην τελική απόφαση αν ένας έμπειρος οδηγός μας διαπιστώσει κάτι που διευκολύνει την δουλειά του και του προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια.

    Κάθε πότε (ή κάθε πόσα χλμ) προχωράτε σε αντικατάσταση τους;
    Το όριο είναι 40.000 χιλιόμετρα αλλά μπορεί να αλλάξουν και νωρίτερα αν υπάρχει λόγος.

    Πως ενημερώνεστε για τις διαθέσιμες επιλογές (ελαστικών) που πληρούν τα  κριτήρια σας;
    Έχουμε πλήρη κατάλογο με τιμές από τις συνεργαζόμενες εταιρείες και η δουλειά γίνεται εύκολα με αυτό τον τρόπο.
     
    Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.: https://www.masoutis.gr/, Τ.: 2310 803803, https://www.facebook.com/masoutis